Οι αγρότες αποφάσισαν να μην προσέλθουν σε διάλογο με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου τη Δευτέρα, μετά τη Πανελλαδική Σύσκεψη που διεξήχθη στη Νίκαια της Λάρισας.
Την ίδια ώρα, την Κυριακή αναμένεται να αποστείλουν στο Μέγαρο Μαξίμου και τα συναρμόδια Υπουργεία έγγραφο με τα αιτήματά τους.
Οι αγρότες αποφάσισαν ότι, μέχρι να τοποθετηθεί η κυβέρνηση επί των ζητημάτων αυτών, δεν πρόκειται να αποχωρήσουν από τα μπλόκα. Μάλιστα, υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους, ενώ αναμένεται να προχωρήσουν σε σε κλείσιμο Εθνικών και παρακαμπτήριων οδών.
Το κάλεσμα Μητσοτάκη για διάλογο
Υπενθυμίζεται ότι χθες, Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, απηύθυνε κάλεσμα σε διάλογο προς τους αγρότες.
«Τη Δευτέρα το απόγευμα στις 17:00 θα περιμένω στο γραφείο μου όποια αντιπροσωπεία οριστεί για να συζητήσουμε», είπε, παραπέμποντας στη στάση που έχει επιδείξει η κυβέρνηση και σε προηγούμενες κινητοποιήσεις.
Επιδοτήσεις στους αγρότες που «ιδρώνουν στο χωράφι», όχι στους επιτήδειους
Επιπλέον, σήμερα ο κ. Μητσοτάκης έστειλε σαφές μήνυμα ότι η στήριξη του πρωτογενούς τομέα θα πρέπει να κατευθύνεται σε όσους «δουλεύουν και ιδρώνουν στο χωράφι ή στα μαντριά» και όχι σε «επιτήδειους που εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του συστήματος».
Μιλώντας στη σύνοδο των προέδρων ΔΕΕΠ και ΔΗΜΤΟ της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός έθεσε το πολιτικό πλαίσιο έως τις εκλογές του 2027 και το όραμα για την Ελλάδα του 2030.
Δίνοντας έμφαση στην ελληνική περιφέρεια και στον πρωτογενή τομέα, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι ένας αγροδιατροφικός κλάδος ανταγωνιστικός και εξωστρεφής.
Όπως υπογράμμισε, οι επιδοτήσεις πρέπει να κατευθύνονται σε εκείνους που πραγματικά τις αξίζουν – στους παραγωγούς που εργάζονται καθημερινά στο χωράφι και στην κτηνοτροφία – και όχι σε όσους στο παρελθόν εκμεταλλεύτηκαν αδυναμίες του συστήματος.
Παράλληλα, επανέλαβε την ανάγκη η κυβέρνηση να κρατά «το βλέμμα των φιλοδοξιών ψηλά», αλλά τη ματιά «χαμηλά», στα προβλήματα που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι πολίτες, τονίζοντας ότι η εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά μέσο για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών.



