25.9 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 11:29

Η Ελλάδα εφαρμόζει το πιστοποιητικό για τον covid – Διευκολύνονται τα ταξίδια

Ολοκληρώθηκε η παρουσίαση του ευρωπαϊκού ψηφιακού πιστοποιητικού EU Digital COVID Certificate, το οποίο θα διευκολύνει τα ταξίδια εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ψηφιακό πιστοποιητικό παρουσίασε ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, παορυσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης μέρος ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη. Η επίσημη εφαρμογή (σ.σ.: στην Ευρώπη) θα γίνει την 1η Ιουλίου», είπε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη στη χθεσινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, διευκρινίζοντας ωστόσο πως η χώρα μας σκοπεύει να το εφαρμόσει νωρίτερα, συνεργαζόμενη με άλλες χώρες που είναι ήδη έτοιμες.

Εξάλλου μην ξεχνάμε ότι η χώρα μας χρησιμοποιεί ήδη πιλοτικά το Green Pass, που αφορά είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού είτε τεστ ή πιστοποιητικό νόσησης. Το νέο πιστοποιητικό θα περιλαμβάνει κάτι παρόμοιο, δηλαδή θα είναι μια ενιαία βάση δεδομένων που θα δείχνει εάν ο κάτοχός του «έχει εμβολιαστεί, έχει ασθενήσει ή έχει αρνητικό τεστ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στο γήπεδο της ΡΑΕΚ η «μπάλα» για ηλ.διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου – Συνεδριάζει για αναθεώρηση της απόφασής της

Άρχισε το πρωί της Παρασκευής, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η πολυαναμενόμενη συνεδρία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), η οποία αναμένεται να αναθεωρήσει σημεία...

Υπ. Δικαιοσύνης: Ο εκσυγχρονισμός της ΕΥ προχωρά ανεξαρτήτως προσώπων

Οι διαδικασίες για τις θεσμικές ρυθμίσεις που αφορούν τον εκσυγχρονισμό της Νομικής και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, θα προχωρήσουν όπως είχαν τροχοδρομηθεί εδώ και καιρό,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!