4.8 C
Nicosia
Παρασκευή 10 Ιανουάριος 2025 | 0:43

Βόλος: Θύμα απάτης 49χρονος – Πίστεψε ότι κέρδισε 15.500 ευρώ και έχασε και τα 4.000 ευρώ που επένδυσε σε κρυπτονόμισμα

Θύμα απάτης έπεσε ένας 49χρονος Βολιώτης ο οποίος επένδυσε σε κρυπτονόμισμα και ενώ πίστεψε ότι κέρδισε 15.500 ευρώ μέχρι να ανακαλύψει ότι τα 4.000 ευρώ που συνολικά είχε επενδύσει, εντοπίστηκαν σε τράπεζες στο Λιχτενστάιν, την  Μ. Βρετανία και την Γερμανία. Το θύμα δέχτηκε τηλεφώνημα τον Οκτώβριο του 2021 από νούμερο στην Αγγλία, ενώ συνομίλησε με έναν άνδρα στην ελληνική γλώσσα, που τον ενημέρωσε ότι εκπροσωπεί συγκεκριμένη εταιρεία και ότι είναι ο υπεύθυνος του λογιστηρίου.

Με αυτό τον τρόπο τον έπεισε να επενδύσει σε κρυπτονόμισμα. Αρχικά επένδυσε 300 ευρώ, ακολούθησε άλλη μια κατάθεση 500 ευρώ, λίγο αργότερα έβαλε κάποια χρήματα ακόμη και στη συνέχεια ενημερώθηκε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ότι είχε κερδίσει 15.500 ευρώ!

Ικανοποιημένος από την επιλογή της επένδυσης του έκανε, επικοινώνησε  με τον «υπεύθυνο» του λογιστηρίου και ζήτησε να εκταμιεύσει το ποσό. Ο “υπεύθυνος”  τον ενημέρωσε ότι θα έπρεπε πρώτα να πληρώσει τον αναλογούντα φόρο ύψους 1.500€ για να του αποδοθεί το κέρδος και παράλληλα του ζήτησε άλλα 500€ για να μείνει ενεργός ο λογαριασμός του για μελλοντική χρήση.

Ο 49χρονος Βολιώτης πείστηκε και πλήρωσε τα χρήματα και ενώ περίμενε να δει τον τραπεζικό του λογαριασμό να αυξάνεται με τα κέρδη από το κρυπτονόμισμα, επανήλθε ο “υπεύθυνος” εκπρόσωπος της εταιρείας και του ζήτησε άλλα 1000 ευρώ για ΦΠΑ κερδών, γιατί στον πρώτο υπολογισμό είχε γίνει λάθος.

Αυτό ανησύχησε τον 49χρονο και ξεκίνησε να αναζητάει τον “λογιστή” με τον οποίο αρχικά είχε επικοινωνήσει, το πρόσωπο του οποίου δεν υπήρχε πλέον, ενώ η ηλεκτρονική διεύθυνση με την οποία επικοινωνούσε είχε εξαφανιστεί, καθώς και η ιστοσελίδα της εταιρείας με έδρα την Αγγλία, μέσω της οποίας έκανε την επένδυση.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο 49χρονος αντιλήφθηκε ότι πρόκειται για απάτη και κατέθεσε μήνυση στην Αστυνομία κατ’ αγνώστων. Μέσω της προκαταρτικής ο εισαγγελέας ζητά με δικαστική συνδρομή των αρχών σε Λιχνενστάιν, Μ. Βρετανία και Γερμανία, ώστε να εντοπιστούν τα ηλεκτρονικά ίχνη της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας που λάμβανε ο εξαπατημένος Βολιώτης  και τους δικαιούχους των τραπεζικών λογαριασμών που κατέληξαν τα χρήματα, προκειμένου να οδηγηθεί σε συγκεκριμένα πρόσωπα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!