29.8 C
Nicosia
Παρασκευή 20 Σεπτέμβριος 2024 | 13:54

Κορωνοϊός: «Κοκκινίζει» η Θεσσαλονίκη – Αύριο ανακοινώνονται οι αποφάσεις

Σε υψηλά επίπεδα παρέμεινε και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων κορωνοϊού (1070), συντηρώντας τις ανησυχίες για επερχόμενο τρίτο κύμα της πανδημίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση της υποεπιτροπής που συνεδριάζει έως αυτή την ώρα είναι να «κοκκινίσει» και η Θεσσαλονίκη ενώ αύριο θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων, που θα κάνει την τελική εισήγηση στην κυβέρνηση.

Η Αττική βρίσκεται σταθερά στο κόκκινο, με τις εισαγωγές στα νοσοκομεία να είναι περισσότερες από τα εξιτήρια. Το κοκτέιλ της αύξησης κρουσμάτων, της εμφάνισης των μεταλλάξεων και της πίεσης στο σύστημα Υγείας φέρνει πιο κοντά το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρων.

Πάνω από 4.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική

Καμπανάκι κινδύνου ηχεί δυνατά πλέον για την Αττική, αφού τα ενεργά κρούσματα είναι περισσότερα από 4. 000. Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία, ενώ η πληρότητα στις κλίνες ΜΕΘ αγγίζει πλέον το 63%. Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παθολογίας Λοιμώξεων του ΕΚΠΑ, Ελένη Γιαμαρέλλου: «Αυτό που ανησυχεί είναι ότι έχουμε περισσότερες εισαγωγές από εξιτήρια ενώ είχαμε το αντίθετο καθώς επίσης και όταν τα κρεβάτια στις ΜΕΘ ξεπερνούν το 60% μας ανησυχεί»

Το τελευταίο 24ώρο οι νέες λοιμώξεις στην Αττική έφτασαν τις 532 ενώ σε όλη τη χώρα καταγράφηκαν 1070 νέα κρούσματα. 249 ασθενείς είναι διασωληνωμενοι, ενώ καταγράφηκαν και 25 θάνατοι.

Αύριο οι αποφάσεις

Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων θα τεθούν επί τάπητος όλα τα επιδημιολογικά δεδομένα και θα γίνουν εισηγήσεις στην κυβέρνηση για πρόσθετα μέτρα ή παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

«Κατά τη γνώμη μου χρειάζεται η λήψη μέτρων. Το είδος θα αποφασιστεί από την Επιτροπή» ανέφερε ο λοιμωξιολόγος, Παναγιώτης Γαργαλιάνος, στην εκπομπή «Από τις 6».

Η κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη προκαλεί προβληματισμό στους επιστήμονες όπως και ακόμη ένα κρούσμα της βρετανικής μετάλλαξης που εντοπίστηκε εκεί.

«Θα τηρήσουμε τα μέτρα με προσήλωση, με σεβασμό και αυστηρότητα», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αμέσως μετά τη σημερινή σύσκεψη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και τοπικών αρχών και φορέων, με αντικείμενο την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή.

«Είμαστε εδώ, ο Νίκος Χαρδαλιάς κι εγώ, με εντολή του Πρωθυπουργού και είμαστε εδώ για λόγους ανάγκης. Η Θεσσαλονίκη κατάφερε με κόπο, εκείνο τον φοβερό Νοέμβριο του 2020, να ξεπεράσει το πρόβλημα. Και είμαστε εδώ σήμερα για να μην έχουμε ξανά τα ίδια. Ο ιός έχει έναν φίλο, έναν σύμμαχο, που είναι ο συνωστισμός. Σας παρακαλούμε πάρα πολύ, τηρήστε τους κανόνες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Με την συνεχή αύξηση των κρουσμάτων που καταγράφει η χώρα, την διασπορά των νέων μεταλλάξεων του ιού στην κοινότητα και το «αργό βάδισμα» των εμβολιασμών, ανοιχτό είναι πλέον το ενδεχόμενο ανακοίνωσης αύριο νέων, πιο αυστηρών μέτρων.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Εκρήξεις στον Λίβανο: Αγνοείται ο «γκουρού» της τεχνολογίας που βοήθησε το Ισραήλ να προμηθευτεί τους βομβητές

Ένας νορβηγός «γκουρού» της τεχνολογίας, ο οποίος βοήθησε κατά λάθος το Ισραήλ να προμηθευτεί τους βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν για τον βομβαρδισμό των μαχητών της Χεζμπολάχ, εξαφανίστηκε την ημέρα...

Θετική πορεία του Χρηματιστηρίου την Παρασκευή

Θετική πορεία διαγράφει την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, το οποίο βρίσκεται ενώπιον μικρών ζημιών της τάξης του 0,5% στην τρίτη εβδομάδα Σεπτεμβρίου. Ο Γενικός...

ΕΤΕπ: Σύντομα η αξιολόγηση για μελέτη κόστους – οφέλους για GSI

Στα χέρια της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΤΕπ) βρίσκεται η επικαιροποιημένη μελέτη κόστους – οφέλους για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου-Ελλάδας. Στο πλαίσιο αποστολής της Ευρωπαϊκής Τράπεζας...

Στα €602,92 εκ. τα καθαρά κέρδη των κυπριακών τραπεζών στο εξάμηνο

Στα 602,92 εκατομμύρια ευρώ, μετά την φορολογία, ανήλθαν στο εξάμηνο του 2024 τα συνολικά κέρδη των κυπριακών τραπεζών, από 345,64 εκ. ευρώ στο τέλος...

Δεν αναμένονται εξελίξεις στην υπόθεση Αββακούμ τις επόμενες μέρες

Δεν αναμένονται σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση της Μονής Αββακούμ τις επόμενες μέρες, όπως δήλωσαν έγκυρες εκκλησιαστικές πηγές στο ΚΥΠΕ. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η υπόθεση βρίσκεται...

Σεισμός στην Κύπρο – Αισθητός στη Λεμεσό

Σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στην Κύπρο το μεσημέρι της Παρασκευής. Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές στο Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή σε...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!