20.9 C
Nicosia
Πέμπτη 3 Οκτώβριος 2024 | 4:17

Εύβοια: Η φωτιά έφτασε στο Πευκί και καίει σπίτια

Συνεχίζει να καίει ότι βρει στο διάβα της η φωτιά στην Εύβοια. Οι φλόγες έφτασαν στο Πευκί όπου καίγειται το πευκοδάσος που βρίσκεται εκεί, ενώ το μέτωπο έχει μπει στον οικισμό και καίει σπίτια.

Η πυρκαγιά βρίσκεται ένα βήμα πριν από τη θάλασσα, αφού «έσπασε» τη γραμμή άμυνας των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Την ίδια στιγμή εκκενώνονται σπίτια και μεταφέρονται άνθρωποι στα καράβια που βρίσκονται στην προβλήτα. Οι πυκνοί καπνοί έχουν σκεπάσει τον ουρανό και έχουν δημιουργήσει αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Η πυρκαγιά έχει δημιουργησει τεράστιο μέτωπο στην περιοχή με ιδιαίτερα μεγάλη βλάστηση και έχει φτάσει στον περιφερειακό δρόμο και τον ξεπερνά, ενώ οι κάτοικοι με κλαδιά, νερό, λάστιχα, μαζί με τους πυροσβέστες, προσπαθούν να μετριάσουν τις ζημιές.

Πριν από λίγο στους Γαλατσάδες εκτυλίχτηκε το ίδιο σκηνικό. Οι πολίτες και οι πυροσβέστες κατάσβηναν τις φλόγες στις αυλές τους στον οικισμό μέσα .

Παρόμοιες εικόνες εκτυλίσσονται και στα χωριά Γούβες και στο Αρτεμίσιο, όπου οι κάτοικοι κατάφεραν και αντιμετωπισαν το κύμα της φωτιάς από το χωριό τους με τις ελάχιστες ζημιές.

Στο νότιο τμήμα, οι υποστηρικτικές ομάδες πυροπροστασίας που έχουν φτάσει στη χώρα μας από την Ουκρανία και την Ρουμανία και εργάζονται νυχθημερόν, ελέγχουν την κατάσταση στο χωριό Τρούπι, όσο και λίγο πιο βόρεια, στα Καλύβια και στο Σπαθάρι.

Στη συγκεκριμένη περιοχή βοηθούν και οι άνεμοι, με συνέπεια να μην προβλέπεται προς το παρόν επέκταση της φωτιάς προς νότο.

Μήνυμα στάλθηκε νωρίτερα μέσω του 112 σε όσους βρίσκονται στις περιοχές Πευκί, Αρτεμίσιο, Γούβες ή Βουλίκι να εκκενώσουν τους οικισμούς τους.

Τις τελευταίες ώρες περίπου 350 άτομα έχουν επιβιβαστεί στο φέρυ μποτ Πευκί Ευβοίας, προκειμένου να γλιτώσουν από την πυρκαγιά που πλησιάζει στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα βρίσκονται  στην περιοχή τρία πλοία του λιμενικού, δύο πλοία και δύο σκάφη του πολεμικού ναυτικού, φέρυ μποτ, σκάφη ιδιωτών και αλιέων προκειμένου να βοηθήσουν στην άμεση απομάκρυνση των πολιτών.

Οι πολίτες που επιβιβάστηκαν ήδη στο φέρυ μποτ, θα μεταφερθούν σε ασφαλή προορισμό και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, και οι 350 είναι καλά στην υγεία τους.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στις 15 Οκτωβρίου η άτυπη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη – Ο Πρόεδρος πάει πρώτα Λονδίνο για να δει Στάρμερ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κύριο Κιρ...

«Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο»: Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με παρατεταμένη σύγκρουση

Mε παρατεταμένη σύγκρουση απειλεί το Ισραήλ η Χεζμπολάχ μετά τις συγκρούσεις που είχε με τις ισραηλινές δυνάμεις. «Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο» διαμηνύει η σιιτική οργάνωση μέσω...

Συνοδικό: Καθέραισε τους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο και Πορφύριο – Αποσχηματισμός για τον Αββακούμ

Την καθαίρεση των δυο Αρχιμανδριτών Νεκτάριου και Πορφύριου αποφάσισε πριν από λίγο το Συνοδικό Δικαστήριο, ενώ για τον ιερομόναχο Αββακούμ αποφασίστηκε ο αποσχηματισμός. Της απόφασης του Συνοδικού...

Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι αγωγές για σφετερισμό, εκτιμά ο Ντενίζ

Δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα οι αγωγές για σφετερισμό ε/κ περιουσίων στα κατεχόμενα ενόσω υπάρχει η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ανέφερε σε διαδικτυακή...

H KOK βράβευσε τους καλύτερους του κυπριακού μπάσκετ για τη σεζόν 2023-2024

Τους καλύτερους του κυπριακού μπάσκετ για τη σεζόν 2023-2024, βράβευσε η ΚΟΚ κατά την ετήσια τελετή βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στο Royal...

Κατοχύρωση των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών ζητούν οι Βουλευτές

Το θέμα των διακοσίων συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ως οριοφύλακες της Πράσινης Γραμμής, εξέτασε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, με σκοπό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!