26.9 C
Nicosia
Παρασκευή 5 Ιούλιος 2024 | 10:07

Στήριξη Δένδια στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων

Τη στήριξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων, επανέλαβε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, κατά τη σημερινή παρέμβασή του στην Υπουργική Συνάντηση της Διαδικασίας του Βερολίνου, η οποία συμπροεδρεύεται από τη Βουλγαρία και τη Βόρεια Μακεδονία.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας τόνισε τη σταθερή προσήλωση της χώρας μας στον στόχο αυτό, ήδη από το 2003 και τη Σύνοδο Κορυφής της Θεσσαλονίκης και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ασφάλεια, τη σταθερότητα, την οικονομική ανάπτυξη και τη δια-συνδεσιμότητα της περιοχής.

Επίσης, ο κ. Δένδιας έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι η ενταξιακή πορεία των χωρών της περιοχής θα πρέπει να γίνει μέσω μιας διαδικασίας βασισμένης στις αξίες (merit-based approach) και ότι αυτή η διαδικασία είναι προς όφελος τόσο των κρατών της περιοχής, όσο και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στο πλαίσιο αυτό, η πλήρωση των κριτηρίων, συμπεριλαμβανομένης της προώθησης των σχέσεων καλής γειτονίας, είναι κομβικής σημασίας, επισημαίνουν οι διπλωματικές πηγές.

Στην παρέμβαση του γίνεται ακόμα γνωστό ότι ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε επίσης στις προσπάθειες, μέσω της πολυμερούς συνεργασίας, να αντιμετωπισθούν προκλήσεις όπως οι συνέπειες του Covid-19.

Πηγή: ΑΜΠΕ

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ιράν: Ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος;

Στις προεδρικές κάλπες της 28ης Ιουνίου στο Ιράν κανένας υποψήφιος δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει πάνω από το 50% των ψήφων, ώστε να συγκεντρώσει την...

Κάλεσμα Εμπαπέ στους Γάλλους να ψηφίσουν – «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τη χώρα στα χέρια αυτών των ανθρώπων»

Ο σούπερ σταρ της Εθνικής Γαλλίας, Κιλιάν Εμπαπέ, έσπασε ξανά το «no politica» της ΟΥΕΦΑ, και κάλεσε τους συμπολίτες του να πάνε να ψηφίσουν την...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!