27.9 C
Nicosia
Δευτέρα 23 Σεπτέμβριος 2024 | 14:27

 Νέα Δημοκρατία: Διεγράφη κι επίσημα από την Κ.Ο. o Μάριος Σαλμάς

Εκτός της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας τέθηκε ο βουλευτής Μάριος Σαλμάς, όπως αποφάσισε και επισήμως η Επιτροπή Δεοντολογίας του κόμματος.

Η παραπομπή του, κατόπιν εισήγησης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αφορούσε «αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή».

Η συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας διήρκεσε λιγότερο από δύο λεπτά. Πλέον, μετά τη διαγραφή του κ. Σαλμά, η Κ.Ο. της Ν.Δ. μετρά 156 βουλευτές, καθώς είχε προηγηθεί και η διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη.

Το μήνυμα που θέλει να στείλει το Μαξίμου είναι πως δεν θα επιτρέψει φαινόμενα, που ευνοούν την εσωστρέφεια και το «αλληλοφάγωμα».

Αιχμές στις πρώτες του δηλώσεις

Σε δηλώσεις του στο περιστύλιο της Βουλής, ο κ. Σαλμάς ανέφερε: «Αν με διαγράφει ο κ. Μητσοτάκης γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα κόκκινα δάνεια, αν με διαγράφει γιατί αντιτάχθηκα στην woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, αν με διαγράφει γιατί παρουσία του διαφώνησα για τον τρόπο λήψης αποφάσεων από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, αν με διαγράφει γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα καρτέλ στην ακρίβεια, αν με διαγράφει γιατί του επεσήμανε την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου. Αν με διαγράφει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, τότε είναι απαράδεκτο».

«Αν όμως ως πρόφαση για τη διαγραφή μου χρησιμοποιείται το γεγονός ότι παρουσία του, αλλά και στη Βουλή θεσμικά, ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε μία εταιρεία, τότε θέλω να θυμίσω και να δηλώσω ότι ο έλεγχος των υπουργών από τους βουλευτές αλλά και η απεριόριστη ελευθερία λόγου και κρίσης τους, είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής» πρόσθεσε ο κ. Σαλμάς.

Ερωτηθείς αν θα διατηρήσει ή θα παραδώσει την έδρα του, σημείωσε: «Σας είπα τόσα πράγματα. Νομίζεται ότι πρέπει να εγκαταλείψω τον αγώνα για τους πολλούς;».

Το χρονικό της διαγραφής

Αν και η απόφαση ελήφθη ημέρα Σάββατο, με τον πρωθυπουργό να είναι στη Νέα Υόρκη, δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία, καθώς τους τελευταίους μήνες μια σειρά τοποθετήσεων του βουλευτή είχαν πυροδοτήσει συζητήσεις αλλά και αντιδράσεις.

Το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών

Αμέσως μετά τις εκλογές είχε ασκήσει κριτική σε υψηλούς τόνους, ενώ είχε στείλει επιστολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, με την οποία ζητούσε να συνεδριάσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα  για την ανάλυση του «δυσμενούς εκλογικού αποτελέσματος» όπως ανέφερε.

Στη συνεδρίαση της ΚΟ τον Ιούνιο μάλιστα είχε σχολιάσει πως απαιτούνται από την κυβέρνηση πρωτοβουλίες για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Τότε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός πήρε αμέσως τον λόγο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «δεν δέχομαι υπόνοιες ότι είμαστε με τους λίγους, δεν πήραμε το 41% επειδή ήμασταν με τους λίγους».

Οι καταγγελίες για φωτογραφικούς διαγωνισμούς

Σημειώνεται ακόμα πως πριν από λίγες μέρες ο κύριος Σαλμάς ήταν ένας από τους 11 βουλευτές που κατέθεσαν ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, ενώ είχε προβεί σε αιχμηρότατα σχόλια για τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών.

Μίλησε επίσης επανειλημμένα για φωτογραφικούς διαγωνισμούς σε αρχαιολογικούς χώρους και σε κυλικεία, με έμμεσα πυρά κατά της Λίνας Μενδώνη, ενώ είχε ασκήσει κριτική και στον Άδωνι Γεωργιάδη για τις τιμές των φαρμάκων.

Το επόμενο διάστημα το βλέμμα στρέφεται  στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και ήδη δρομολογούνται μια σειρά κινήσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες θα ξεκινήσει ένας κύκλος ενημέρωσης σε βουλευτές για ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ανατράπηκε βυτιοφόρο στη Λεωφόρο Σχιστού – Συναγερμός για διαρροή υγραερίου

Ανατροπή βυτιοφόρου που μετέφερε υγραέριο σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λεωφόρο Σχιστού στο ύψος του νεκροταφείου στο ρεύμα προς Κερατσίνι. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί από τη συμβολή της...

Η Μεσόγειος να μετατραπεί σε κόμβο ΑΠΕ, λένε οι Υπουργοί Ενέργειας των MED9

Οι Υπουργοί Ενέργειας του MED9 που συνεδρίασαν στη Λάρνακα, τόνισαν εκ νέου το φιλόδοξο όραμά τους για τη μετατροπή της περιοχής της Μεσογείου σε...

Κάθε τρία δευτερόλεπτα νοσεί κάποιος στον κόσμο με άνοια, σύμφωνα με μελέτες

Κάθε τρία δευτερόλεπτα κάποιος άνθρωπος στον κόσμο εμφανίζει άνοια/Alzheimer, αναφέρουν επιδημιολογικές μελέτες, οι οποίες καταδεικνύουν πως το ποσοστό νόσησης από άνοια τα επόμενα χρόνια θα...

Μπάσκετ: Παίκτης προσγειώθηκε με το κεφάλι στο παρκέ (ΒΙΝΤΕΟ)

Τρομακτική στιγμή για τον Ζίγκα Ντανέου της Τσεντεβίτα, που στην προσπάθειά του να κόψει τον Γιόβαν Νόβακ της FMP προσγειώθηκε πολύ άσχημα με το κεφάλι...

Οι κάρτες Mastercard της Ελληνικής Τράπεζας σε ταξιδεύουν στο χωρίο του Αϊ Βασίλη

Αν την ώρα που πληρώνετε στο ταμείο ακούτε «χο, χο, χο» ή κουδουνάκια από το έλκηθρο του Άγιου Βασίλη μην παραξενευτείτε. Είναι ο «ήχος»...

H Calvin Klein παρουσιάζει τη νέα της καμπάνια με πρωταγωνιστή τον MINGYU

Η Calvin Klein αποκαλύπτει τη νέα της καμπάνια με πρωταγωνιστή τον MINGYU από το συγκρότημα SEVENTEEN, αναδεικνύοντας τη συλλογή denim για το Φθινόπωρο 2024....

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!