19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 11:06

Ρούλα Πισπιρίγκου: Μαυροφορεμένη κρατώντας τη φωτογραφία της Τζωρτζίνας

Με τη φωτογραφία της εννιάχρονής Τζωρτζίνας στα χέρια της και μαυροφορεμένη κάθισε στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας η Ρούλα Πισπιρίγκου η οποία δικάζεται για την υπόθεση της δολοφονίας της πρωτότοκης κόρης της.

Παρούσες στη δικαστική αίθουσα η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της Ρούλας Πισπιρίγκου για να παρακολουθήσουν την κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη.

Η κατηγορούμενη μέσω του δικηγόρου της Αλέξη Κούγια δήλωσε αθώα και ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να κληθούν νέοι μάρτυρες από το Δικαστήριο. «Η κατηγορία στη σημερινή της μορφή αποδίδει στην κατηγορουμένη τη χορήγηση κεταμίνης δύο φορές, μία στις 11/4/2021 στο Καραμανδάνειο όπου υπέστη ανακοπή και τη δεύτερη στο νοσοκομείο Παίδων στις 29/1/2022 όπου και κατέληξε. Δεν έχει βρεθεί στην κατοχή της κατηγορουμένης κεταμίνη ούτε η πορεία της και πως κατέληξε στο παιδί» τόνισε ο κ. Κούγιας.

Η θέση υπεράσπισης του Κούγια

Ο κ. Κούγιας επισήμανε πως για την απόπειρα στο Καραμανδάνειο δεν υπάρχουν τοξικολογικές εξετάσεις προηγούμενων ημερών ή μετά, που να αποδεικνύουν τη χορήγηση της κεταμίνης. «Η αίτια για την ανακοπή παραμένει ποινικώς απροσδιόριστη» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος. 

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας αναφέρθηκε και στην ιατροδικαστή Χαρά Σπηλιωπούλου η οποία ορίστηκε επιστήμονας ειδικών γνώσεων στις ανακρίσεις για τους θανάτους των τριών παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου τονίζοντας πως «αυτοπροτάθηκε να διοριστεί στην ανάκριση της Τζωρτζίνας και στη συνέχεια Μαλένας-Ίριδας και κατευθύνει τις καταθέσεις όλων των μαρτύρων». Επιπλέον, ο κ. Κούγιας τόνισε πως τα συμπεράσματα στα οποία οδηγήθηκε ο καθηγητής τοξικολογίας, είναι επισφαλή.

Για τον Σωτήρη Μπουζιάνη ο οποίος διενήργησε την ιατροδικαστική εξέταση στην Τζωρτζίνα, ο κ. Κούγιας τόνισε μεταξύ άλλων πως : «Δεν ερεύνησε το ενδεχόμενο χορήγησης κεταμίνης νοσοκομειακά. Υπήρχε αποδεδειγμένη πηγή κεταμίνης στο δωμάτιο στην οποία η κατηγορουμένη δεν είχε καμία πρόσβαση. Πως είναι δυνατόν να βλέπεις πως υπάρχουν στο σάκο αναζωογόνησης 500 ml και να μην πας να δεις τι γίνεται; Όλα τα έγγραφα του νοσοκομείου για την κεταμίνη είναι μετά την προσωρινή κράτηση της κατηγορουμένης».

Πηγή: In.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Υπ. Υγείας: Μια στις δέκα γυναίκες πάσχει από ενδομητρίωση

Στην Κύπρο, μια στις δέκα γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας, παλεύει με την πάθηση της ενδομητρίωσης, είπε ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Δαμιανός σε χαιρετισμό του στην...

Αξιωματούχος Κίνας: Κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη η χώρα μας

Η Κίνα στοχεύει να αποτελέσει ισχυρή κινητήρια δύναμη για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη φέτος, ανοίγοντας τις αγορές της ευρύτερα στους ξένους επενδυτές και προωθώντας...

ΒΙΝΤΕΟ: Δείτε για πρώτη φορά το εντυπωσιακό μαγνητικό πεδίο της μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας

Τα φαινόμενα που συμβαίνουν στην περιοχή Τοξότης Α* του κέντρου του γαλαξία μας σε απόσταση 27 χιλιάδων ετών φωτός από εμάς είχαν υποδείξει την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!