19.7 C
Nicosia
Πέμπτη 3 Οκτώβριος 2024 | 7:23

Ελλάδα: Συναγερμός στην Πυροσβεστική: Μεγάλη φωτά στην Αργολίδα – Εντολή εκκένωσης περιοχών

«Συναγερμός» έχει σημάνει στην Πυροσβεστική για πολλαπλά πύρινα μέτωπα, με τις φωτιές στη Σαλαμίνα, Χαλκίδα και Αργολίδα να μαίνονται.

Σε νέα εντολή για πλήρη εκκένωση του χωριού Γκάτζια προχώρησαν οι αρχές, καθώς πλησιάζει η φωτιά που ξέσπασε στο Αραχναίο Αργολίδας.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ιστοσελίδα argolikeseidhseis.gr, η φωτιά κινείται με ταχύτητα. Τα αεροσκάφη και τα ελικόπτερα κάνουν συνεχείς ρίψεις πάνω από το χωριό ώστε να την ανακόψουν και να μην προχωρήσει.

 

Νωρίτερα, ηλικιωμένοι συγκεντρώθηκαν στην πλατεία για να τους παραλάβει λεωφορείο του Δήμου Επιδαύρου και να τους μεταφέρει σε ασφαλές σημείο.

Σύμφωνα με την αρχική ενημέρωση από το Πυροσβεστικό Σώμα, για την πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Τ.Κ. Αραχναίο του δήμου Ναυπλίου Αργολίδας, κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σε νεότερη ανακοίνωση για τη φωτιά που εκδηλώθηκε, υπήρχε αναφορά για 37 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 12 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή από υδροφόρες ΟΤΑ.

Φωτιά κοντά σε κατοικημένη περιοχή στη Χαλκίδα

Όσον αφορά στην πυρκαγιά που καίει στη Χαλκίδα, η φωτιά μαίνεται σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Βαθροβούνι. Η πυρκαγιά βρίσκεται τρία χιλιόμετρα μακριά από κατοικημένη περιοχή, ενώ καπνοί έχουν σκεπάσει το κέντρο της πόλης.

 

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής ενισχύθηκαν καθώς στο σημείο επιχειρούν 51 πυροσβέστες, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 22 οχήματα και δύο ελικόπτερα και  έξι αεροσκάφη.

Οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή είναι ισχυροί.

Σε ύφεση οι φωτιές σε Σαλαμίνα και Ζάκυνθο

Τέλος, σύμφωνα με ενημέρωση της Πυροσβεστικής, σε ύφεση είναι οι φωτιές που ξέσπασαν νωρίτερα σήμερα στη Σαλαμίνα και τη Ζάκυνθο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στις 15 Οκτωβρίου η άτυπη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη – Ο Πρόεδρος πάει πρώτα Λονδίνο για να δει Στάρμερ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κύριο Κιρ...

«Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο»: Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με παρατεταμένη σύγκρουση

Mε παρατεταμένη σύγκρουση απειλεί το Ισραήλ η Χεζμπολάχ μετά τις συγκρούσεις που είχε με τις ισραηλινές δυνάμεις. «Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο» διαμηνύει η σιιτική οργάνωση μέσω...

Συνοδικό: Καθέραισε τους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο και Πορφύριο – Αποσχηματισμός για τον Αββακούμ

Την καθαίρεση των δυο Αρχιμανδριτών Νεκτάριου και Πορφύριου αποφάσισε πριν από λίγο το Συνοδικό Δικαστήριο, ενώ για τον ιερομόναχο Αββακούμ αποφασίστηκε ο αποσχηματισμός. Της απόφασης του Συνοδικού...

Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι αγωγές για σφετερισμό, εκτιμά ο Ντενίζ

Δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα οι αγωγές για σφετερισμό ε/κ περιουσίων στα κατεχόμενα ενόσω υπάρχει η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ανέφερε σε διαδικτυακή...

H KOK βράβευσε τους καλύτερους του κυπριακού μπάσκετ για τη σεζόν 2023-2024

Τους καλύτερους του κυπριακού μπάσκετ για τη σεζόν 2023-2024, βράβευσε η ΚΟΚ κατά την ετήσια τελετή βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στο Royal...

Κατοχύρωση των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών ζητούν οι Βουλευτές

Το θέμα των διακοσίων συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ως οριοφύλακες της Πράσινης Γραμμής, εξέτασε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, με σκοπό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!