Σε καραντίνα μαθητές και εκπαιδευτικοί του Β' Δημοτικού Σχολείου Ιδαλίου

Απολυμάνθηκε και λειτουργεί κανονικά το Β' Δημοτικό σχολείου Ιδαλίου, ωστόσο η τάξη που εντοπίστηκε το κρούσμα θα τεθεί σε καραντίνα όπως και οι εκπαιδευτικοί.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΟΕΔ, Χάρης Χαραλάμπους, δήλωσε ότι ακολουθούνται τα πρωτόκολλα του Υπουργείου Υγείας και μέτρα προστασίας. Παράλληλα, ο κ. Χαραλάμπους σημείωσε ότι τα παιδιά αλλά και οι εκπαιδευτικοί δεν ήρθαν σε άμεση επαφή με τον μαθητή που ήταν θετικός στον κορωνοϊό λόγω των μέτρων προστασίας που λαμβάνονται στα σχολεία.

Όπως μας ανέφερε ο κ. Χαραλάμπους στη συγκεκριμένη τάξη που εντοπίστηκε το κρούσμα φοιτούν 9 μικρά παιδιά, ενώ την ίδια ώρα θα διενεργηθούν διαγνωστικές εξετάσεις για τον κορωνοϊό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς.

Την ίδια ώρα, τα υπόλοιπα παιδιά και εκπαιδευτικοί των υπόλοιπων τάξεων θα προσέλθουν κανονικά σήμερα στο σχολείο.

Ταυτόχρονα, ο κ. Χαραλάμπους τόνισε ότι σίγουρα υπάρχει ανησυχία από τους γονείς αλλά ήταν αναμενόμενο από τη στιγμή που τα σχολεία άνοιξαν να υπάρχουν τέτοια περιστατικά.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, προέκυψε ένα θετικό δείγμα που αφορά μαθητή από ιχνηλάτηση άλλων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και όχι από τις δειγματοληψίες που γίνονται στα σχολεία.

TAGS:
Print Friendly and PDF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ