25.9 C
Nicosia
Κυριακή 8 Σεπτέμβριος 2024 | 2:50

Μητσοτάκης: Ο κ. Κασσελάκης έπρεπε να έχει καταθέσει ήδη πόθεν έσχες – Οι πολίτες δεν θέλουν μαθητευόμενους μάγους

Διμέτωπη επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, τόσο για το ζήτημα του πόθεν έσχες του, όσο και για τις «ακοστολόγητες προτάσεις» του εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

«Δεν θα έρεπε να είναι αυτό αντικείμενο συζήτησης γιατί πολύ απλά θα έπρεπε να έχει καταθέσει ήδη πόθεν έσχες. Ο κάθε αρχηγός οφείλει όταν έρχεται στη δημόσια ζωή να καταθέσει τα περιουσιακά του στοιχεία και της/του συζύγου του» δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ερωτηθείς για την προαναγγελία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι θα δώσει σήμερα στη δημοσιότητα την περιουσιακή του κατάσταση κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη.

«Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

«Το δικό μου πόθεν έσχες έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά τα τελευταία 20 χρόνια, είναι αναρτημένο είναι γνωστό. Στη δική μου περίπτωση έγινε και κάτι παραπάνω και θέλω να το υπενθυμίσω. Η σύζυγός μου κυνηγήθηκε λυσσαλέα από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και από τους τότε ελεγκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε.

«Το πώς θα καταθέσει πόθεν έσχες μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη θα το δούμε»

«Το πόθεν έσχες μου έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά και έχει αρχειοθετηθεί χωρίς καμία παρατήρηση. Όλοι γνωρίζουν την περιουσιακή μου κατάσταση. Δεν θα επανερχόταν αυτή τη συζήτηση με τόση ένταση αν δεν μας έλεγε ο κ. Κασσελάκης ότι είναι ο μόνος έντιμος ότι έχει καθαρά χέρια, υπονοώντας ότι όλοι οι άλλοι μπορεί να έχουν τη φωλιά τους λερωμένη. Αυτό δεν ταιριάζει σε έναν πολιτικό που λέει ότι κομίζει κάτι νέο» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός και συνέχισε λέγοντας: «Άκουσα ότι σήμερα θα καταθέσει το πόθεν έσχες. Τώρα το πώς θα καταθέσει κάποιος πόθεν έσχες το οποίο είναι μια βαριά διαδικασία μέσα από μια ομιλία στη Θεσσαλονίκη θα το δούμε».

«Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα»

Κλιμακώνοντας την κριτική του προς το πρόσωπο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Ο κ. Κασσσελάκης είναι ένας νέος πολιτικός αρχηγός θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στην εθνική κάλπη στις ευρωεκλογές και η δική μου κριτική είναι πρωτίστως πολιτική και αυτό που έχω αναδείξει δεν είναι το στυλ που πολιτεύεται. Δική μου δουλειά είναι να κρίνω το πρόγραμμα του όταν προτείνει μέτρα που κοστολογούνται 45 δισ. την τετραετία οφείλω να προειδοποιήσω τους πολίτες πως αν ποτέ εφαρμόζονταν η χώρα θα γυρνούσε πίσω σε καθεστώς επιτήρησης και χρεοκοπίας γιατί πολύ απλά αυτά τα λεφτά δεν υπάρχουν».

«Οι πολίτες έχουν μνήμη και το τελευταίο που θέλουν είναι κάποιον μαθητευόμενο μάγο που θα τους τάξει – όπως είχε γίνει και στο παρελθόν από το ίδιο κόμμα – υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα».

Τσίπρας ή Κασσελάκης;

Στο δίλημμα Τσίπρας ή Κασσελάκης ο κ. Μητσοτάκης απάντησε: «Ο Αλέξης Τσίπρας ήταν πολιτικός μας αντίπαλος από τότε που εκλέχθηκα πρόεδρος της Ν.Δ.. Δώσαμε σκληρές μάχες, οι πολίτες επέλεξαν εμένα για πρωθυπουργό. Ο κ. Κασσελάκης είναι νέος θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά στις εκλογές. Παρότι είναι διαφορετικοί υφολογικά διακρίνω ένα νήμα που τους συνδέει. Βλέπω μεγάλη τοξικότητα και από τον κ. Κασσελάκη και μία μεγάλη έφεση και άνεση σε υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Παρά το ότι το περιτύλιμα είναι διαφορετικό, βλέπω ένα νήμα που συνδέει τους δύο πολιτικούς» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «οι ακοστολόγητες υποσχέσεις ανήκουν στο παρελθόν».

Διεύρυνση του προγράμματος «Σπίτι μου»

Για το νέο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και σε συνέχεια των χθεσινών του αναφορών ο πρωθυπουργός είπε πως «απομένει μια οριστικοποίηση διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. για να αξιοποιηθούν πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης που αφορούν τα δάνεια που μπορούμε να πάρουμε για να διευρύνουμε το πρόγραμμα Σπίτι μου».

Στόχος, όπως διευκρίνισε, είναι να επεκταθεί και η περίμετρος του προγράμματος και σε ζευγάρια που είναι μεταξύ 40-50 ετών. «Πιστεύω πολύ συντομα ο κ. Παπαθανάσης θα μπορεί να κάνει εξαγγελίες για να τρέξουμε ένα δεύτερο προγραμμα ‘Σπίτι μου’ μετά τις εκλογές» ανέφερε.

«Σε χρόνο-ρεκόρ η δίκη για τα Τέμπη – Ξεδιάντροπη εργαλειοποίηση του πόνου των συγγενών»

Σε ερώτηση για τα Τέμπη, ο πρωθυπουργός σημείωσε πως πρόκειται για μία «εθνική τραγωδία που μας συγκλόνισε όλους και οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων και στους συγγενείς να αποδοθεί Δικαιοσύνη όσο το δυνατό πιο σύντομα, χωρίς αυτό να σημαίνει προχειρότητα στην όλη διαδικασία».

«Επειδή κατηγορούμαστε συχνά για συγκάλυψη παραθέτω τα δεδομένα: έχουμε 34 κατηγορούμενους, κάποιοι από τους οποίους είναι προφυλακισμένοι. Η Πολιτεία έκανε ό,τι μπορούσε για να διευκολύνει τη Δικαιοσύνη και τη διαδικασία της προανάκρισης. Η δίκη θα ξεκινήσει σε χρόνο-ρεκόρ για τα δεδομένα της ελληνικής Δικαιοσύνης. Ε δεν μου φαίνεται και πολύ πολιτική συγκάλυψη αυτό» σχολίασε, αποκρούοντας τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης.

Ανέφερε ακόμη πως όσοι πιστεύουν ότι υπάρχουν πολιτικές ποινικές ευθύνες «δεν έχουν παρά να έρθουν στη Βουλή να τις στοιχειοθετήσουν και η Βουλή θα είναι πάντα έτοιμη» να συζητήσει.

«Χρέος μου να αφήσω τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη. Άλλα κόμματα εργαλειοποίησαν ξεδιάντροπα τον πόνο των συγγενών. Κι εμείς μπορούσαμε να το είχαμε κάνει στην τραγωδία του Ματιού. Αυτό μας διαχωρίζει από αυτούς που επέλεξαν να κάνουν μία σπέκουλα στο ζήτημα των Τεμπών» συμπλήρωσε.

Για το αν έχει σκεφτεί την αποχώρησή του από την προεδρία της Ν.Δ.

Ο κ. Μητσοτάκης απέκλεισε για μία ακόμη φορά το ενδεχόμενο ανάληψης κάποιου ευρωπαϊκού αξιώματος, ενώ ερωτηθείς αν έχει σκεφτεί την αποχώρησή του από την προεδρία της Ν.Δ. απάντησε: «Μόλις εκλέχθηκα για μια δεύτερη τετραετία, δεν είναι κάτι που σκέφτομαι να γίνει σύντομα. Δεν είναι κάτι που με αφορά άμεσα, έχω τρία χρόνια γόνιμης πρωθυπουργικής θητείας μπροστά μου».

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

LIVE: Η ομιλία Μητσοτάκη στη ΔΕΘ

Η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην 88η ΔΕΘ, στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».   Ακολουθούν σημεία της ομιλίας του πρωθυπουργού: Βρίσκομαι στη Θεσσαλονίκη για 6η...

Ερντογάν: «Ισλαμική συμμαχία» ως αντίβαρο στο Ισραήλ

Τη δημιουργία μιας συμμαχίας ζήτησε από τις μουσουλμανικές χώρες ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για να αντιμετωπίσουν «την αυξανόμενη απειλή του επεκτατισμού» του...

35 μικρές επιχειρήσεις στην πρωτοβουλία της Πρώτης Κυρίας “Πάμε Τρίοδος”

Με την παρουσία συνολικά 35 μικρών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή, πραγματοποιείται σήμερα στους κήπους της προεδρικής κατοικίας στο Τρόοδος, από τις έντεκα...

Ο Πορτογάλος Pizzi στον ΑΠΟΕΛ

O ΑΠΟΕΛ ανακοίνωσε το νέο μεταγραφικό του απόκτημα, τον Pizzi. Η ανακοίνωση της ομάδας Η εταιρεία ΑΠΟΕΛ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ (ΔΗΜΟΣΙΑ) ΛΤΔ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας...

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη ψευδοκράτους

Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη της «τδβκ» - όπως χαρακτήρισε το ψευδοκράτος - ανέφερε ο Τούρκος αντιπρόεδρος Τζεβντέτ...

Κανονικά η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα

Κανονικά θα διεξαχθεί η συνεδρία του Συνοδικού Δικαστήριο τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου και δεν υπάρχει πρόθεση αναβολής, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Χριστάκης Ευσταθίου, εκπρόσωπος της...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!