33 C
Nicosia
Τετάρτη 3 Ιούλιος 2024 | 16:05

Πέντε οι υποψηφιότητες για τις εκλογές ΠΑΣΟΚ στις 6 Οκτωβρίου

Πέντε είναι τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ που έχουν μέχρι στιγμής ανακοινώσει ότι θα διεκδικήσουν την ηγεσία του κόμματος στις εκλογές που θα διεξαχθούν στις 6 Οκτωβρίου, τις οποίες ανακοίνωσε χθες ο Πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης.

Πιο συγκεκριμένα, πέραν του κ. Ανδρουλάκη, ο οποίος θα επανδιεκδικήσει την ηγεσία, υποψηφιότητα έχουν ανακοινώσει, η Μιλένα Αποστολάκη, ο Χάρης Δούκας, ο Μιχάλης Κατρίνης και ο Παύλος Γερουλάνος.

Ειδικότερα, κατά τη χθεσινή του τοποθέτηση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης σημείωσε ότι η απόφασή του για εκλογές ηγεσίας εμφορείται από την ανάγκη για διασφάλιση της ενότητας του κόμματος.

«Είναι δεδομένο ότι θα διεκδικήσω ξανά την ψήφο του κόσμου του ΠΑΣΟΚ», σημείωσε ο ίδιος, εκτιμώντας ότι «το ΠΑΣΟΚ μπορεί να ηγηθεί του προοδευτικού χώρου ξανά. Μπορεί ξανά να γίνει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης». Παράλληλα, αναγνώρισε ότι υπήρξαν λάθη στον τρόπο επικοινωνίας του πολιτικού στίγματος του ΠΑΣΟΚ, ενώ άσκησε και δριμεία κριτική στους εσωκομματικούς του αντιπάλους.

Από την πλευρά της, η Μιλένα Αποστολάκη, ανακοινώνοντας την υποψηφιότητά της, σημείωσε ότι οι εκλογές της 6ης Οκτωβρίου συνιστούν μια αναγκαία επανεκκίνηση, «ιστορικά κρίσιμη, καθώς η χώρα έχει επιτακτική ανάγκη από μια νέα αλλαγή».

«Θέτω όλες μου τις δυνάμεις ως υποψήφια για την ηγεσία, στην υπηρέτηση του στόχου αυτού και καλώ τον δημοκρατικό κόσμο της χώρας με την μαζική του συμμετοχή στην εκλογική μας διαδικασία, να σφραγίσει την επίτευξη του», επισήμανε η ίδια.

Την υποψηφιότητά του ανακοίνωσε και ο Δήμαρχος Αθηνών Χάρης Δούκας, σημειώνοντας ότι «στόχος δεν είναι να κερδίσουμε τον Κασσελάκη, αλλά να νικήσουμε τη ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές».

«Ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη», είπε ο ίδιος, υποστηρίζοντας ότι θα παραμείνει Δήμαρχος Αθηναίων ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

Ο Μιχάλης Κατρίνης θα κατέλθει επίσης υποψήφιος για τις εκλογές, σημειώνοντας ότι στόχος του «είναι το ΠΑΣΟΚ να ανταποκριθεί στο ώριμο αίτημα των προοδευτικών πολιτών για μια εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης».

«Μία πρόταση που μπορεί να εμπνεύσει, να συνθέσει και να νικήσει. Μια πρόταση ρήξης και ελπίδας. Να αποδείξουμε στην πράξη ότι η λύση θα έρθει από την πολιτική. Μια πρόκληση που έχει μία προϋπόθεση: Τη συμμετοχή και τη στήριξη των πολιτών», ανέφερε ο ίδιος στην ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του.

Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητά του έχει ανακοινώσει και ο Παύλος Γερουλάνος, δηλώνοντας στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος ότι ζητεί να ηγηθεί «της ευθύνης να παρουσιάσουμε ένα σχέδιο που θα γίνει κοινωνικά πλειοψηφικό».

«Σχέδιο, για την κοινωνία. Κόμμα που ακούει την κοινωνία. Ενότητα με προοπτική. Το τρίπτυχο της ευθύνης στο οποίο δεσμεύομαι», επισήμανε ο ίδιος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Βελτίωση ισοζυγίου πληρωμών, ΔΕΘ και μείωση εξωτερικού χρέους το 1ο τρίμηνο 2024

Βελτίωση κατέγραψε το ισοζύγιο πληρωμών και η διεθνής επενδυτική θέση (ΔΕΘ) της Κύπρου, καθώς και μείωση του καθαρού εξωτερικού χρέους, το πρώτο τρίμηνο 2024,...

Ερευνητές ανακάλυψαν απολιθωμένους σπόρους σταφυλιών

Οι γνώστες του κρασιού απολαμβάνουν την πολυπλοκότητα και την κληρονομιά μιας καλής σοδειάς, αλλά ίσως εκπλαγούν όταν μάθουν ότι τα παλαιότερα σταφύλια στον κόσμο χρονολογούνται πριν από 66...

Υποβλήθηκε αίτημα για την 4η δόση από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας

Η Κύπρος απέστειλε σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή αίτημα πληρωμής από τον Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για ποσό ύψους 77 εκατομμύρια ευρώ, αφού ολοκληρώθηκαν και...

Τουρκία: Yποχωρεί ο πληθωρισμός για πρώτη φορά εδώ και οχτώ μήνες

Για πρώτη φορά εδώ και οχτώ μήνες υποχώρησε ο πληθωρισμός στην Τουρκία, ενώ επιβραδύνθηκε ταχύτερα από το αναμενόμενο. Ο συνολικός πληθωρισμός υποχώρησε στο 71,6% τον Ιούνιο, από 75,5% τον...

Ετήσια μείωση εγγεγραμμένων ανέργων 13,9% τον Ιούνιο φέτος

Μείωση της τάξης του 13,9% σε ετήσια βάση σημειώθηκε στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων τον Ιούνιο, σύμφωνα με στοιχεία που δίνει στη δημοσιότητα τη...

Επαναρχίζουν τον Οκτώβριο τα έργα στον Ακάμα «με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα»

Με μειωμένο περιβαλλοντικό αποτύπωμα αναμένεται να επαναρχίσουν από τον Οκτώβριο τα έργα στο οδικό δίκτυο του Ακάμα, όπως ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Περιβάλλοντος η...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!