27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 2:51

Στα 10 μποφόρ οι άνεμοι σε πολλές θαλάσσιες περιοχές της Ελλάδας – Aπαγορευτικό απόπλου από Πειραιά, Λαύριο

Ανεκτέλεστα παραμένουν πολλά δρομολόγια των ακτοπλοϊκώνσυγκοινωνιών, λόγω ισχυρών ανέμων, που, σύμφωνα με την ΕΜΥ, σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν τοπικά τα 9 και πρόσκαιρα στα πελάγη τα 10 μποφόρ.

Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ δεν εκτελούνται τα δρομολόγια για τον Αργοσαρωνικό. Κανονικά διεξάγονται τα δρομολόγια από το λιμάνι της Ραφήνας ενώ σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από το λιμάνι του Λαυρίου.

Επίσης, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων στις πορθμειακές γραμμές  Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα, Καβάλα-Πρίνος, Κεραμωτή-Θάσος, Ηγουμενίτσα-Κέρκυρα, Ρίο-Αντίρριο, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα και αύριο καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω επιδείνωσης των καιρικών συνθηκών.

ΝΕΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙΡΟΥ

Το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων επικαιροποίησε το πρωί της Κυριακής η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, λόγω της σημαντικής και γρήγορης βάθυνσης του βαρομετρικού χαμηλού Bettinaπου σχηματίστηκε στην Αδριατική και κινείται προς τη χώρα μας, με αποτέλεσμα τη σημαντική ενίσχυση των ανέμων που θα φτάσουν στα 9 και πιθανώς ριπές τοπικά έως 10 μποφόρ.

Πιο συγκεκριμένα:

Η κακοκαιρία που ήδη επηρεάζει τη χώρα μας από το Σάββατο θα συνεχιστεί και σήμερα Κυριακή, με κύρια χαρακτηριστικά τους πολύ θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα βόρεια και την ανατολική και νότια νησιωτική Ελλάδα.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση και θα υποχωρήσει κατά 8 με 10 βαθμούς στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και κατά 4 με 6 βαθμούς Κελσίου στις υπόλοιπες περιοχές.

Ειδικότερα, σήμερα Κυριακή:

Πολύ θυελλώδεις άνεμοι αναμένονται:

  • στα δυτικά βορειοδυτικοί 8 με 9 και πιθανώς τοπικά στο Ιόνιο ριπές έως 10 μποφόρ
  • στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 8 τοπικά 9 μποφόρ
  • εξασθένηση των ανέμων προβλέπεται από τις απογευματινές ώρες.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:

  • στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
  • πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και κυρίως στα νότια τμήματα της Κρήτης
  • τα ισχυρά φαινόμενα θα παρουσιάσουν σταδιακή εξασθένηση από τις μεσημβρινές ώρες.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στα ηπειρωτικά ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της Θράκης, της Μακεδονίας και πρόσκαιρα της Ηπείρου με ενδεικτικό υψόμετρο τα 500-700 μέτρα και πιθανώς τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!