28.9 C
Nicosia
Κυριακή 30 Ιούνιος 2024 | 21:48

Μητσοτάκης: Το 2027 οι εθνικές εκλογές – Δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015

«Ισχυρή Ελλάδα στην Ευρώπη, αυτό είναι το στοίχημα των ευρωεκλογών. Και αυτό μπορεί να διασφαλιστεί μόνο με ψήφο στη Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε συγκέντρωση πολιτών στο Παλαιό Φάληρο.

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ψηφίζουμε για ευρωβουλευτές» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και ζήτησε «να διατηρήσουμε τα πρωτεία του μεγαλύτερου κεντροδεξιού κόμματος στην Ευρώπη».

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ν.Δ. είναι το κόμμα που έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ επεσήμανε ότι «το πώς θα γίνουμε Ευρώπη και στην ποιότητα ζωής έχει σημασία, από τα μικρά».

«Η Ευρώπη θα καθορίσει το μέλλον μας για τα επόμενα 5 χρόνια»

Η Ευρώπη θα καθορίσει το μέλλον μας για τα επόμενα πέντε χρόνια, επεσήμανε, υπενθυμίζοντας ότι «σήμερα τα πράγματα στον κόσμο είναι πιο δύσκολα από ό,τι ήταν το 2019». Σημείωσε επιπλέον ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι πρωταγωνίστρια σε μια Ευρώπη που ψάχνει να δει τον βηματισμό της.

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε ότι «δεν μας βλέπουν πια ως μαύρο πρόβατο», σημειώνοντας ότι η φωνή της Ελλάδας ακούγεται στις σημαντικές αποφάσεις της Ευρώπης.

Ανέφερε εξάλλου ότι «σήμερα, πέντε χρόνια μετά, το μεταναστευτικό δεν απασχολεί την ελληνική κοινωνία» και τόνισε ότι «μόνο η Ν.Δ. μπορεί να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της ελληνικής πολιτικής παρουσίας στην Ευρώπη την επόμενη ημέρα».

«Να ξαναβάψουμε την Ελλάδα γαλάζια»

Απευθυνόμενος προς τους πολίτες, ο κ. Μητσοτάκης τους κάλεσε να μην αντιμετωπίσουν τις ευρωεκλογές με αδιαφορία, τονίζοντας πως είναι πολύ σημαντικές.

Ζήτησε, δε, «να στείλουμε ένα ισχυρό μήνυμα, να ξαναβάψουμε την Ελλάδα γαλάζια, να πετύχουμε το τρίποντο των εκλογικών επιτυχιών μετά τις εκλογικές νίκες του Μαΐου και του Ιουνίου 2023».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «σήμερα για την Ευρώπη μιλάει μόνο η Ν.Δ.», επισημαίνοντας ότι «όλοι οι άλλοι θέλουν να μετατρέψουν τις ευρωεκλογές σε άτυπο δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης».

«Μας κατηγορούν για αλαζονεία, έχουμε λέει αλαζονεία επειδή πήραμε 41%. Μα το 41% εσείς μας το δώσατε, εσείς είστε το 41%. Όταν μας κατηγορούν για αλαζονεία, εσάς κατηγορούν» ανέφερε απευθυνόμενος στους πολίτες και πρόσθεσε πως κατηγορούν τη Ν.Δ. για αλαζονεία εκείνοι οι οποίοι δηλώνουν σίγουροι πως θα κερδίσουν τις εκλογές και μοιράζουν ήδη υπουργεία.

«Δεν έχουν αλλάξει»

«Κάποιοι θέλουν να μας γυρίσουν στις χειρότερες εποχές του παρελθόντος. Επειδή αφήσαμε πίσω την κρίση και τα πράγματα, παρά τις δυσκολίες, πηγαίνουν καλύτερα για τη χώρα, δεν έχουμε ξεχάσει πως φλερτάραμε με την καταστροφή το 2015. Αυτοί που τάζουν ένα πρόγραμμα 45 δισ. ευρώ, σας κοροϊδεύουν κατάμουτρα, γιατί γνωρίζουν ότι αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν, ή γνωρίζουν ότι αν εφάρμοζαν έστω και ένα ποσοστό αυτού του προγράμματος, θα οδηγούσαν τη χώρα πίσω στη χρεοκοπία» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

«Ποτέ δεν θα γυρίσουμε πίσω στο 2015, αυτό είναι το μήνυμα που πρέπει να τους στείλετε. Διότι δεν έχουν αλλάξει. Το περιτύλιγμα μπορεί να άλλαξε, αλλά το ψέμα, η τοξικότητα και τα λεφτόδεντρα παραμένουν» είπε για την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «από εμένα δεν θα ακούσετε δεσμεύσεις και υποσχέσεις για πράγματα που δεν μπορώ να κάνω. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά από όσους τάζουν τα πάντα στους πάντες ανερυθρίαστα».

«Εθνικές εκλογές το 2027»

Ζήτησε, δε, από τους πολίτες να δώσουν στη Ν.Δ. τη δύναμη σε αυτές τις ευρωεκλογές να συνεχίσει τον μεταρρυθμιστικό της δρόμο, ενώ επεσήμανε ότι «και στο ζήτημα της ακρίβειας, το παλεύουμε όσο καλύτερα μπορούμε».

«Για όσους βιάζονται, εθνικές εκλογές θα έχουμε πάλι το 2027» σημείωσε καταλήγοντας ο πρωθυπουργός.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ο Κλάους Σβαμπ

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες για τις αποφάσεις που λάμβανε ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ. Αποκλειστικό δημοσίευμα της...

Ο Δούκας υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής που...

Εκλογές στη Γαλλία: Εξαιρετικά μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες – Η υψηλότερη συμμετοχή εδώ και 40 χρόνια

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Με βάση τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι...

Νέα φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώνονται οικισμοί, μηνύματα του «112» (φωτό, βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στη Σταμάτα Αττικής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η φωτιά έγινε αντιληπτή από...

Η Βουλή θα συζητήσει την πρόταση για Ταμείο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δανειοληπτών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει τη Δευτέρα την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης...

Συνάντηση ΠτΔ-Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης ΣΑ

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!