33.8 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 13:01

Πάτρα: Προκαταρκτική έρευνα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας

Στα χέρια των εισαγγελέων της Αθήνας διαβιβάζονται οι φάκελοι για τους θανάτους της μόλις 6 μηνών Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021, αλλά και της 3,5 ετών Μαλένας, τον Ιούλιο του 2019. Η προϊσταμένη της εισαγγελίας πρωτοδικών της Αθήνας Σωτηρία Παπαγεωργακοπούλου, ζητεί έρευνα να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο φως και στις δύο αυτές υποθέσεις οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες που έφυγαν από τη ζωή τόσο η Μαλένα, όσο και η Ίριδα, μέσα σε  διάστημα 20 μηνών.

INTIME NEWS/ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

Υπενθυμίζεται ότι στο θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως( τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό έχουν προκαλέσει, οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Η εξέλιξη έγινε γνωστή ενώ η μητέρα των τριών κοριτσιών, Ρούλα Πισπιρίγκου, απολογείται στη 18η ανακρίτρια για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας. Η 33χρονη κατέθεσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατηγορουμένη θα αρνηθεί την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας, ενώ θα παραθέσει κι έναν βασικό ισχυρισμό προκειμένου να στηρίξει τα όσα υποστηρίζει περί πιθανότητας λάθους των γιατρών.

Στο μικροσκόπιο των αρχών και ο θάνατος της σπιτονοικοκυράς 

Επίσης, εντολή για εκταφή της σπιτονοικοκυράς της οικογένειας όπου διέμενε το ζευγάρι που έχασε τα τρία του παιδιά, έδωσε σήμερα η Εισαγγελία της Πάτρας.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, ο θάνατος της 69χρονης σπιτονοικοκυράς του ζεύγους εγείρει πολλά ερωτήματα και τίθεται υπό διερεύνηση με επείγουσα εισαγγελική εντολή, ενώ ερωτηματικά προκαλεί και το γεγονός ότι παρά το ότι η ίδια είχε ζητήσει να αποτεφρωθεί τελικά κηδεύτηκε, κάτι που αφήνει ανοιχτό και το ενδεχόμενο να ζητηθεί εκταφή της.

Σημειώνεται ότι ο 30χρονος πατέρας των 3 παιδιών ήταν ο πληρεξούσιος της γυναίκας και υπεύθυνος για τους τραπεζικούς λογαριασμούς της, ενώ κατά τις πληροφορίες ελάμβανε και τη σύνταξή της.

Σύμφωνα πάλι με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, την είχε εκπροσωπήσει στην πώληση ακινήτου ενώ αναφέρεται ότι είχε σχέση με κάποιο λογαριασμό πολλών χιλιάδων ευρώ. Σε σχέση με την οικονομική επιφάνεια της γυναίκας κάποιοι υποστηρίζουν ότι υπήρχε περιουσία και άλλοι ότι υπήρχαν χρέη που είχαν οδηγήσει την υποθήκευση ενός ορόφου, γεγονός που μένει να διασαφηνιστεί με άρση τραπεζικού απορρήτου.

Ωστόσο, οι συγγενείς της δηλώνουν ότι δεν γνώριζαν τίποτα για όλα αυτά και ότι δεν ενημερώθηκαν ούτε καν για το θάνατό της και επιφυλάσσονται να ασκήσουν όλα τα νόμιμα μέσα μόλις ξεκαθαρίσει η υπόθεση.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Οι επενδύσεις της ΕΤΕπ βελτιώνουν το βιοτικό επίπεδο – Θα στηρίξει έργα στην Κύπρο

Οι επενδύσεις της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) έχουν τις ρίζες τους σε τοπικό επίπεδο και μεταμορφώνουν τις τοπικές κοινωνίες βελτιώνοντας το βιοτικό επίπεδο, κάτι...

Κατεβάζουν τα ρολά οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων – 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου

Σε 48ωρη απεργία στις 2 και 3 Ιουλίου προχωρούν οι γιατροί του δημοσίου ύστερα από την μη ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την πρόταση...

Επικυρώθηκε ο διορισμός Μαρκ Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ

Την επιλογή του απερχόμενου Ολλανδού Πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε για τη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ επικύρωσαν τα μέλη της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας την Τετάρτη. Ο...

Στην Εισαγγελία το πόρισμα για την Εθνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό

Παραδόθηκε στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας το πόρισμα της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού για την Εθνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό Κύπρου. «Πόρισμα και σχετικό υποστηρικτικό...

Υπουργικό: Συμπληρωματικός προϋπολογισμός 351,3 εκατ. ευρώ για νέες ανάγκες

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τον πρώτο συμπληρωματικό προϋπολογισμό του 2024, ύψους 351,3 εκατομμυρίων ευρώ που προκύπτει λόγω κάποιων αυξημένων αναγκών από διάφορα Υπουργεία. Ο Υπουργός...

Γιώργος Καραϊβάζ: Σήμερα ξεκινά η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου

Ξεκινά, σήμερα, ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη των δύο αδελφών που κατηγορούνται για την εν ψυχρώ εκτέλεση, με αλλεπάλληλους πυροβολισμούς, του δημοσιογράφου...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!