31.8 C
Nicosia
Τετάρτη 25 Σεπτέμβριος 2024 | 17:29

Αδ. Γεωργιάδης: Δύσκολη εξίσωση η ισορροπία ανάμεσα σε πανδημία και οικονομία

«Ουρές χιλιομέτρων στα σούπερ μάρκετ έφερε η απαγόρευση της κυκλοφορίας μετά τις 18:00 το Σαββατοκύριακο, δημιουργώντας μεγάλα προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία τους, τόνισε σε συνέντευξή του ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι «Πρέπει να δούμε το πρόβλημα, το οποίο θα ενταθεί σε περίπτωση που δεν λειτουργήσουν και οι λαϊκές αγορές το Σάββατο».

Σχετικά με πληροφορίες που φέρουν την κυβέρνηση να σκέφτεται να βάλει «κόφτη» στις μετακινήσεις μέσω sms, ιδίως στους κωδικούς 2 και 6, που αφορούν τις αγορές και την άθληση, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι όντως αυτό το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι, επισημαίνοντας όμως ότι ο ίδιος είναι αντίθετος και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο.

Όσον αφορά τη λειτουργία του take away, ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε στο ιστορικό της απόφασης λέγοντας πως αυτή ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου.

«Ομως, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς σχετικά με τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ο υπουργός απάντησε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Επίσης, εξήγησε ότι το θέμα δεν είναι μόνο η αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά και το πώς θα μείνει ζωντανή η οικονομία. «Πρέπει λοιπόν να βρεθεί μία ισορροπία κι αυτό αποτελεί μία δύσκολη εξίσωση», πρόσθεσε.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε λογικό το αίτημα των ανθοπωλείων να θέλουν να λειτουργήσουν ενόψει της ημέρας του Αγίου Βαλεντίνου, τονίζοντας ότι παραδοσιακά κάνουν τον μεγαλύτερο τζίρο της χρονιάς.

Σήμερα είπε θα πραγματοποιήσει τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους του κλάδου, ωστόσο, υπογράμμισε ότι τα πάντα θα εξελιχθούν από την πορεία της πανδημίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Αστυνομία: Στο Δικαστήριο 4 υποθέσεις εσόδων από παράνομες δραστηριότητες

Στις τέσσερις ανέρχονται οι υποθέσεις για έσοδα από παράνομες δραστηριότητες, οι οποίες βρίσκονται ενώπιον Κακουργιοδικείου, όπως ανέφερε στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών...

Προς περαιτέρω φιλελευθεροποίηση των πτήσεων Κύπρου-Κίνας

Κύπρος και Κίνα υπογράφουν την Πέμπτη διακρατική συμφωνία στον τομέα των αερομεταφορών, που προβλέπει περαιτέρω φιλελευθεροποίηση των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, έχοντας ως επιδιωκόμενο...

Σαρδηνία: Οικογενειακή τραγωδία με τρεις νεκρούς – 50χρονος πυροβόλησε τη σύζυγο και την κόρη του και αυτοκτόνησε

Βαρύς ο απολογισμός νέας οικογενειακής τραγωδίας, που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Νουόρο της Σαρδηνίας. Δράστης ο 50χρονος Ρομπέρτο Γκλεμπόνι, εργάτης σε τοπική βιομηχανία, ο οποίος έπειτα από καυγά,...

Eurostat: Οι γυναίκες ζουν περισσότερα χρόνια από τους άντρες στην Κύπρο και ΕΕ

Περισσότερα χρόνια υγιούς ζωής έχουν μπροστά τους οι γυναίκες στην Κύπρο και στην ΕΕ από τους άντρες, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα...

Τα κόμματα καταδίκασαν τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν για αναγνώριση ψευδοκράτους

Με σφοδρό τρόπο καταδίκασαν τις δηλώσεις του Τούρκου Πρόεδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τα πολιτικά κόμματα αναφορικά με την αναγνώριση της «τδβκ» ως κράτους καθώς...

Υπουργικό: “Κόβονται” η επιδότηση στον ηλεκτρισμό και ο μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά είδη

Η επέκταση του μέτρου της κλιμακωτής επιδότησης ηλεκτρισμού από τον τιμολογούμενο μήνα Νοέμβριο 2024 και εντεύθεν, ως επίσης και η συνέχιση της εφαρμογής του μηδενικού...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!