Η ΚΟ συγκαλείται στις 18:30 στον απόηχο της έκρηξης του κ. Κασσελάκη προς τους συνομιλητές του αλλά και της «επίθεσης φιλίας» στην οποία επιδόθηκε αμέσως μετά με τηλεφωνήματα, διαδοχικές συναντήσεις στη Βουλή με στελέχη που αποχωρήσαν ενοχλημένα αλλά και «συμφιλιωτικές» αναρτήσεις ότι «είναι όλα καλά».

Τακτική ζεστού – κρύου

Παράλληλα, η Εκπρόσωπος Τύπου Βούλα Κεχαγιά διαβεβαίωσε χθες ότι η ηγεσία δεν επιθυμεί νέες αποχωρήσεις σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις αρνητικές εντυπώσεις. Βέβαια, αυτή η εικόνα είναι κάθε άλλο παρά καθησυχαστική για το μέλλον του κόμματος αφού αντίστοιχη τακτική «ζεστού – κρύου» είχε ακολουθήσει η ηγεσία και την περίοδο που προηγήθηκε των δύο προηγούμενων διασπάσεων διασπάσεις (Ομπρέλα, Ομάδα 6+6).

Υπενθυμίζεται ότι και τότε οι σκληρές προσωπικές επιθέσεις του περιβάλλοντος Κασσελάκη προς τους διαφωνούντες εναλλάσσονταν με διαβεβαιώσεις για την ενότητα. Περαιτέρω, ο στρατός των ψευδώνυμων χρηστών (τρολ) του διαδικτύου συνεχίζει να στοχοποιεί καθημερινά και συντονισμένα όσους διατυπώνουν διαφορετικές απόψεις, όπως είχε συμβεί και αμέσως πριν από τις δύο προηγούμενες διασπάσεις.

Η παρέμβαση Φάμελλου έφερε έκρηξη Κασσελάκη

Η ατμόσφαιρα επιβαρύνεται, όμως, και από την απόσταση που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί πλέον μεταξύ του Στέφανου Κασσελάκη και του Σωκράτη Φάμελλου. Μάλιστα, καλά πληροφορημένες πηγές υποστηρίζουν ότι η έκρηξη του κ. Κασσελάκη δεν ήταν αποτέλεσμα των τοποθετήσεων των εκπροσώπων της λεγόμενης ομάδας των «87» που έχει πρωτοστατήσει ενάντια στην απαξίωση του Αλέξη Τσίπρα αλλά ήταν απότοκο της παρέμβασης του κ. Φάμελλου.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Φάμελλος φέρεται να πρότεινε να μην συμπέσει, για θεσμικούς λόγους, το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ κάτι που κατά τα φαινόμενα αποτέλεσε την αιτία ή την αφορμή της επίθεσης του κ. Κασσελάκη. Πάντως η συμπεριφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε αντιδράσεις ακόμη και σε όσους δεν συγκαταλέγονται στους διαφωνούντες.

Αντέδρασε και ο Νίκος Παππάς

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης για το συνέδριο ο στενός συνεργάτης του, Νίκος Παππάς, φέρεται να τον κάλεσε να ανακαλέσει. Και χθες ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Μαμουλάκης αποδοκίμασε δημόσια τα όσα είπε ο κ. Κασσελάκης σημειώνοντας ότι δεν ταιριάζουν με το ήθος του ΣΥΡΙΖΑ. «Με ξενίζει ως φράση» είπε κληθείς να σχολιάσει τη φράση «όποιου δεν του αρέσει να φύγει!» και επισήμανε ότι «δεν εναρμονίζεται με αξίες και αρχές του προοδευτικού χώρου της Κεντροαριστεράς».

Μιχάλης Χατζηκωνσταντίνου  [email protected]