27.8 C
Nicosia
Πέμπτη 4 Ιούλιος 2024 | 21:50

Μητσοτάκης: Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας – Δεν έμαθαν από τα λάθη τους

Βολές κατά της αντιπολίτευσης εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε πολίτες στην κεντρική πλατεία των Καλαβρύτων, σήμερα Τρίτη 2/4 το μεσημέρι.

«Η πολιτική αντιπαράθεση κινείται σε ένα επίπεδο τοξικότητας που πίστευα ότι θα το είχαμε αφήσει πίσω» τόνισε και πρόσθεσε ότι η αντιπολίτευση δεν έχει να πει τίποτα για όλα τα υπόλοιπα ζητήματα. «Επιμένουν να βουλιάζουν τον τόπο σε μια ατμόσφαιρα τοξικότητας και αχρείαστης έντασης» σημείωσε, συμπληρώνοντας ότι «δεν έμαθαν από τα λάθη τους».

«Κάποιοι επιμένουν πως πρέπει να στείλουν κάποιον στη φυλακή για να πέσει ο Μητσοτάκης» ανέφερε ο πρωθυπουργός. «Σας διαβεβαιώνω ότι η προσοχή μας είναι στραμμένη μόνο στην υλοποίηση του προγράμματός μας και στη βελτίωση της ευημερίας του κάθε Έλληνα» σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Στα 950 ευρώ ο κατώτατος μισθός στο τέλος της τετραετίας

Είπε επίσης ότι η Ν.Δ. εργάζεται βήμα – βήμα για την υλοποίηση του προγράμματός της και αναφέρθηκε στην αύξηση του κατώτατου μισθού στα 830 ευρώ. Όπως τόνισε, στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα έχει ανέλθει στα 950 ευρώ και ο μέσος μισθός στα 1.500 ευρώ.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, είπε ότι «ψηφίζουμε για την εκπροσώπηση της Ελλάδας στην Ευρώπη». Όπως σημείωσε, η Ν.Δ. έβαλε και κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη, ενώ υπενθύμισε ότι το κυβερνών κόμμα επικράτησε στην περιφερειακή ενότητα Αχαΐας.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι η Κοινή Αγροτική Πολιτική της Ε.Ε. παρουσιάζει προβλήματα. «Ζητά από τους αγρότες να κάνουν περισσότερα από όσα αντέχουν» πρόσθεσε.

Είπε επιπλέον ότι η Ν.Δ. δεν εγκατέλειψε της ιδέες της, προσαρμόστηκε στις απαιτήσεις της κοινωνίας και είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα.

Έργα υποδομών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε σε έργα υποδομών και είπε ότι υπάρχουν πολλά να γίνουν για τα Καλάβρυτα και τις ορεινές περιοχές.

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την επίσκεψή του στα Καλάβρυτα από το κτήμα των αμπελώνων της οινοποιίας Cavino, στην περιοχή του Μεγάλου Σπηλαίου. Στο κτήμα υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό ο δήμαρχος Καλαβρύτων, Θανάσης Παπαδόπουλος, ενώ μετά την ξενάγησή του στους αμπελώνες, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε την ιερά μονή του Μεγάλου Σπηλαίου, συνοδευόμενος από την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη. Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στην ιερά μονή, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού της ιεράς μονής.

Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει επίσκεψη στο Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, στο Δημαρχείο, στον Τόπο Θυσίας των Καλαβρύτων στον λόφο του Καππή, αλλά και στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού Καλαβρύτων.

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Από εσωτερική αιμορραγία οφείλεται ο θάνατος του 43χρονου στην Πάφο

Σε εσωτερική αιμορραγία οφείλεται ο θάνατος του 43χρονου Στυλιανού Στυλιανού, που άφησε την τελευταία του πνοή μετά από πυροβολισμό σε συνεστίαση σε σπίτι στην Πάφο. Αναφορικά με...

Σταθερότητα επιδεικνύει το ΧΑΚ – Αμελητέα υποχώρηση την Πέμπτη

Με αμελητέα πτώση έκλεισε την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου. Ο Γενικός του δείκτης διαμορφώθηκε στις 163,74 μονάδες, με πτώση 0,03%. Ο δείκτης FTSE/CySE 20...

ΣΥΡΙΖΑ: Επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας καταψήφισαν την εισήγηση Κασσελάκη

Την εισήγηση του Στέφανου Κασσελάκη για την Κεντρική Επιτροπή καταψήφισαν επτά μέλη της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ κατά την συνεδρίαση του οργάνου. Ειδικότερα, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η...

Ιράκ: Τρεις Σουηδοί καταδικάστηκαν σε θάνατο – Ποιος ο λόγος;

Τρεις Σουηδοί πολίτες καταδικάστηκαν σε θάνατο στο Ιράκ για την εμπλοκή τους σε περιστατικό με πυρά. Επίσης ένας τέταρτος μπορεί επίσης να βρεθεί αντιμέτωπος με την ίδια...

Ινδία: Το 7% των θανάτων οφείλεται στην ατμοσφαιρική ρύπανση

Περισσότερο από 7% όλων των θανάτων στις δέκα μεγαλύτερες πόλεις της Ινδίας συνδέονται με την ατμοσφαιρική ρύπανση, προκύπτει από νέα μεγάλη μελέτη, με τους...

Χεζμπολάχ: Απειλεί το Ισραήλ με επιθέσεις σε «νέα σημεία», μετά τον θάνατο διοικητή της

Με νέες επιθέσεις απείλησε το Ισραήλ η Χεζμπολάχ σήμερα, μετά τον θάνατο ανώτατου διοικητή χθες σε ισραηλινό πλήγμα. «Οι σειρές των απαντήσεων συνεχίζονται διαδοχικά και αυτή η...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!