33.8 C
Nicosia
Δευτέρα 30 Ιουνίου 2025 | 18:55

Σέρρες: Δίκη για θάνατο 11χρονου από έκρηξη λέβητα σε σχολείο – Αναβάθμιση της κατηγορίας σε κακούργημα για 8 κατηγορούμενους

Σε κακούργημα αναβαθμίζεται το κατηγορητήριο για 8 από τους 11 κατηγορούμενους στη δίκη για τον θάνατο 11χρονου από έκρηξη λέβητα σε σχολείο στις Σέρρες, τον Δεκέμβριο του 2022.

Την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου είχε προτείνει η εισαγγελέας στη δίκη στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Σερρών.

Ποιους αφορά η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η αναβάθμιση του κατηγορητηρίου αφορά τον μηχανικό και επικεφαλής του εργοταξίου, τον υπεύθυνο του συνεργείου ηλεκτρολογικών εργασιών και 6 υπαλλήλους της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Σερρών «λόγω ενσυνείδητης αμέλειας που είχε αποτέλεσμα το θάνατο».

Η εισαγγελέας πρότεινε να τους επιβληθεί ο περιορισμός της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Οι άλλοι 3 κατηγορούμενοι –ο τότε διευθυντής του σχολείου, ο τότε διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και ο τότε συντονιστής έργου- παραπέμπονται λόγω συνάφειας με τους πρώτους οκτώ, όμως, για ασυνείδητη αμέλεια, σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΣέρρες: Δίκη για θάνατο 11χρονου από έκρηξη λέβητα σε σχολείο – Αναβάθμιση...