32.8 C
Nicosia
Τετάρτη 10 Σεπτεμβρίου 2025 | 16:32

Τέμπη: Κατέθεσαν ο Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς για το «μπάζωμα»

«Δεν είναι δυνατόν ο άνθρωπος που μπάζωσε τα παιδιά μας και τα πέταξε χιλιόμετρα μακριά να είναι κατηγορούμενος για παράβαση καθήκοντος» δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς μετά την κατάθεση του ενώπιον της Αρεοπαγίτου ανακρίτριας, η οποία διερευνά ποινικές ευθύνες σε βάρος του πρώην υφυπουργού Χρήστου Τριαντόπουλου.

Ο Νίκος Πλακιάς ο οποίος έχασε τις δίδυμες κόρες του στο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, επιμένει ότι τα πολιτικά πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, έπρεπε να κατηγορηθούν για κακούργημα και όχι για πλημμέλημα.

«Είχαμε δηλώσει παράσταση προς υποστήριξη κατηγορίας. Τα στοιχεία μιλάνε από μόνα τους. Ζητάμε κακούργημα για όλους όσοι είναι υπεύθυνοι για τη δολοφονία τον παιδιών μας. Ξεκινάμε με τον κ. Τριαντόπουλο και…σία που λέμε εμείς και θα κάνουμε το ίδιο για τον Καραμανλή. Ήρθαμε εδώ για να δει η ανακρίτρια, να δει τα δικά μας μάτια και των συζύγων μας για να καταλάβει την καταστροφή. Η λέξη πλημμέλημα δεν πρέπει καν να λέγεται. Η μόνη λέξη είναι κακούργημα» δήλωσε ο Νίκος Πλακιάς και πρόσθεσε:

«Εδώ θα γίνει το δεύτερο σπίτι μας. Θα είμαι εδώ μέχρι να με βαρεθείτε…Τα πολιτικά πρόσωπα είναι ο στόχος. Θα προσπαθήσουμε και ό,τι καταφέρουμε. Μια δίκη που θα είναι ο σταθμάρχης…εμένα δεν με ενδιαφέρει».

Σε δήλωσή του ο δικηγόρος του Νίκου και Δημήτρη Πλακιά, Λεωνίδας Κουμπούρας ανέφερε:

«Οι εντολείς μου κατέθεσαν ως υποστηρίζοντες την κατηγορία σε βάρος του κ. Τριαντοπούλου και όσων περιλαμβάνει η δικογραφία. Αναμένουμε το σχηματισμό του δικαστικού συμβουλίου για τον κ. Καραμανλή για να δηλώσουμε κι εκεί παράσταση προς υποστήριξή κατηγορίας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΤέμπη: Κατέθεσαν ο Νίκος και Δημήτρης Πλακιάς για το «μπάζωμα»