20.8 C
Nicosia
Τετάρτη 2 Οκτώβριος 2024 | 3:04

Ελλάδα: Φορτηγό πλοίο με 14 άτομα πλήρωμα βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου – Βρέθηκε σώος ένας ναυτικός

To φορτηγό πλοίο «Raptor» με 14 άτομα πλήρωμα που μετέφερε αλάτι βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή 4,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Λέσβου.

Το πλοίο με σημαία Κομόρες και μήκος 106 μέτρων είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι και τελικό προορισμό το λιμάνι της Κωνσταντινούπολης.

Οι πληροφορίες του protothema.gr αναφέρουν ότι μετά τις 7 το πρωί δήλωσε μηχανική βλάβη, στις 8.20 εξέπεμψε σήμα mayday όπου δήλωσε και κάποια κλίση και έπειτα χάθηκε το στίγμα του από τα ραντάρ.

stigma

Στο σημείο βρίσκονται ήδη πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία ενώ μεταβαίνουν τρία πλωτά του λιμενικού, ελικόπτερο της πολεμικής αεροπορίας και του πολεμικού ναυτικού. Παραλληλα έχει ενεργοποιηθεί και φρεγάτα του πολεμικού ναυτικού.

Προς το παρόν έχει εντοπιστεί μόνο ένας ναυτικός και περισυνελέγη σώος από ελικόπτερο του πολεμικού ναυτικού.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα σε ύψος.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, ενας Ινδός και 11 Αιγύπτιοι. Η πλοιοκτήτρια εταιρία έχει την έδρα της στον Λίβανο.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Συναγερμός έχει σημάνει στο Λιμενικό στην Ελλάδα καθώς βυθίστηκε, φορτηγό πλοίο με σημαία Κομόρες με 14 άτομα πλήρωμα, ανοιχτά της Λέσβου.

Στην περιοχή βρίσκονται πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει 3 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το πλοίο σημαίας Κομορών, βυθίστηκε σε θαλάσσια περιοχή 4 ναυτικά μίλια νότια του νησιού.

Είχε είχε αναχωρήσει από τη Δεκέλεια της Αιγύπτου, ήταν φορτωμένο με αλάτι και είχε προορισμό την Κωνσταντινούπολη.

Μεταξύ των μελών του πληρώματος περιλαμβάνονται δύο υπήκοοι Συρίας, τέσσερις Ινδοί και οκτώ Αιγύπτιοι.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα τρία μέτρα ύψος.

Στην περιοχή βρίσκονται πέντε παραπλέοντα φορτηγά πλοία, ενώ έχουν αποπλεύσει 3 σκάφη του Λιμενικού Σώματος και έχουν απογειωθεί ένα ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ακόμα, έχει ενεργοποιηθεί και μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η ανεξαρτησία της Κύπρου το 1960 – Τα κύρια γεγονότα που ακολούθησαν

Η Κύπρος απέκτησε την ανεξαρτησία της στις 16 Αυγούστου 1960 από τη Μεγάλη Βρετανία μέσω των συνθηκών Ζυρίχης -Λονδίνου.  Τις συμφωνίες υπέγραψαν εκ μέρους...

Ισραήλ: Σειρήνες στα κεντρικά της χώρας, ακούστηκε έκρηξη στο Τελ Αβίβ

Σειρήνες ήχησαν νωρίτερα στο κεντρικό Ισραήλ, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, ενώ νωρίτερα είχε ανακοινώσει ότι εκτοξεύτηκαν βλήματα από τον Λίβανο. «Σειρήνες ήχησαν στο κεντρικό Ισραήλ...

ΗΠΑ: Στέλνουν επιπλέον αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη Μέση Ανατολή

Επιπλέον αμερικανούς στρατιώτες και περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη θα αναπτύξει το αμερικανικό Πεντάγωνο στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με δηλώσεις  αξιωματούχων του υπουργείου Άμυνας. Η ενίσχυση των...

Μητσοτάκης: Πραγματικότητα το Κτηματολόγιο το 2025

Το 2025 η πατρίδα μας θα διαθέτει επιτέλους Κτηματολόγιο, δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάνοντας λόγο για «έναν ακριβή χάρτη της δημόσιας και ιδιωτικής...

Φωτιά στην Κορινθία: Αεροσκάφη από Ιταλία και Κροατία για συνδρομή

Στην ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας (UCPM) με αίτημα την παροχή εναέριας συνδρομής για την αντιμετώπιση της φωτιάςστην Κορινθία, προέβη η Γενική Γραμματεία...

Eurostat: Στο 3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο

Η καθοδική πορεία των τιμών σε ενέργεια και η μείωση του ρυθμού ανόδου στον κλάδο των υπηρεσιών φαίνεται να συνέβαλαν στην επιβράδυνση του πληθωρισμού στην...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!