23.8 C
Nicosia
Τρίτη 24 Σεπτέμβριος 2024 | 10:17

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: «Κλειδί» η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων για το Κυπριακό

Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων θα μπορούσε να βοηθήσει τις προσπάθειες του ΟΗΕ να αναζωογονήσουν τις συνομιλίες στο Κυπριακό, δήλωσε ο Γιώργος Γεραπετρίτης από τη Νέα Υόρκη, εν αναμονή της σημερινής συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διάλογος χωρίς αυταπάτες, καμία υποχώρηση από τις «κόκκινες γραμμές», έμφαση στη θετική ατζέντα: Σε αυτό το τρίπτυχο συμπυκνώνεται η στόχευση του Μαξίμου εν αναμονή του αυριανού ραντεβού του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, στο περιθώριο της Γ.Σ. του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο πρωθυπουργός και ο Τούρκος πρόεδρος, οι οποίοι συναντήθηκαν για τελευταία φορά στο περιθώριο της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσιγκτον τον Ιούλιο, θα έχουν συζητήσεις στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

«Διάθεση για αποκλιμάκωση»

«Υπάρχει ισχυρή πολιτική βούληση να μετριάσουμε πραγματικά τις συνέπειες των διαφορών μας και να δημιουργήσουμε κάποιους μηχανισμούς αποκλιμάκωσης σε υπουργικό επίπεδο», σημείωσε ο υπουργός Εξωτερικών, σε δηλώσεις που επικαλείται το Reuters.

«Θα μπορούσα να πω εν ολίγοις ότι η σχέση μας τώρα έχει βελτιωθεί σημαντικά και έχουμε εδραιώσει κάποια αμοιβαία ειλικρίνεια στα πράγματα», σημείωσε ο κ. Γεραπετρίτης.

Ο κ. Γεραπετρίτης δήλωσε ότι η κατάσταση στο Κυπριακό παραμένει «ανυπόφορη», αλλά ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος ότι οι συζητήσεις θα μπορούσαν να επαναληφθούν σύντομα σε επίπεδο Ηνωμένων Εθνών. «Προφανώς, η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων παρέχει σαφώς ένα γόνιμο έδαφος γι’ αυτό», είπε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Τα πυρηνικά όπλα μπορούν να εξουδετερώσουν επικίνδυνους αστεροειδείς χωρίς να τους ανατινάξουν

Όταν αστεροειδείς κινούνται απειλητικά προς τη Γη στις ταινίες του Χόλιγουντ οι αστροναύτες συχνά προσπαθούν να τους εξουδετερώσουν με πυρηνικές βόμβες. Ερευνητική ομάδα που πραγματοποίησε εργαστηριακά...

ΚΟΠ: Χωρίς οπαδούς το ΑΠΟΕΛ στον αγώνα με την Ομόνοια 29Μ

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ανακοινώνει πως, σε συνέχεια επιστολής του Αρχηγού της αστυνομίας προς την ΚΟΠ σε σχέση με πληροφορίες για παρουσία μεγάλου αριθμού...

Με επιτόκια Ισπανίας δανείζεται πλέον το Παρίσι

Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας έχει συγκλίνει με το αντίστοιχο της Ισπανίας, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την ικανότητα του Παρισιού να περιορίσει το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!