38.8 C
Nicosia
Δευτέρα 7 Ιουλίου 2025 | 19:42

Τέμπη – Προανακριτική για Κ. Αχ. Καραμανλή: Στις 17 Ιουλίου η κατάθεση πορισμάτων – Αντιδράσεις και αποχωρήσεις από την αντιπολίτευση

Την Πέμπτη 17 Ιουλίου πρόκειται να συνεδριάσει ξανά η Προκαταρτική Επιτροπή που διερευνά την ενδεχόμενη τέλεσης του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος για τον πρώην υπουργό Υποδομών Κώστα Αχ. Καραμανλή, σχετικά με τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Στη συνεδρίαση θα κατατεθούν και συζητηθούν τα πορίσματα των κομμάτων. Η σχετική απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία, με τη θετική ψήφο μόνο της ΝΔ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν, ενώ σε ένδειξη διαμαρτυρίας αποχώρησαν της συνεδρίασης ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και Νέα Αριστερά, καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις αμνήστευσης.

ΝΔ: Η υπόθεση θα φτάσει στη Δικαιοσύνη

Ο εισηγητής της ΝΔ Ανδρέας Νικολακόπουλος, σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «είναι δεδομένη και έχει διατυπωθεί η άποψη της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας της ΝΔ πως τίποτα δεν θα μείνει ανεξιχνίαστο. Η υπόθεση θα φτάσει στη Δικαιοσύνη».

«Σήμερα αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία να συνταχθεί πόρισμα το οποίο θα αποσταλεί στην Ολομέλεια για την τελική της απόφαση ώστε η υπόθεση να πάει στον φυσικό της δικαστή και όλα να κριθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη που είναι η μόνη αρμόδια για να κρίνει ποιος είναι αθώος ή ένοχος αλλά και το τι ακριβώς έχει συμβεί. Να χυθεί άπλετο φως» πρόσθεσε ο ίδιος.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Νικολακόπουλος σχολίασε: «Τα κόμματα της αντιπολίτευσης διατύπωσαν τις θέσεις τους. Είναι σεβαστές αλλά από την άλλη όμως, επανειλημμένα και σε εφαρμογή συγκεκριμένων διατάξεων που διατυπώσαμε, τεκμηριώσαμε ότι κάναμε αυτό το οποίο προβλέπει το σύνταγμα και οι νόμοι. Και άρα λειτουργήσαμε απολύτως νόμιμα».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Αμυράς ανέφερε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «απορρίπτουμε τις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί αμνήστευσης. Εμείς σήμερα, ουσιαστικά, παραπέμπουμε τον κ. Καραμανλή στον φυσικό του δικαστή προκειμένου να διενεργηθεί ανάκριση».

Ειδικότερα, ο βουλευτής της ΝΔ και μέλος της Προκαταρκτικής Επιτροπής, μετά τη λήξη της συνεδρίασης, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Με την απόφαση της πλειοψηφίας της Επιτροπής σήμερα, ουσιαστικά, παραπέμπουμε τον κ. Καραμανλή στον φυσικό του δικαστή προκειμένου να διενεργηθεί ανάκριση. Απορρίπτουμε τις κατηγορίες που διατυπώνει η αντιπολίτευση “περί δήθεν αμνήστευσης”. Κάνουμε ένα μεγάλο βήμα για την οιωνεί αλλαγή του άρθρου 86 του Συντάγματος προκειμένου να ισχύει για τους πολιτικούς ό,τι και για τους πολίτες».

Μέσω υπομνήματος τοποθετήθηκε ο Κώστας Αχ. Καραμανλής – Ζητά παραπομπή στο δικαστικό συμβούλιο

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Καραμανλής τοποθετήθηκε μέσω γραπτού υπομνήματος. Στο υπόμνημα αναφέρει ότι αρνείται πως έχει τελέσει τη διερευνώμενη πράξη της παράβασης καθήκοντος ή οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη.

Σημειώνει όμως ότι για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την απόδειξη της αθωώτητάς του την άσκηση ποινικής δίωξης από την Ολομέλεια προκειμένου να πάει στο δικαστικό συμβούλιο και να διενεργηθεί από ανακριτή που θα έχει ορίσει το δικαστικό συμβούλιο η πλήρης έρευνα της υπόθεσης.

Αποχώρηση ΠΑΣΟΚ

Η εισηγήτρια του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μιλένα Αποστολάκη, δήλωσε ότι «σήμερα ζήσαμε το τελευταίο επεισόδιο στην προσπάθεια αμνήστευσης και προστασίας του κ. Καραμανλή. Η λειτουργία της Επιτροπής είναι συνταγματική υποχρέωση, όχι ευχέρεια. Την καταργούν όμως, για να ελαχιστοποιήσουν το πολιτικό κόστος. Για αυτό, παραμένουν στη συνείδηση της κοινωνίας ως οι ενορχηστρωτές της συγκάλυψης».

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, μέλος της Επιτροπής, Ευαγγελία Λιακούλη, σχολίασε πως «δυστυχώς, η κυβέρνηση της ΝΔ μετέτρεψε τη Βουλή σε πλυντήριο και το Σύνταγμα το έκανε κουρελόχαρτο. Παρακολουθήσαμε σήμερα την τελευταία πράξη φαρσοκωμοδίας με πλήρη αμνήστευση του Κώστα Καραμανλή».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επίσης μέλος της Επιτροπής, Γιώργος Μουλκιώτης, εξερχόμενος της συνεδρίασης ανέφερε ότι «σήμερα απογειώθηκε από την πλειοψηφία της ΝΔ η ευθεία υπονόμευση του Συντάγματος, του Κανονισμού της Βουλής και της ελάχιστης πολιτικής αξιοπρέπειας».

Εν τω μεταξύ, πηγές του ΠΑΣΟΚ, μέσω άτυπης ενημέρωσης, σημείωσαν ότι «σήμερα προστέθηκε το τελευταίο επεισόδιο στη μακρά αλληλουχία των μεθοδεύσεων ,με τις οποίες επιχειρήθηκε η προστασία του κυρίου Καραμανλή σε σχέση με τις ευθύνες του για τα σοβαρά ελλείμματα ασφαλείας στις σιδηροδρομικές μεταφορές, τα οποία οδήγησαν στο έγκλημα των Τεμπών. Θυμίζουμε ότι έχει προηγηθεί, με απόφαση του πρωθυπουργού, η πλήρης αμνήστευσή του για τη διερεύνηση των τυχόν ποινικών ευθυνών του για τη μη ολοκλήρωση της σύμβασης 717, σύμφωνα με το κατηγορητήριο της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας».

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν: «Αυτήν τη φορά, η κυβερνητική πλειοψηφία, υποστηρίζοντας το αφήγημα περί πολιτικής ηγεσίας «ανεύθυνης», «διακοσμητικής» και «αναρμόδιας», οριοθέτησε με ένα νομικώς διάτρητο σκεπτικό ένα πεδίο ευθυνών για τον πρώην υπουργό, το οποίο πάσχει νομικά και στερείται τεκμηρίωσης. Σήμερα, για δεύτερη φορά μετά την υπόθεση Τριαντόπουλου, η ΝΔ καταστρατηγεί το Σύνταγμα και επιφυλάσσει στον ελεγχόμενο πρώην υπουργό το δικαίωμα να επιλέξει ο ίδιος τα στάδια της διερεύνησης των ευθυνών του κατά παράβαση του Συντάγματος, με τη γνωστή fast-track μεθόδευση. Η διερεύνηση της υπόθεσης Καραμανλή από την Επιτροπή που συνέστησε με απόφασή της η Ολομέλεια της Βουλής είναι συνταγματική υποχρέωση και όχι ευχέρεια.
Οι μεθοδεύσεις της συγκάλυψης συνεχίζονται. Οι μάσκες, όμως, έχουν πέσει εδώ και καιρό. Δεν ενδιαφέρονται για τη διερεύνηση της αλήθειας, παρά μόνο για την ελαχιστοποίηση του πολιτικού κόστους. Και γι’ αυτό, παραμένουν υπόλογοι στη συνείδηση των πολιτών και σε πλήρη αναντιστοιχία με το κοινωνικό αίτημα για απόδοση Δικαιοσύνης».

Μεθοδεύσεις συγκάλυψης κατήγγειλε και ο ΣΥΡΙΖΑ

Καταγγέλλοντας μεθοδεύσεις συγκάλυψης, o ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε από τη συνεδρίαση της Προκαταρκτικής Επιτροπής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε την πλειοψηφία για διαδικασίες «αμνήστευσης» των ευθυνών.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Θεόφιλος Ξανθόπουλος μετά τη λήξη της συνεδρίασης δήλωσε ότι ο πρώην υπουργός Κώστας Αχ. Καραμανλής «με ένα σημείωμα -όπως ο ίδιος το προσδιορίζει- 72 λέξεων […] ουσιαστικά ζήτησε να αγνοήσουμε το Σύνταγμα, τον ΚτΒ, τον ΚΠΔ και την συνείδησή μας και να παραπεμφθεί απευθείας στο Δικαστικό Συμβούλιο. Με την επίνευση, τη συναίνεση και την ευθύνη της ΝΔ το αίτημα του κ. Καραμανλή έγινε δεκτό. Είναι προφανές ότι αυτή η μεθόδευση δεν μπορεί αν γίνει δεκτή από κανέναν μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε και αποχώρησε από την Επιτροπή. Το επόμενο διάστημα τόσο ο κ. Καραμανλής όσο και η κυβέρνηση θα βρεθούν αντιμέτωποι με την ευθύνη που τους αναλογεί».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της Επιτροπής Γιώργος Παπαηλιού, από την δική του πλευρά δήλωσε ότι «σήμερα ολοκληρώνεται τουλάχιστον σε αυτή την φάση η συνταγματική εκτροπή την οποία επέλεξε ως πολιτική η ΝΔ. Επιχείρησε, επιχειρεί και πραγματοποιεί την αμνήστευση του Κώστα Αχ. Καραμανλή παραβιάζοντας το Σύνταγμα, τον ΚτΒ, τον ΚΠΔ και όλε στις Αρχές του Δικαίου. Η επιχείρηση της ΝΔ εντάσσεται στην συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών τόσο σε ότι αφορά το δυστύχημα καθ’ εαυτό αλλά και στην επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος. Σε αυτή την αντισυνταγματική και αντιθεσμική επιχείρηση ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν συμμετέχει, αποχωρεί, καταδικάζει και θα προβούμε σε όλες τις ενέργειες που απαιτούνται για να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, νωρίτερα σε άτυπη ενημέρωση ανέφεραν ότι «η πλειοψηφία της Προανακριτικής Επιτροπής ζήτησε την απευθείας παραπομπή του Κ. Καραμανλή στο πενταμελές Δικαστικό Συμβούλιο και να οριστεί ημερομηνία υποβολής των πορισματικών εκθέσεων όλων των κομμάτων. Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατά την τοποθέτησή του επί του υπομνήματος του Κ. Καραμανλή, κατήγγειλε την άκρως μεροληπτική στάση της πλειοψηφίας, η οποία συνεπάγεται:

  • κατάφωρη παραβίαση του Συντάγματος (άρθρο 86),
  • του Νόμου 3126/03 περί Ευθύνης Υπουργών και
  • του Κανονισμού της Βουλής (άρθρο 156), οδηγώντας εν τέλει σε ακυρότητα της προδικασίας, με ότι αυτό συνεπάγεται για την εξέλιξη της υπόθεσης.

Ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της επιτροπής εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «δεν νομιμοποιούμε επ ουδενί τη διαδικασία, η οποία ακολουθήθηκε, με απόφαση της πλειοψηφίας, είναι υποκριτικό, να συνταχθεί και να κατατεθεί πόρισμα εκ μέρους μας, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί η συγκέντρωση όλων των απαραίτητων εγγράφων και αποδεικτικών στοιχείων της δικογραφίας». Όπως ανέλυσε:

  • «Σύμφωνα με το άρθρο 86 του Συντάγματος, η Βουλή ασκεί τον ρόλο του οιονεί Εισαγγελέα Πρωτοδικών (άρθρο 156 παρ 4 ΚτΒ), διενεργώντας τόσο την προκαταρκτική εξέταση όσο και την άσκηση ποινικής δίωξης, εφόσον χρειαστεί. Ως εκ τούτου, η απόφαση της πλειοψηφίας για απευθείας παραπομπή, παρακάμπτοντας το Κοινοβούλιο, απεμπολώντας την ανάλογη εκ του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας αρμοδιότητα του οιονεί Εισαγγελέα Πρωτοδικών, που έχει η Επιτροπή, παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα.
  •  Τα μέλη της Επιτροπής, καλούνται, να καταθέσουν τα πορίσματά τους, χωρίς να εξετάσουν μάρτυρες, χωρίς να έχουν στην κατοχή τους, αντίγραφο της σχετικής δικογραφίας, άκρως απαραίτητη για να αχθεί η Επιτροπή σε ασφαλή κρίση, πριν την σύνταξη των πορισμάτων των κομμάτων. Με αυτά τα δεδομένα θα είναι ανεπαρκής και ελλιπής η οποιαδήποτε πορισματική έκθεση, και σε κάθε περίπτωση μη ασφαλής, κάτι το οποίο έρχεται σε αντίθεση με το άρθρο 156 παρ 5 του Κανονισμού της Βουλής.
  •  Παράλληλα, οι αποφάσεις της πλειοψηφίας επί των διαδικαστικών θεμάτων, θέτουν ζήτημα ακυρότητας της προδικασίας, καθώς η Επιτροπή οφείλει, ως οιονεί Εισαγγελέας, να συλλέξει αποδεικτικά στοιχεία και να υποβάλλει αιτιολογημένο πόρισμα προς την Ολομέλεια, με αναφορά πραγματικών περιστατικών και μνεία συγκεκριμένων διατάξεων καθώς και σαφή πρόταση για την άσκηση ή μη δίωξης κατά συγκεκριμένου υπουργού ή υφυπουργού.
  •  Σε διαφορετική περίπτωση, η Επιτροπή «αρνησιδικεί» ενώ ενδεχομένως τελεί το αδίκημα της «κατάχρησης εξουσίας» (άρ. 239 ΠΚ) αν θεωρηθεί ότι παραλείπει να διώξει κάποιον υπαίτιο. Η πλειοψηφία της επιτροπής θέλει να προσπεράσει το πρώτο και βασικό στάδιο της προκαταρκτικής και να πάει απευθείας στο Δικαστικό Συμβούλιο».

Αποχώρησε και το ΚΚΕ

Αποχώρησε και το ΚΚΕ από την Προκαταρκτική Επιτροπή που διερευνά την ενδεχόμενη τέλεσης του πλημμελήματος της παράβασης καθήκοντος, σχετικά με την σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, του πρώην υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κωνσταντίνου Αχ. Καραμανλής μιλώντας για διαδικασία «φαρσοκωμωδίας»

Ο εισηγητής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος δήλωσε: «Η φαρσοκωμωδία με την προανακριτική για τον Καραμανλή με ευθύνη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ολοκληρώθηκε. Το ΚΚΕ δεν νομιμοποιεί αυτή την διαδικασία και αποχώρησε. Το ΚΚΕ μαζί με τον οργανωμένο λαό και με τη νέα γενιά είναι απέναντι στην σχεδιαζόμενη κυβερνητική επιχείρηση συγκάλυψης, φωτίζουν τις πραγματικές αιτίες του εγκλήματος και απαιτούν να τιμωρηθούν τα πολιτικά πρόσωπα που έχουν ευθύνες. Διεκδικούν σε ρήξη με την πολιτική της ΕΕ και του σάπιου αστικού κράτους μέτρα και υποδομές για να μην επαναληφθούν τα Τέμπη».

Νέα Αριστερά: Ημέρα ντροπής

Και ο βουλευτής της Νέας Αριστεράς Νάσος Ηλιόπουλος, μετά την κατάθεση του υπομνήματος του υπουργού στην Επιτροπή, αποχώρησε και δήλωσε: «Σήμερα είναι μια ημέρα ντροπής. Ο κ. Καραμανλής έστειλε ένα υπόμνημα 130 λέξεων. Ούτε τρείς λέξεις για κάθε νεκρό δεν βρήκε να πει! Η ΝΔ θεωρεί πως με αυτό τον τρόπο μπορεί να προχωρήσει η Προανακριτική Επιτροπή. Στην πραγματικότητα ακυρώνουν κάθε δυνατότητα της Βουλής να ερευνήσει, κάθε δυνατότητα να λειτουργήσει στο πλαίσιο του Συντάγματος, να κάνουμε τη δουλειά μας ώστε να υπάρξει αλήθεια και δικαιοσύνη για τα θύματα των Τεμπών» και πρόσθεσε «ως Νέα Αριστερά καταγγείλαμε αυτή την ντροπιαστική διαδικασία και αποχωρήσαμε. Η ντροπή αυτή ανήκει αποκλειστικά στην κυβέρνηση».

Το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου

Κληθείς κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών να σχολιάσει τα περί «μοντέλου Τριαντόπουλου» και αντίφασης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης ανέφερε ότι «δεν υπάρχει καμία αντίφαση, γιατί με τη λογική αυτή που λέτε, θα έπρεπε για κάθε μήνυση που έρχεται ή κάθε δικογραφία που έρχεται στη Βουλή, που έρχονται κάθε μήνα δεκάδες υποθέσεις ή τέλος πάντων αρκετές υποθέσεις, αναλόγως και με το ποια είναι η αντιπολίτευση -πολλές φορές η αντιπολίτευση ποινικοποιεί υποθέσεις- μηνύσεις που μπορεί να είναι ακόμη και για προδήλως αβάσιμα αδικήματα από έναν ιδιώτη, θα έπρεπε να υπάρχει απευθείας παραπομπή στο φυσικό δικαστή. Άρα, το «μοντέλο Τριαντόπουλου», στο οποίο εμείς πιστεύουμε ότι είναι μια γέφυρα μέχρι την αναθεώρηση του άρθρου 86 του Συντάγματος, εφαρμόζεται σε περιπτώσεις που υπάρχουν προδήλως βάσιμα στοιχεία, τα οποία υποδηλώνουν ενδείξεις ενοχής. Είναι προφανές αυτό ή σε περιπτώσεις εν πάση περιπτώσει, που ενώ υπάρχουν κάποια τέτοια στοιχεία ή υπάρχουν έτοιμα κατηγορητήρια που η αντιπολίτευση κατά το δοκούν τα επεκτείνει, όπως στην περίπτωση Τριαντόπουλου, πρέπει αυτή η υπόθεση να εξεταστεί από τη Δικαιοσύνη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ισχύει το τεκμήριο αθωότητας, ούτε σημαίνει ότι είναι ένοχος αυτός που θεωρούμε ότι πρέπει να πάει στο φυσικό δικαστή, όπως οι περιπτώσεις που είπατε. Άρα, για να απαντήσω και στο δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, επίσης δεν υπάρχει αντίφαση και εμείς δεν θεωρούμε ότι ο κ. Καραμανλής αυτή τη στιγμή είναι de facto ένοχος, επειδή θεωρούμε ότι ακολουθείται μια τέτοια διαδικασία που και ο ίδιος την επιλέγει, αλλά δεδομένου του γεγονότος ότι υπάρχει μια δικογραφία, η οποία εστάλη στη Βουλή με κάποια ερωτήματα ως προς τη χρηματοδότηση και κάποια άλλα, εκρίθη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και μετά το αίτημα του ίδιου, όπως έγινε και στην περίπτωση Τριαντόπουλου, ότι πρέπει να ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία. Το ότι αυτό ακολουθείται σε κάποιες περιπτώσεις που υπάρχουν κάποιες ενδείξεις -το ξαναλέω- και όχι αποδείξεις και ειδικά στην περίπτωση Τριαντόπουλου οι μετέπειτα εξελίξεις, νομίζω μετέστρεψαν και τις ενδείξεις, αλλά εμείς δεν είμαστε δικαστές, το δικαστήριο θα αποφασίσει, με την κατάρρευση του αφηγήματος περί μπαζώματος για συγκάλυψη, συγκάλυψη λαθρεμπόρων που κάποιοι ήθελαν να κρύψουν και όλα αυτά, τα οποία διακινούσε η αντιπολίτευση επί πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και τώρα κανείς δεν τα αναφέρει, όλως περιέργως, δεν σημαίνει ότι πρέπει για κάθε δικογραφία που έρχεται στη Βουλή -το ξαναλέω- να ακολουθείται αυτό το μοντέλο, αλλιώς κάθε μέρα θα είχαμε και ένα δικαστήριο για διατελέσαντες υπουργούς τα προηγούμενα χρόνια».

Ο κ. Μαρινάκης ανέφερε ότι «είναι αμέτρητες οι υποθέσεις οι οποίες έρχονται. Και να πω και κάτι, για την αναθεώρηση του άρθρου 86. Εμείς δεν έχουμε πει ότι με την αναθεώρηση θα ζητήσουμε κάθε μήνυση να πηγαίνει αυτομάτως στο φυσικό δικαστή. Έχουμε πει, ότι θέλουμε να φύγει το φίλτρο των κομμάτων. Ενδεχομένως, δηλαδή, να αποφασίζει μία πολυμελής: δεκαμελής – δεκαπενταμελής επιτροπή που θα απαρτίζεται από δικαστές, μία δικαστική επιτροπή, ή ένα μεικτό σώμα δικαστών και κοινοβουλευτικών, που πάντοτε η πλειοψηφία δεν θα είναι των βουλευτών. Δηλαδή εμείς τί θέλουμε να αλλάξει; Εμείς θέλουμε να μην είναι αντικείμενο απόφασης, προϊόν απόφασης των κοινοβουλευτικών συσχετισμών η παραπομπή ή όχι ενός διατελέσαντος υπουργού στο φυσικό δικαστή. Αυτό θέλουμε να αλλάξουμε, αλλά ένα φίλτρο πρέπει να υπάρχει. Αντιλαμβάνεστε και τους λόγους. Ειδικά σε μία χώρα όπως η Ελλάδα, που έχουμε μια ιδιαίτερη «αγάπη», για να το πω ευγενικά, για την προσφυγή στη Δικαιοσύνη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤέμπη – Προανακριτική για Κ. Αχ. Καραμανλή: Στις 17 Ιουλίου η κατάθεση...