Σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση με αιχμή τις υποκλοπές αναμένεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου συζητείται και θα τεθεί προς ψήφιση το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, με τίτλο «Διαδικασία άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, κυβερνοασφάλεια και προστασία επικοινωνιών των πολιτών».
Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε επί της αρχής του από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής από τη Ν.Δ. ενώ καταψηφιστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην της Ελληνικής Λύσης, που επιφυλάχθηκε για την Ολομέλεια. Η αυλαία της συζήτησης άνοιξε με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων ενώ λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος των βουλευτών να εγγραφούν για να τοποθετηθούν επί του νομοσχεδίου, πιθανότατα η ψήφιση του να ολοκληρωθεί αύριο. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεση ένσταση αντισυνταγματικότητας επί του νομοσχεδίου.
Το ενδιαφέρον της σημερινής συζήτησης εστιάζεται στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών που θα πάρουν το λόγο. Οι υψηλοί τόνοι που κυριαρχούν στο πολιτικό πεδίο το τελευταίο διάστημα με φόντο τα δημοσιεύματα για τα πρόσωπα που φέρεται να έχουν τεθεί στο στόχαστρο παρακολουθήσεων προμηνύουν ότι η σημερινή συζήτηση θα εξελιχθεί σε μετωπική σύγκρουση μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να τονίσει τις θεσμικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, να απορρίψει ως αβάσιμες τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης και ως ατεκμηρίωτα τα σχετικά δημοσιεύματα.
Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξαπολύσει προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό. Δίνοντας μία πρόγευση των όσων θα πει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη χθεσινή επίσκεψή του στην Αρχή Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) τόνισε πως «δεν θα ανεχθούμε παιχνίδια με τους θεσμούς και με την εθνική ασφάλεια». «Το κρυφτoύλι με τους θεσμούς της δημοκρατίας λαμβάνει τέλος. Ήρθα σήμερα στην ΑΔΑΕ και ζήτησα από τον πρόεδρο της Αρχής – όπως ο νόμος ορίζει να έχω πρόσβαση ως πολιτικός αρχηγός και ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης – σε όλες τις διατάξεις που αφορούν πολιτικά πρόσωπα, υπουργούς, βουλευτές, ευρωβουλευτές, δημοσιογράφους, δικαστές, αλλά και αρχηγούς ή αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων και έχουν υπογραφεί την τελευταία τριετία» ανέφερε συγκεκριμένα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος προ ημερών είχε συναντηθεί και με τον εισαγγελέα του Aρείου Πάγου για το θέμα των παρακολουθήσεων.