26.5 C
Nicosia
Τρίτη 7 Μάιος 2024 | 16:13

Τέμπη: Ανοίγει η βεντάλια των ερευνών – Τι υποστηρίζει ο σταθμάρχης

Τρία σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν από την απολογία του προφυλακισμένου πλέον σταθμάρχη και από το πλάνο των βαρδιών του σταθμού της Λάρισας, έγγραφο που αποκάλυψε χθες στο βραδινό δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΪ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τέμπη: Η απολογία του σταθμάρχη για το δυστύχημα – «Δεν διαπίστωσα βλάβη στον πίνακα»

Σύμφωνα με το πλάνο των βαρδιών, από τις 22:00 μέχρι 23:00 θα έπρεπε να βρίσκονται στο σταθμό τρεις σταθμάρχες. Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό, καθώς στις 22:10 πέρασε ο προαστιακός, δηλαδή η στιγμή που το κλειδί άλλαξε.

Τα ερωτήματα που χρειάζονται απαντήσεις:

  • Πόσοι σταθμάρχες ήταν παρόντες από 22:00 έως 23:00
  • Ποιος σταθμάρχης έκανε την αλλαγή «κλειδιού», όταν πέρασε ο προαστιακός;
  • Γιατί κανείς επί 58 λεπτά δεν επανέφερε το κλειδί πριν την αναχώρηση του Intercity;

Μετά την απολογία του 59χρονου σταθμάρχη καλούνται και άλλα εμπλεκόμενα πρόσωπα από το σιδηροδρομικό προσωπικό, με τη δικαιοσύνη να επιταχύνει αλλά και να εμβαθύνει αναζητώντας ευθύνες προς πάσα κατεύθυνση.

Από το συγκεκριμένο έγγραφο προκύπτει ότι οι βάρδιες είναι οι εξής:

Τέμπη - Βάρδιες Σταθμαρχών

  • 06.00 – 15.00
  • 14.00 – 23.00
  • 22.00 – 07.00

Τα ωράρια των βαρδιών «δείχνουν» πως όταν σχολάνε στις 14.00 οι δύο πρωινοί, έρχονται στις 15.00 οι δύο απογευματινοί, οι οποίοι θα έπρεπε να συμπίπτουν κατα μία ώρα με τον έναν βραδινό που ξεκινά τη βάρδιά του στις 22.00. Δηλαδή από 22.00 μέχρι 23.00 το βράδυ θα έπρεπε να βρίσκονται 3 σταθμάρχες στο σημείο. 

Το στοιχείο αυτό είναι σημαντικό καθώς στις 22.10 πέρασε ο προαστιακός, δηλαδή την στιγμή που το «κλειδί» άλλαξε για να περάσει (ο προαστιακός).

Τι φέρεται να κατέθεσε ο σταθμάρχης

Στην απολογια του, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 59χρονος σταθμάρχης της Λάρισας φέρεται να ισχυρίστηκε πως: «Όπως έχει ήδη αναφέρει ο επιθεωρητής είχε διορίσει για την συγκεκριμένη μέρα δύο σταθμάρχες με βάρδια μέχρι 11 βραδινή. Ο ανακριτής εάν ζητήσει αντίγραφο του φύλλου βάρδιας θα διαπιστώσει τον αριθμό των σταθμαρχών και το ωράριο που υπήρχε, το οποίο ήταν εννιάωρο».

«Οι δύο σταθμάρχες που ήταν στην προηγούμενη βάρδια γύρω στις 22:15 αποχώρησανΚαι έμεινα από τότε μόνος μου μέχρι και τις 11.04 που αναχώρησε το τρένο. «Από τις 11 παρά τέταρτο το δίκτυο φόρτωνε με κίνηση και ήμουν μόνος μου για να ελέγχω ολόκληρο το κεντρικό κομμάτι του σιδηροδρόμου», φέρεται να υποστήριξε ο σταθμάρχης.

Όσον αφορά το κλειδί, το οποίο ξέχασε να γυρίσει, φέρεται να υποστήριξε πως έχει «κενό μνήμης», πως δεν μπορεί να θυμηθεί ακριβώς τι συνέβη.

«Θεωρώ σίγουρο πως γύρισα το κλειδί γιατί είναι μια μηχανική κίνηση που γίνεται αυτόματα. Έχω όμως κενό μνήμης για το κλειδί. Λόγω του φόρτου εργασίας μου, δυστυχώς δεν θυμάμαι να ξανακοίταξα αργότερα το συγκεκριμένο σημείο του πίνακα», φέρεται να ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αναρρωτική του προϊσταμένου

Εν τω μεταξύ, τις επόμενες ώρες αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατεπείγουσα έρευνα για την αναρρωτική άδεια που έλαβε ο προϊστάμενος του σταθμάρχη την επομένη του δυστυχήματος. Την έρευνα διέταξε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, όπως τόνισε ο ίδιος μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μάλιστα, ο προϊστάμενος του σταθμάρχη ουδέποτε εξετάστηκε από τον γιατρό, ενώ την άδεια που υποβλήθηκε ηλεκτρονικά στο σύστημα του ΕΦΚΑ υπογράφει γιατρός, υφιστάμενος εκείνου με τον οποίο ήρθε σε επικοινωνία ο υπάλληλος, κατόπιν εντολής που έλαβε από τον διευθυντή του- γιατρό.

«Η έρευνα θα ολοκληρωθεί εντός 24 ωρών. Έχει δοθεί άδεια από δημόσιο νοσοκομείο, από εμάς δηλαδή» τόνισε ο κ. Πλεύρης.

Πηγή: skai.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τέξας: «Πες αντίο στον μπαμπά στην κάμερα», είπε στον 3χρονο γιο της, τον σκότωσε και αυτοκτόνησε

Οι αρχές συνέταξαν ένα χρονοδιάγραμμα των τελευταίων ωρών της ζωής μιας γυναίκας από το Τέξας προτού πυροβολήσει τον 3χρονος γιο της και στη συνέχεια...

Ρωσία: Ορκίστηκε για την 5η θητεία του ο Πούτιν

Για μία νέα εξαετή θητεία στην προεδρία της Ρωσίας ορκίστηκε ο Βλαντίμιρ Πούτιν. Την τελετή της ορκωμοσίας μποϊκόταραν οι ΗΠΑ και πολλές χώρες της Ευρωπαϊκής...

Λάρισα: 41χρονος σε αμόκ μαχαίρωσε τον αδερφό του, τραυμάτισε φίλο του και ένα βρέφος 10 μηνών

Προφυλακιστέος κρίθηκε ένας 41χρονος άνδρας που το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μαχαίρωσε τον αδερφό του και τραυμάτισε έναν 43χρονο, καθώς και ένα βρέφος 10...

Ισραηλινή επιχείρηση στη Ράφα: Τι συμβαίνει και τι σημαίνει σε 5 ερωτήσεις – απαντήσεις

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στη Λωρίδα της Γάζας. Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε τον «επιχειρησιακό έλεγχο» του περάσματος της Ράφα, στο νότιο άκρο του παλαιστινιακού...

Νότια Αφρική: Τέσσερις νεκροί, δεκάδες παγιδευμένοι εξαιτίας κατάρρευσης κτιρίου

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν κατέρρευσε χθες Δευτέρα κτίριο υπό ανέγερση στην Τζορτζ, στις ακτές της Νότιας Αφρικής, ενώ άλλοι κάπου πενήντα...

Ισραήλ: Ο στρατός ελέγχει το πέρασμα της Ράφα – Στον «αέρα» η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Οι Ισραηλινές Ένοπλες Δυνάμεις (IDF) έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την παλαιστινιακή πλευρά του περάσματος της Ράφα μεταξύ της Γάζας και της Αιγύπτου,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!