17.8 C
Nicosia
Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2026 | 7:40

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης, ανακοίνωσε έργα υποδομής 30 εκατομμυρίων ευρώ στο ποτάμι

Περιοχές του βόρειου Έβρου που έχουν πληγεί από τις πρόσφατες πλημμύρες επισκέφθηκε το μεσημέρι ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την κατάσταση των περιοχών από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη και τους Δημάρχους Σουφλίου Παναγιώτη Καλακίκο, Διδυμοτείχου Ρωμύλο Χατζηγιάννογλου και Ορεστιάδας Διαμαντή Παπαδόπουλο.

«Εμείς έχουμε δύο θέματα τώρα να χειριστούμε, το ένα ως προς την αποκατάσταση που είπε ο κ. Υπουργός -εδώ είναι ο κ. Κατσαφάδος, ο οποίος ήταν από την πρώτη στιγμή στις περιοχές- θα γίνουν όλα αυτά τα οποία πρέπει να γίνουν.

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης, ανακοίνωσε έργα υποδομής 30 εκατομμυρίων ευρώ στο ποτάμι

Ως προς τα νερά, ξέρετε ότι έχουμε ουσιαστικά συμφωνήσει με τη Βουλγαρία, ώστε να έχουμε ένα “παράθυρο” μιας τετραετίας, με εγγυημένες ποσότητες νερού όσον αφορά στο πότισμα.

Η δική μας δουλειά τώρα είναι να κάνουμε τα έργα υποδομής, όχι ως προς την προστασία από τις πλημμύρες, αυτό είναι άλλης τάξης θέμα, αλλά να σιγουρευτούμε ότι τουλάχιστον θα έχουμε νερό το καλοκαίρι και δεν θα είμαστε απολύτως εξαρτημένοι από τις ροές του ποταμού και από τις ορέξεις των φίλων μας. Να είμαστε ανεξάρτητοι.

Έχουμε τέσσερα χρόνια για να τα κάνουμε αυτά τα έργα, τα έχουμε συζητήσει, συζητιούνται πολλές δεκαετίες, νομίζω τώρα έχει έρθει η ώρα να τα κάνουμε. Εμείς, κ. Περιφερειάρχα, θα προσθέσουμε και άλλα 10 εκατομμύρια, θα πάμε στα 30 εκατομμύρια για την Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) του Έβρου, ώστε να μπορούμε να έχουμε κάποια χρηματοδοτικά εργαλεία να παρέμβουμε και άμεσα και πιο μεσοπρόθεσμα», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αναβάθμιση μιας βασικής πύλης εισόδου στην Ελλάδα

Ο Πρωθυπουργός επισκέφθηκε νωρίτερα τον Συνοριακό Σταθμό των Κήπων, όπου είναι σε εξέλιξη εργασίες για την αναβάθμιση και επέκταση των εγκαταστάσεων, στο πλαίσιο του ευρύτερου σχεδίου για την αναμόρφωση του συνοριακού περάσματος και της σύνδεσης με την Τουρκία.

Στον Έβρο ο Μητσοτάκης, ανακοίνωσε έργα υποδομής 30 εκατομμυρίων ευρώ στο ποτάμι

Ο Πρωθυπουργός, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χριστόδουλο Τοψίδη και τον Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης Δημήτρη Γαλαμάτη είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών στη βασική πύλη εισόδου και εξόδου προς την Τουρκία, από την οποία διέρχονται κάθε χρόνο περίπου 3 εκατομμύρια άτομα.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣτον Έβρο ο Μητσοτάκης, ανακοίνωσε έργα υποδομής 30 εκατομμυρίων ευρώ στο ποτάμι