Με χθεσινή ανάρτησή του μετά την ανακοίνωση του νέου σχήματος τομεαρχών και αναπληρωτών τομεαρχών όπου διαπιστώθηκε απροθυμία συμμετοχής από πολυάριθμα στελέχη, ο κ. Κασσελάκης διεμήνυσε ότι θα βρεθούν εκτός ψηφοδελτίων όσοι «υπονομεύουν» τον ΣΥΡΙΖΑ. «Για να είμαι απολύτως ξεκάθαρος απέναντι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύεται και με ενθαρρύνει κάθε μέρα: Όποιος υπονομεύσει την ενότητα της Κ.Ο. και το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. δεν θα έχει θέση σε μελλοντικά ψηφοδέλτια του κόμματος» ανέφερε.

Η απάντηση ήρθε λίγο αργότερα από την πρώην βουλευτή του κόμματος, Αννέτα Καββαδία, η οποία επισήμανε ότι σύμφωνα με το καταστατικό του κόμματος η κατάρτιση των ψηφοδελτίων αποφασίζεται από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Επιτροπές και κατόπιν από την Κεντρική Επιτροπή. «Καταργήθηκαν τα όργανα και δεν το ξέρουμε;» διερωτήθηκε εν προκειμένω η κυρία Καββαδία και παρομοίασε ουσιαστικά τον κ. Κασσελάκη με τον Λουδοβίκο IV τον αποκαλούμενο «Βασιλιά Ήλιο» στον οποίο αποδίδεται η φράση: «το κράτος είμαι εγώ». «L’État, c’est moi?» ανέφερε…

Παράλληλα, με αρθρογραφία του σε καθημερινή εφημερίδα ο πρώην διευθυντής του γραφείου του Νίκου Φίλη στο υπουργείο Παιδείας, Τάκης Κατσαρός, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον κ. Κασσελάκη για όσα δήλωσε στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ και κάλεσε την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε καθαίρεση του από την ηγεσία του κόμματος. «Η ενεργοποίηση του άρθρου 20 παράγραφος 4 του Καταστατικού του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την καθαίρεση του Προέδρου από την ΚΕ, είναι πλέον η μόνη διέξοδος. Τα μέλη της ΠΓ και της ΚΕ που διαφωνούν έχουν ιερή υποχρέωση έναντι του κόμματος και της ιστορίας της Αριστεράς να αναλάβουν τη σχετική πρωτοβουλία» πρότεινε ο κ. Κατσαρός

Κόντρα Σκουρλέτη – Σπίρτζη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Την ίδια ώρα μαίνονται οι αντιπαραθέσεις μεταξύ στελεχών των δύο εσωκομματικών πλευρών. Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, άσκησε οξύτατη κριτική για το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών στον Χρήστο Σπίρτζη ο οποίος ήταν συντονιστής της Επιτροπής Αυτοδιοίκησης του κόμματος. «Ήταν υπεύθυνος για την αυτοδιοίκηση και παρέδωσε λευκή κόλλα» ανέφερε επιτιμητικά ο κ. Σκουρλέτης.

«Δυστυχώς μετά την παραίτηση μου ελάχιστα από όσα είχαμε εισηγηθεί ακολουθήθηκαν» απάντησε ο κ. Σπίρτζης και συμπλήρωσε: «όποτε θέλουν οι Σύντροφοι, μπορούμε να πούμε είτε στα όργανα είτε δημόσια ποιες ήταν οι προτάσεις μου, που δεν ακολουθήθηκαν, ποιες οι τελικές επιλογές και γιατί άλλαξαν».  «Είναι προφανείς πάντως οι επιλογές και οι κομματικές αναφορές τους και αν εξυπηρετούσαν τη νίκη των αυτοδιοικητικών σχημάτων που στηρίξαμε ή των μηχανισμών, όσων με καταγγέλλουν» σημείωσε ακόμη.

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου  [email protected]