19.9 C
Nicosia
Πέμπτη 28 Μάρτιος 2024 | 12:20

Γ. Βαρουφάκης: Τα Rafale τα πούλησε ο Μακρόν στον Μητσοτάκη χωρίς να γίνει σοβαρή μελέτη

Tα Rafale, η πανδημία και η ακρίβεια βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνέντευξης που παραχώρησε ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης στο  δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού Star.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τα Rafale ο Γ. Βαρουφάκης έκανε λόγο για «μία προεκλογική φιέστα που δεν τιμάει την πολιτική σκηνή», σημειώνοντας ότι το ΜέΡΑ25 έχει «βασικά ερωτήματα που αφορούν στην επιχειρησιακή δυνατότητα της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας, τον τρόπο με τον οποίο έγινε αυτή η αγορά».

«Δεν μπορεί να υπάρξει ευρωστρατός. Έστω και να τον φτιάξουμε. Ποιος θα δώσει εντολή στον στρατό αυτό να πάει σε πόλεμο; Κυβέρνηση δεν έχουμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν υπάρχει ομοσπονδιακό κράτος στην ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά και τόνισε πως «τα Rafale είναι ένα προϊόν το οποίο το πούλησε ο κ. Μακρόν στον κ. Μητσοτάκη χωρίς να γίνει κάποια σοβαρή μελέτη στην Ελλάδα».

Σχετικά με την πανδημία και το ζήτημα των εμβολιασμών, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν προέβλεψε «καμιά σοβαρή καμπάνια για το εμβόλιο», αλλά αντιμετώπισε με «αυταρχισμό», «με αυτό το απαράδεκτο και παράλογο πρόστιμο των 100 ευρώ/ μήνα σε συνταξιούχους», ανθρώπους «οι οποίοι – ως επί το πλείστον – απλά φοβούνται».

«Αντί να τους δώσουμε τη δυνατότητα να κάνουν έναν προεμβολιαστικό έλεγχο στο ΕΣΥ, πριν κάνουν το εμβόλιο τους βάζουμε ένα πρόστιμο που είναι και βαθιά ταξικό, το οποίο στρέφει ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού που δεν έχει εμβολιαστεί εναντίον των εμβολίων», δήλωσε.

Τέλος, αναφορικά με το κύμα ακρίβειας, εξέφρασε την άποψη ότι «η Ελλάδα βρίσκεται στη χειρότερη κατάσταση». «Εμείς το λέμε ”νέα λιτότητα”. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι το κόστος της ενέργειας αυξάνει παντού. Έχουμε αύξηση του κόστους, η αύξηση της τιμής γιατί είναι πολύ μεγαλύτερη στην Ελλάδα από ότι είναι η αύξηση του κόστους;» διερωτήθηκε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το Celestyal Discovery πραγματοποιεί το παρθενικό του ταξίδι, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα

To Celestyal Discovery ξεκίνησε για το παρθενικό του ταξίδι στο Αιγαίο στις 22 Μαρτίου, 2024, υπό τη νέα εταιρική ταυτότητα της Celestyal. Αναχωρώντας το κρουαζιερόπλοιο...

Η Τζακάρτα το οικονομικό κέντρο της Ινδονησίας παρά τη μεταφορά της πρωτεύουσας

Το Κοινοβούλιο της Ινδονησίας την Πέμπτη αναγνώρισε ειδικό καθεστώς για την Τζακάρτα, διατηρώντας τη μητρόπολη ως το οικονομικό επίκεντρο της χώρας, εν μέσω σχεδιασμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!