23.8 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:53

Βιασμός στη Θεσσαλονίκη: Παραδόθηκαν οι τοξικολογικές εξετάσεις στην ανακρίτρια

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της καταγγελίας βιασμού στη Θεσσαλονίκη, καθώς στην ανακρίτρια βρίσκονται πλέον οι τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα.

Οι τοξικολογικές εξετάσεις βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, αφότου παραδόθηκαν από το τοξικολογικό κέντρο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αυτή τη στιγμή εκκρεμεί το αποτέλεσμα μίας ακόμη εξέτασης η οποία αφορά στο εύρος του αλκοόλ στο αίμα της 24χρονης.

Παραλείψεις από τις αρχές εντοπίζει ο δικηγόρος της 24χρονης

Εν τω μεταξύ σε δηλώσεις του σήμερα ο δικηγόρος Νίκος Διαλυνάς δήλψσε ότι έχουν γίνει παραλείψεις κατά την καταγγελία της 24χρονης για το βιασμό της στην αστυνομία.

«Δεν ελήφθη αίμα που έπρεπε να ληφθεί εντός 18 ωρών. Το πρώτο στοιχείο που θα μπορούσαμε να έχουμε έχει χαθεί… εκεί ευθύνεται η μη εξειδίκευση και η άγνοια των αρχών σε αυτού του είδους τα μοντέρνα αδικήματα», ανέφερε ενώ συμπλήρωσε ότι: «Πρέπει άμεσα να κυνηγούμε τον χρόνο αλλιώς τελειώσαμε… Το χάσαμε το αίμα πάει».

Ο κ. Διαλυνάς σημείωσε επίσης ότι «συνήθως οι τοξικολογικές ουσίες στα ούρα, το αργότερο σε μια εβδομάδα μας δίνουν αποτελέσματα» άρα όπως είπε «αυτές μπορεί να δρέψουν καρπούς».

Για την αποστολή των εξετάσεων στην Ελβετία

Παράλληλα ο κ. Διαλυνάς, μιλώντας στον Alpha, αναφέρθηκε και στην αποστολή των εξετάσεων σε εργαστήριο στην Ελβετία, εκφράζοντας την απορία του: «Υπάρχει το τοξικολογικό εργαστήριο του υπουργείου Δικαιοσύνης και η Διεύθυνση εγκληματολογικών ερευνών της Αστυνομίας. Δεν καταλαβαίνω, πώς φεύγει δείγμα ούρων να εξεταστεί σε ένα εργαστήριο; Τι είναι ιδιωτικό;» σημείωσε ο δικηγόρος, συμπληρώνοντας ότι «το 2020 ο ίδιος ο προϊστάμενος του τοξικολογικού εργαστηρίου είχε δηλώσει σε συνέντευξη ότι έχουν προμηθευτεί ένα τέλειο μοντέρνο μηχάνημα με το οποίο εντοπίζεται το χάπι βιασμού από την τρίχα».

Νέες καταγγελίες

Σε ότι αφορά σε μία ακόμη κοπέλα που έχει έρθει σε επαφή μαζί του καταγγέλοντας ίδια σχεδόν ιστορία με εκείνη της 24χρονης Γεωργίας, που όμως έλαβε χώρα πριν 2 χρόνια, ο  κ. Διαλυνάς επισήμανε ότι παραμένει άγνωστο πώς θα κινηθεί ακόμη νομικά, αφού «ακόμα υποφέρει και χρειάζεται στήριξη».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αυτά είναι τα πέντε μέτρα στήριξης κατά της ακρίβειας που αποφάσισε η κυβέρνηση

Πέντε στοχευμένα αλλά και οριζόντια μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση για αντιμετώπιση της ακρίβειας. Μετά από έκτακτο Υπουργικό Συμβούλιο που συγκάλεσε την Πέμπτη το πρωί ο...

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!