20.5 C
Nicosia
Παρασκευή 4 Οκτώβριος 2024 | 5:22

Εφιαλτική ακόμα η κατάσταση στην Εύβοια – Η φωτιά φτάνει στην Ιστιαία

Σε κοντινή απόσταση από την Ιστιαία έχει φτάσει η φωτιά, η οποία τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Συνεχίζονται οι δραματικές εκκλήσεις κατοίκων και φορέω για τα εναέρια μέσα, ενώ πυκνοί καπνοί έχουν απλωθεί πάνω από την πόλη.

EVIATHEMA.GR/

Στο Ξηροχώρι (Ιστιαία) βρίσκονται περίπου 25.000 άνθρωποι και παραμένει άγνωστο τι θα γίνει αν χρειαστεί να εκκενωθεί προς τα Λουτρά της Αιδηψού.

Λίγο πριν αναζωπυρώθηκε το μέτωπο στη Γαλατσώνα, και πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις που δεν σταματούν ούτε με τα χωματουργικά μηχανήματα. Οι φλόγες έχουν φτάσει λίγα μέτρα από το χωριό.

Το μέτωπο στο Ασμίνι είναι περισσότερο επικίνδυνο και έχει κατεύθυνση προς το χωριό.

Στο χωριό Καματριάδες, το μεσημέρι, τα μεγάλα χωματουργικά μηχανήματα της Περιφέρειας φτιάχνουν αντιπυρικές ζώνες για να σταματήσουν τη φωτιά και δίπλα τους οι κάτοικοι με αλυσοπρίονα και μηχανήματα ρίχνουν τα δέντρα, έτσι ώστε αν φτάσει η φωτιά, τουλάχιστον να μην ανέβουν ψηλά οι φλόγες και κινηθούν με μεγαλύτερη ένταση και σε μεγαλύτερή απόσταση. Αν περάσει τις Καματριάδες, το μέτωπο μπορεί να φτάσει μέχρι τους Ωρεούς και την Αιδηψό.

Αδιάκοπες είναι οι εκκλήσεις για ενίσχυση των εναέριων μέσων. Οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι προσπαθούν μόνοι τους μαζί με τους πυροσβέστες και τους εθελοντές.

Εν τω μεταξύ, ουρές σχηματίζουν τα αυτοκίνητα στο λιμάνι της Αιδηψού προκειμένου να φύγουν από τα Λουτρά.

Μετά το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε και πάλι το μέτωπο στο χωριό Αβγαριά αποκτώντας τεράστιες διαστάσεις καθώς έχουν ενισχυθεί οι άνεμοι. Η φωτιά καίει το δάσος σε χαράδρα και είναι δύσκολο για τους πυροσβέστες να πλησιάσουν το μέτωπο.

Οι προσπάθειες πυροσβεστών, ντόπιων και εθελοντών έχουν επικεντρωθεί σε Πευκί, Γαλατσώνα, Γερακιού και Γούβες, όπου προσπαθούν να κρατήσουν τις φλόγες μακριά από τα σπίτια στα χωριά αυτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά έχει φτάσει στη Νέα Σινασσό, βόρεια της Ιστιαίας, και κοντά στην Παναγία Ντινιούς. Στις περιοχές έχει δοθεί εντολή για εκκένωση. Η καταστροφή ειναι τεράστια και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), έως το μεσημέρι της Κυριακής 8/8 είχαν καεί περίπου 460.000 στρέμματα μόνο στην άλλοτε πυκνόφυτη και καταπράσινη Βόρεια Εύβοια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Κασσελάκης: Ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Με ένα βίντεο τεσσάρων λεπτών στο οποίο επανασυστήνεται ως «Στέφανος σκέτο, δίχως αξιώματα», ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την πρόθεση του να διεκδικήσει την ηγεσία...

Μπάιντεν: Δεν πρόκειται να συμβεί τίποτα στο Ιράν σήμερα

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δηλώνει ότι δεν πίστευε ότι θα υπάρξουν σήμερα ισραηλινά πλήγματα κατά του Ιράν, καθώς η περιοχή αναμένει με...

Σουηδία: Διαμαρτυρία υπέρ της Παλαιστίνης μέσα στο Κοινοβούλιο- Διαδηλωτές πέταξαν σακούλα με τομάτες στην υπουργό Εξωτερικών (βίντεο)

Η συζήτηση που γινόταν στο σουηδικό Κοινοβούλιο για τους ισραηλινούς οικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, διεκόπη από Φιλοπαλαιστίνιους διαδηλωτές, οι οποίοι πέταξαν μια σακούλα...

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 28 εργαζόμενοι του οργανισμού σκοτώθηκαν στον Λίβανο το τελευταίο 24ωρο

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους δήλωσε σήμερα ότι 28 εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24...

Πρόταση νόμου για περιορισμό σε τρεις της θητείας των βουλευτών

Πρόταση νόμου για περιορισμό των θητειών των βουλευτών κατέθεσε ο βουλευτής Λευκωσίας της ΔΗΠΑ, Μαρίνος Μουσιούττας. Με τις αλλαγές που προτείνει, θα υπάρχει όριο...

Εισαγγελέας: Η όποια μεταρρύθμιση στη Νομική Υπηρεσία πρέπει να γίνει κατόπιν προσεκτικής μελέτης

H οποιαδήποτε μεταρρύθμιση στη Νομική Υπηρεσία του μεγέθους που έχει εξαγγείλει η Κυβέρνηση, θα πρέπει να προσεγγιστεί με τη δέουσα σοβαρότητα και να τύχει...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!