Στο «μικροσκόπιο» μπαίνει εκ νέου ο θάνατος της μικρής Μαλένας, του πρώτου παιδιού της οικογένειας από την Πάτρα, που κατέληξε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες το 2019.
Η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα, που υπέγραψε την ιατροδικαστική έκθεση της μικρής Μαλένας, θα είναι μεταξύ των τριών ιατροδικαστών από την υπηρεσία της Αθήνας, που ξεκινούν από σήμερα την έρευνα για τον θάνατο του κοριτσιού.
Σήμερα, μίλησε για πρώτη φορά στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Όπως εξήγησε η Χριστίνα Τσάκωνα, «θα γίνει μία άτυπη ανασκόπηση του περιστατικού για να γίνει μία αξιολόγηση εκ νέου των ιατροδικαστικών ευρημάτων με βάση πια του γεγονότος που δεν γνωρίζαμε, για τους άλλους δύο θανάτους που μεσολάβησαν εκ των υστέρων».
Ερωτηθείσα εάν η ανασκόπηση αυτή θα είναι και ιστολογική και τοξικολογική, απάντησε ότι «ότι αυτό ακόμα δεν έχει αποφασιστεί και είναι μία απόφαση που θα πάρουμε σε λίγες ημέρες».
«Να γίνει μελέτη του φακέλου του ιστορικού του παιδιού»
Μιλώντας για την ιατροδικαστική έκθεση που υπέγραψε, μετά τον αιφνίδιο θάνατο του κοριτσιού, η ιατροδικαστής Χριστίνα Τσάκωνα τόνισε ότι «δεν προέκυψε μακροσκοπικά η αιτία θανάτου. Ως εκ τούτου ελήφθησαν βιολογικά υλικά προκειμένου να διενεργηθούν περαιτέρω εξετάσεις, εργαστηριακές, ιστολογικές και τοξικολογικές. Σε περιπτώσεις που δεν βρίσκουμε την αιτία θανάτου, δεν φαίνεται μακροσκοπικά δια γυμνού οφθαλμού δηλαδή, είμαστε αναγκασμένοι να προχωρήσουμε σε περαιτέρω εξετάσεις και να τις δώσουμε σε πιο ειδικούς… Ως αιτία θανάτου από την ιστολογική προέκυψε η εκτεταμένη ηπατική ανεπάρκεια. Από τα τοξικολογικά δεν προέκυψε κάτι, οπότε ήταν φαινομενικά ένας θάνατος παθολογικός καθαρά».
Ερωτηθείσα για το πώς προκλήθηκε η ηπατική ανεπάρκεια, η ιατροδικαστής σχολίασε: «θα πρέπει να γίνει μελέτη του φακέλου του ιστορικού του παιδιού… δεν υπήρχε κάποια υποψία για περαιτέρω εξετάσεις…».
Σχετικά με τις εκδορές που βρέθηκαν στη ρινική χώρα, τόνισε ότι «μπορεί να έχουν προκληθεί από τα νύχια του ίδιου του παιδιού, δεν είναι άξιο να το κουβεντιάσουμε περαιτέρω» και διευκρίνισε ότι ήταν εξωτερικά της μύτης. Επανέλαβε, δε, ότι κατά τη διάρκεια της νεκροψίας-νεκροτομής «δεν βρήκα να υπάρχει περιεχόμενο μέσα στο στομάχι» του παιδιού.