17.8 C
Nicosia
Παρασκευή 8 Δεκέμβριος 2023 | 15:25

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει, είπε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ

Απάντηση στις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα Κυβερνητικού Εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου ότι ο επικεφαλής της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) δημιουργεί προνομιακές σχέσεις με τον ΣΥΡΙΖΑ και προβαίνει σε θεσμικά και πολιτικά ατοπήματα, έδωσε ο Χρήστος Ράμμος, με επιστολή του.

Στην επιστολή του ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ τονίζει ότι την πρωτοβουλία της συνάντησης έλαβε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος ως αρχηγός πολιτικού κόμματος αποτελεί απολύτως θεσμικό συνομιλητή της Αρχής, με βάση τη σχετική νομοθεσία.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός «ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει», ανέφερε ο κ. Ράμμος, τονίζοντας ότι για τα θέματα αρμοδιότητας της ΑΔΑΕ είχε όλα αυτά τα χρόνια τακτική επικοινωνία με τον αρμόδιο Υπουργό Γιώργο Γεραπετρίτη.

Κάνοντας λόγο για βαθύτατα προσβλητικές δηλώσεις του Έλληνα Κυβερνητικού Εκπροσώπου, ο κ. Ράμμος δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει να υπηρετεί τον θεσμικό ρόλο της ΑΔΑΕ που οφείλει «να λειτουργεί ως θεσμικό αντίβαρο και εγγυητής των αρχών του κράτους δικαίου στο πεδίο αρμοδιότητάς της».

«Θεωρώ βαθύτατα προσβλητικό για την τιμή και υπόληψη μου τον ισχυρισμό ότι φιλοδοξώ να παίξω ρόλο πολιτικού παράγοντα», ανέφερε ο κ. Ράμμος.

«Από πού αντλεί την διαπίστωση αυτή ο κ. κυβερνητικός εκπρόσωπος; Το παρελθόν μου επί 40 σχεδόν χρόνια στο Συμβούλιο της Επικρατείας και 4 σχεδόν χρόνια στην ΑΔΑΕ το αποδεικνύουν πέραν πάσης αμφισβητήσεως», τόνισε ο ίδιος.

«Την πρωτοβουλία για τις συναντήσεις με τον κ. Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως και πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε την πήρα εγώ. Πάντα και οσάκις επισκέφτηκε την ΑΔΑΕ, αυτό έγινε ύστερα από δικό του αίτημα. Και όπως έχω δηλώσει και με άλλη ευκαιρία, η πόρτα της ΑΔΑΕ είναι ανοικτή σε όλους τους αρχηγούς των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην Βουλή, τους οποίους το άρθρο 8 §6 του πρόσφατου νόμου 5002/2022 (όπως εξ άλλου και το προϊσχύσαν άρθρο 5 §4 του ν.2225/1994) καθιστά θεσμικούς συνομιλητές μου», εξήγησε ο Πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

«Ο κ. Πρωθυπουργός ουδέποτε ζήτησε να με συναντήσει. Και τούτο έγινε προφανώς διότι είχα τακτική επικοινωνία για θέματα αρμοδιότητας της ΑΔΑΕ όλα αυτά τα χρόνια που είμαι Πρόεδρος της Αρχής, με τον αρμόδιο Υπουργό κ. Γεραπετρίτη. Είχα επίσης δύο συναντήσεις με δική μου πρωτοβουλία και με τον κ. Υπουργό της Δικαιοσύνης», πρόσθεσε.

«Δυστυχώς φοβούμαι όχι εκ του περισσού-, είμαι υποχρεωμένος να θυμίσω ότι η ανεξαρτησία της Αρχής Διασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών της οποίας έχω την τιμή να προΐσταμαι, ίσταται εκ του Συντάγματος και έναντι της εκτελεστικής εξουσίας, λογοδοτεί δε ενώπιον του Κοινοβουλίου», επισήμανε.

«Είναι αυτονόητο επίσης ότι όπως και οι λοιπές ανεξάρτητες αρχές, η ΑΔΑΕ οφείλει να λειτουργεί ως θεσμικό αντίβαρο και εγγυητής των αρχών του κράτους δικαίου στο πεδίο αρμοδιότητάς της. Τούτο και μόνο είμαι αποφασισμένος να συνεχίσω να πράττω τιμώντας τη δέσμευση που ανέλαβα αποδεχόμενος τον ορισμό μου ως επικεφαλής της Αρχής από την ευρύτατη πλειοψηφία της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής», κατέληξε.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής συναντήθηκε με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου του παρέδωσε έναν φάκελο με στοιχεία τα οποία συνέλεξε η ΑΔΑΕ και τα οποία επιβεβαιώνουν παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σε χαμηλό 53 τριμήνων, στο 5,8% το ποσοστό ανεργίας το γ΄ τρίμηνο

Στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων 53 τριμήνων (από το 1ο τρίμηνο του 2011), μειώθηκε το ποσοστό ανεργίας το 3ο τρίμηνο του 2023, υποχωρώντας στο...

Μέτρα στήριξης και Εθνική Στρατηγική για την τρίτη ηλικία ανακοίνωσε ο ΠτΔ

Την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει με Εθνική Στρατηγική και Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Τρίτη Ηλικία, καθώς και με ενδιάμεσα μέτρα για τη...

Εγκρίθηκε το κυβερνητικό πακέτο για τις εκποιήσεις – Απορρίφθηκαν τροπολογίες κομμάτων

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε τα δύο κυβερνητικά νομοσχέδια και τις δύο προτάσεις νόμου που κατατέθηκαν από τα κόμματα της συμπολίτευσης, με στόχο την...

Πότε θα μειώσει τα επιτόκια η ΕΚΤ – Τι δείχνει έρευνα του Bloomberg

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα μειώσει άμεσα τα επιτόκια ή τουλάχιστον όσο γρήγορα πιστεύουν οι επενδυτές, σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg σε οικονομολόγους. Οι αξιωματούχοι της ΕΚΤ...

Πρόεδρος ΠΟΕΔ: Με διάλογο μπορούν να βρεθούν λύσεις

Στον ευαίσθητο χώρο της εκπαίδευσης, με διάλογο και σωστή επικοινωνία, θέματα που χρονίζουν μπορούν να βρουν τις λύσεις τους, όπως έγινε και πρόσφατα με...

Ερντογάν: Νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας – Ελλάδας

«Η επίσκεψή μου στην Αθήνα θα ανοίξει μια νέα σελίδα στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας πως «κάλεσα τον φίλο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

Nomisma Test

FREE
VIEW