28.9 C
Nicosia
Κυριακή 30 Ιούνιος 2024 | 23:16

Πανελλήνιες 2024: Κάτω από τη βάση έγραψε περίπου το 60% των μαθητών σε τρία μαθήματα

Τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων των Πανελληνίων 2024 μπήκε το μεσημέρι της Παρασκευής (28/6), καθώς ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες από του υπουργείο Παιδείας.

Οι υποψήφιοι μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους στα μαθήματα των Πανελληνίων στην ιστοσελίδα https://results.it.minedu.gov.gr, πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμό τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Όσοι υποψήφιοι είχαν δηλώσει στη σχετική πλατφόρμα το κινητό τους τηλέφωνο, θα λάβουν τη βαθμολογία τους και με γραπτό μήνυμα (SMS).

Πανελλήνιες 2024: Συντριβή σε Φυσική, Ιστορία, Μαθηματικά

Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε, επίσης, και στατιστικά στοιχεία για τις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Όπως έκανε γνωστό, περίπου το 60% των μαθητών (σχεδόν 6 στους 10) έγραψε κάτω από τη βάση σε Ιστορία, Φυσικά και Μαθηματικά.

Συγκεκριμένα, το 58,95% των υποψηφίων, δηλαδή 15.949 μαθητές, έλαβαν βαθμό κάτω από τη βάση στη Φυσική.

Στην Ιστορία, το 59,87%, δηλαδή 11.979 μαθητές και στα Μαθηματικά το 58,37%, δηλαδή 23.686 υποψήφιοι.

Στα ίδια μαθήματα, οι αριστούχοι ήταν στην Ιστορία μόλις το 10% (2.172 μαθητές), στη Φυσική το 7,23% (1.958 μαθητές) και στα Μαθηματικά το 4,59% (1.864 μαθητές).

Οι υποψήφιοι, πάντως, τα πήγαν πολύ καλά σε Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, καθώς το 87,15% έγραψε πάνω από τη βάση.

Tα ποσοστά για τα μαθήματα που οι μαθητές πήραν κάτω από τη βάση:

  • Νεοελληνική Γλώσσα – 12,85%
  • Αρχαία Ελληνικά – 40,90%
  • Ιστορία – 59,87%
  • Λατινικά – 34,32%
  • Φυσική – 58,95%
  • Χημεία – 32,64%
  • Μαθηματικά – 58,37%
  • Βιολογία – 32,25%
  • Πληροφορική – 41,27%
  • Οικονομία – 40,90%

Πανελλήνιες 2024: Τα στατιστικά των υποψηφίων

Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα:

Στατιστικά υποψηφίων ΓΕΛ

Στατιστικά υποψηφίων ΕΠΑΛ

Ο πίνακας με τις βαθμολογίες

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τα στατιστικά εδώ

Πανελλήνιες 2024: Εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση κωδικών για την υποβολή του μηχανογραφικού

Υπενθυμίζεται πως απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή του μηχανογραφικού αποτελεί η απόκτηση προσωπικών κωδικών ασφαλείας, η οποία μπορεί να πραγματοποιηθεί έως σήμερα, Παρασκευή (28/6).

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τις σχετικές οδηγίες προς τους μαθητές.

Σύμφωνα με αυτές πρέπει να προσέλθουν στο Λύκειό τους για να δημιουργήσουν προσωπικό κωδικό ασφαλείας (password) οι παρακάτω υποψήφιοι:

  • Όσοι έχουν συμμετάσχει στις Πανελλήνιες Εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ έτους 2024, και κατέχουν ή αποκτούν απολυτήριο (οι υποψήφιοι ΓΕΛ) και απολυτήριο και πτυχίο (οι υποψήφιοι ΕΠΑΛ), προκειμένου στη συνέχεια να υποβάλουν Μ.Δ. για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ή/και Π.Μ.Δ. για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ). Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που κάποιος υποψήφιος υποβάλει Μ.Δ και Π.Μ.Δ., ο προσωπικός κωδικός ασφαλείας (password) θα είναι ο ίδιος.
  • Όσοι απόφοιτοι συμμετείχαν στις Πανελλήνιες Εξετάσεις των ημερησίων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ τα έτη 2022 ή 2023, διεκδικώντας φέτος το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, προκειμένου να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο. Επισημαίνεται ότι οι απόφοιτοι που είναι υποψήφιοι για το 10%, συμμετέχουν στη διαδικασία επιλογής με τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση. Οι υποψήφιοι αυτοί δεν έχουν τη δυνατότητα ή δικαίωμα να εξεταστούν ξανά σε ειδικό μάθημα ή στα αγωνίσματα για τα ΤΕΦΑΑ, αλλά συνυπολογίζονται τα μόρια που είχαν επιτύχει στην τελευταία τους εξέταση.
  • Οι τελειόφοιτοι των Γενικών Λυκείων (ΓΕ.Λ.) και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑ.Λ.) έτους 2024 που δεν συμμετείχαν στις Πανελλήνιες 2024 αλλά επιθυμούν να υποβάλλουν Παράλληλο Μηχανογραφικό Δελτίο για την εισαγωγή τους σε Δημόσιες ΣΑΕΚ (πρώην ΙΕΚ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Το «ψαλιδάκι» του Μπέλινγκχαμ έσωσε την Αγγλία – Προκρίθηκε στην παράταση με 2-1

Η Αγγλία έφτασε να δει κατάματα το «φάντασμα» του αποκλεισμού από το Euro, καθώς ήταν πίσω στο σκορ (1-0) μέχρι το 95’ στο ματς...

Γαλλία: Νίκη Λεπέν και τρίτο το κόμμα του Μακρόν-Κρίσιμος ο δεύτερος γύρος – Δείτε αποτελέσματα (live, φωτό)

Το «στρατόπεδο Μακρόν πρακτικά αφανίστηκε», δήλωσε πανηγυρικά η Μαρίν Λεπέν του ακροδεξιού κόμματος Εθνικός Συναγερμός RN , που κέρδισε την πρώτη θέση στον πρώτο...

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ο Κλάους Σβαμπ

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες για τις αποφάσεις που λάμβανε ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ. Αποκλειστικό δημοσίευμα της...

Ο Δούκας υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής που...

Εκλογές στη Γαλλία: Εξαιρετικά μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες – Η υψηλότερη συμμετοχή εδώ και 40 χρόνια

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Με βάση τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι...

Νέα φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώνονται οικισμοί, μηνύματα του «112» (φωτό, βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στη Σταμάτα Αττικής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η φωτιά έγινε αντιληπτή από...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!