32.8 C
Nicosia
Τετάρτη 16 Ιουλίου 2025 | 17:59

Μητσοτάκης από Καρπενήσι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες

Το μήνυμα «θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες» έστειλε από το Καρπενήσι όπου βρίσκεται σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Όπως σημείωσε «πρώτοι ζητήσαμε εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά για το πως θα γίνουμε καλύτεροι» προσθέτοντας ότι στόχος είναι «να αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις προς όφελος των πραγματικών αγροτών».

Αναφερόμενος στο γενικό πολιτικό σκηνικό, ο πρωθυπουργός σχολίασε ότι «σε μια Δημοκρατία επιβάλλεται να διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο ως εχθρό που θέλουμε να εξολοθρεύσουμε»

«Σε ένα περιβάλλον αστάθειας δεν χρειαζόμαστε πόλωση, λογικές εξολόθρευσης του αντιπάλου και ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής» συμπλήρωσε στο πλαίσιο αυτό.

Διαβεβαίωσε, τέλος, ότι «στο σημερινό διεθνές περιβάλλον η χώρα στέκεται ισχυρή, σταθερή και με αυτοπεποίθηση».

Όλη η ομιλία Μητσοτάκη από το Καρπενήσι

Καλημέρα σας. Κύριε Περιφερειάρχα, κύριοι Δήμαρχοι, κύριε Πρόεδρε, φίλες και φίλοι, με πολύ μεγάλη χαρά, με πολύ μεγάλη συγκίνηση βρίσκομαι σήμερα στο Καρπενήσι, στην Ευρυτανία, έναν τόπο τον οποίο τόσο αγαπώ και ο οποίος τόσο πολύ έχει συνδεθεί με την οικογένειά μας.
Θυμάμαι την πρώτη φορά που βρέθηκα στην Ευρυτανία, ήμουν δώδεκα ετών, όταν τότε ο Παύλος Μπακογιάννης με έστειλε, μικρό παιδί, στο χωριό του, στη Βελωτά, πέρασα μία ονειρεμένη εβδομάδα. Θυμάμαι, όμως, ακόμα, χωριό της ελληνικής επικράτειας χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα τότε.
Από τότε η χώρα έχει προοδεύσει πολύ, όμως τα προβλήματα της περιφέρειας παραμένουν εξαιρετικά οξυμένα. Και άκουσα με πολύ μεγάλη προσοχή αυτά τα οποία είπε ο Δήμαρχος.
Και θα ήθελα να ξεκινήσω αυτή τη σύντομη τοποθέτησή μου με μία αναφορά στην επίσκεψη την οποία έκανα πριν από λίγο στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου, ένα σχολείο το οποίο είναι ανάμεσα στα 430 σχολεία, ανακατασκευάζεται πλήρως, γίνεται προσβάσιμο, ξαναβάφεται, φτιάχνονται τα γήπεδα, μέσα από το πρόγραμμα «Μαριέττα Γιαννάκου», ένα πρόγραμμα πολύ ευρύ, πολύ φιλόδοξο, το οποίο έχει σκοπό να στηρίξει τις υποδομές της εκπαίδευσής μας, πρωτοβάθμιας, δευτεροβάθμιας, σε ολόκληρη την επικράτεια.
Ο Διευθυντής του σχολείου, λοιπόν, μου είπε ότι φέτος με το καλό θα έρθουν στην Α’ Δημοτικού 20 παιδιά, όμως του χρόνου θα έρθουν μόλις 9. Και ίσως αυτή η στατιστική, η σημειακή, είναι η καλύτερη απόδειξη του μεγάλου προβλήματος και της μεγάλης πρόκλησης που αντιμετωπίζουμε, για το πώς θα στηρίξουμε έμπρακτα την ελληνική περιφέρεια, πώς θα αντιμετωπίσουμε το πανελλαδικό πρόβλημα της υπογεννητικότητας, το οποίο όμως είναι πιο οξύ στην περιφέρεια, ειδικά στις περιοχές οι οποίες είναι πιο απομονωμένες.
Στη συνέχεια, θα έχω την ευκαιρία να βρεθώ στη Φουρνά για να συζητήσω με νέους ανθρώπους οι οποίοι έκαναν την επιλογή να αφήσουν την ζωή τους στα μεγάλα αστικά κέντρα, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, και να επιστρέψουν να ζήσουν στην ελληνική περιφέρεια, να δημιουργήσουν οικογένεια, να μεγαλώσουν εκεί τα παιδιά τους και να δουν τη ζωή τους διαφορετικά από ό,τι τη βλέπουμε εμείς στα μεγάλα αστικά κέντρα.
Ξέρω, όμως, ότι αυτοί ακόμα είναι πολύ λίγοι και ότι οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν ειδικά οι πιο απομονωμένες περιοχές της πατρίδας μας είναι μεγάλες. Γι’ αυτό και μιλώ πάντα για ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη, για την ανάγκη να μην αισθάνονται οι πολίτες των πιο απομονωμένων χωριών της Ευρυτανίας ή οι πολίτες του Καρπενησίου ως «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», ως πολίτες που οι ίδιοι και τα παιδιά τους δεν θα έχουν τις ίδιες ευκαιρίες με αυτές που μπορεί να έχει ο συμπολίτης σας στη Λαμία ή στην Αθήνα ή στη Θεσσαλονίκη.
Γι’ αυτό κι ένα μεγάλο μέρος της δικής μας προσπάθειας στρέφεται ακριβώς στη στήριξη της ελληνικής περιφέρειας, με μια σειρά από προγράμματα πιλοτικά. Παραδείγματος χάρη, δοκιμάζουμε τώρα στον βόρειο Έβρο ένα πρόγραμμα άμεσης οικονομικής στήριξης με 10.000 ευρώ συμπολιτών μας οι οποίοι θα επιλέξουν να μετεγκατασταθούν στα χωριά του βορείου Έβρου. Και εφόσον το πρόγραμμα αυτό είναι επιτυχημένο, μπορούμε να το επεκτείνουμε και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας και σίγουρα η Ευρυτανία θα ήταν πρώτος στόχος για να κάνουμε μια τέτοια παρέμβαση.
Ξέρω, όμως, επίσης ότι τα προβλήματα όταν ζει κανείς στην Ευρυτανία, όταν ζει και στην πρωτεύουσα, στο Καρπενήσι, είναι πολλά. Και αναφέρθηκε ο Δήμαρχος και ο Περιφερειάρχης στο μεγάλο ζήτημα της προσβασιμότητας. Για εμένα, ο νέος δρόμος από τη Λαμία στο Καρπενήσι θα έλεγα ότι είναι μια υποχρέωση τιμής στον Παύλο Μπακογιάννη, ο οποίος πρώτος αγωνίστηκε να βγάλει την Ευρυτανία από την απομόνωση.
Ο δρόμος αυτός θα γίνει. Και ο δρόμος αυτός είναι προσωπική μου δέσμευση ότι θα δημοπρατηθεί εντός του 2026. Ολοκληρώνουμε τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις, έχουμε εξασφαλίσει τους πόρους, θα χρειαστούμε λίγο παραπάνω από 200 εκατομμύρια, δεν είναι φθηνό έργο, αλλά είναι το ελάχιστο το οποίο μπορούμε να κάνουμε έτσι ώστε να αισθάνονται οι πολίτες της Ευρυτανίας, οι πολίτες του Καρπενησίου, ότι έχουν την πρόσβαση με τον «κορμό» της κεντρικής Ελλάδας, με τη Λαμία, με την Αθήνα, με όπου θέλουν να πάνε, με έναν δρόμο ο οποίος θα είναι σύγχρονος και ο οποίος θα είναι απολύτως ασφαλής.
Γίνονται και πολλά ακόμα στην ευρύτερη περιοχή. Με τον Περιφερειάρχη επισκεφθήκαμε το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, το οποίο ανακατασκευάζεται πλήρως.
Η Ευρυτανία έχει τη δυνατότητα, ξέρετε, να μπορεί να προσελκύει επισκέπτες 12 μήνες τον χρόνο. Και αυτό την εποχή της κλιματικής κρίσης έχει μεγάλη σημασία. Θα δείτε ότι οι τουρίστες θα αρχίσουν να μετακινούνται από τη θάλασσα στο βουνό, όχι μόνο τον χειμώνα. Ο προορισμός είναι καταπληκτικός τον χειμώνα και ξέρετε πόσο στηρίζω και το χιονοδρομικό, προκειμένου να ολοκληρωθούν οι επενδύσεις. Τρέχουμε να τις βάλουμε στο Ταμείο Ανάκαμψης για να αναβαθμίσουμε το χιονοδρομικό.
Τουρισμός 12 μήνες τον χρόνο, πρωτογενής τομέας στοχευμένος, ποιοτικά προϊόντα, υπηρεσίες όσο μπορούμε να τις υποστηρίξουμε, στοχευμένη μεταποίηση.
Ναι, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα αναπτυξιακό πρότυπο για τα βουνά μας, για τους ορεινούς μας όγκους, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε επενδύσεις, να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας και να σταθούμε κοντά στους πολίτες, οι οποίοι θα επιλέξουν να ζήσουν στα ελληνικά βουνά.
Είμαστε σε τακτική επικοινωνία με ένα δίκτυο των 38 ορεινών Δήμων. Ακούμε τις προτάσεις τους, ακούμε τις εισηγήσεις τους, έχουμε χρηματοδοτικά εργαλεία για το πώς μπορούμε να υποστηρίξουμε τη ζωή, όχι μόνο στο Καρπενήσι, αλλά και στα μικρότερα χωριά της Ευρυτανίας.
Μαζί με το κλιμάκιο το οποίο θα επισκεφτούμε σε λίγο τη Φουρνά, θα βρίσκεται και μία καινοτόμα δράση του Υπουργείου Υγείας. Λέγονται ΚΟΜΥ, είναι κινητές ουσιαστικά ομάδες υγείας οι οποίες θα πηγαίνουν οι ίδιες στα χωριά και θα μπορούν να εξετάζουν τους συμπολίτες μας, ειδικά τους πιο ηλικιωμένους, και με υποδομές τηλεϊατρικής θα μπορούν να τους παρέχουν πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στον ίδιο τους τον τόπο.
Αυτές είναι οι δράσεις οι οποίες, τελικά, θα αλλάξουν την ποιότητα ζωής στην ελληνική περιφέρεια και που θα ξανακάνουν τα χωριά μας ελκυστικά για να μπορέσουν όχι μόνο να μείνουν εκεί αυτοί οι οποίοι ήδη κατοικούν, αλλά να  μπορέσουμε να προσελκύσουμε μία νέα γενιά ανθρώπων, οι οποίοι θα επιλέξουν μία διαφορετική, πιο δημιουργική, πιο γεμάτη, πιο φιλική προς το περιβάλλον ζωή.
Αυτή, λοιπόν, είναι η δέσμευσή μου απέναντι στην ελληνική περιφέρεια, είναι η δέσμευσή μου απέναντι στο Καρπενήσι, είναι η δέσμευσή μου απέναντι στην Ευρυτανία.
Θέλω η δική μας θητεία να ταυτιστεί με ένα μεγάλο εμβληματικό έργο, ανάμεσα στα πολλά τα οποία γίνονται, και αυτό το έργο δεν μπορεί να είναι άλλο από τον σύγχρονο δρόμο που θα συνδέει τη Λαμία με το Καρπενήσι.
Φίλες και φίλοι, δεν θέλω να μιλήσω πολύ για τα ευρύτερα πολιτικά ζητήματα, καθώς ο σκοπός της σημερινής επίσκεψης είναι να αναδείξουμε τα ζητήματα τα οποία αφορούν την Ευρυτανία και κυρίως τα ζητήματα που αφορούν τη στρατηγική μας για την ανάπτυξη των ορεινών όγκων.
Επιτρέψτε μου μόνο να πω μία φράση παίρνοντας πάλι αφορμή από μία πολύ εύστοχη τοποθέτηση του Παύλου Μπακογιάννη πριν από πολλά χρόνια, όταν είχε πει ότι «μπορούμε να διαφωνούμε γιατί μπορούμε να συνυπάρχουμε».
Προσέξτε πόσο σημαντική και προφητική ήταν αυτή η φράση, σε μία εποχή μεγάλης πόλωσης, τόσο μεγάλης πόλωσης που ο ίδιος ο Παύλος Μπακογιάννης την πλήρωσε με τη ζωή του. Ένας υπέρμαχος της εθνικής συμφιλίωσης, ένας άνθρωπος ο οποίος ήθελε να χτίζει γέφυρες εκεί που οι άλλοι ήθελαν να υψώνουν τοίχους.
Αυτή, λοιπόν, η υπόμνηση ότι σε μία δημοκρατία μπορούμε και επιβάλλεται να διαφωνούμε, αλλά δεν μπορούμε να βλέπουμε τον πολιτικό μας αντίπαλο ως εχθρό τον οποίο θέλουμε να εξολοθρεύσουμε, είναι σήμερα περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρη.
Η χώρα μας, όπως και όλες οι χώρες της Ευρώπης, αντιμετωπίζουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις. Αντιμετωπίζουμε προκλήσεις με την περιφερειακή αστάθεια η οποία υπάρχει στην περιοχή μας, αντιμετωπίζουμε αυξημένες προσφυγικές ροές από τη Λιβύη, αντιμετωπίζουμε πολέμους, στην Ουκρανία, στη Μέση Ανατολή. Και όμως, μέσα αυτό το περιβάλλον η χώρα στέκεται ισχυρή, σταθερή και με αυτοπεποίθηση, με μία έντονη διπλωματική παρουσία και με μία πολιτική ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων, η οποία ήδη έχει αποδώσει σημαντικούς καρπούς.
Έβλεπα χθες -και δεν μπορώ να σας πω ότι δεν συγκινήθηκα- ένα ρεπορτάζ τηλεοπτικού σταθμού από την πρώτη από τις τέσσερις φρεγάτες Belharra, τον «Κίμωνα», ο οποίος ήδη κάνει τις τελικές του δοκιμές στη θάλασσα στη Γαλλία και θα ενταχθεί στις δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού πριν το τέλος του έτους.
Σκεφτείτε που ήμασταν πριν από έξι χρόνια και που είμαστε σήμερα, πώς η χώρα προβάλλει με ισχύ και με αυτοπεποίθηση τις εθνικές της θέσεις ενισχύοντας σταθερά τις Ένοπλες Δυνάμεις.
Σε αυτό το περιβάλλον, λοιπόν, μεγάλης αστάθειας, το τελευταίο το οποίο χρειαζόμαστε είναι αυξημένη πόλωση, λογικές εξολόθρευσης του αντιπάλου μας, να πάμε να βάλουμε τους αντιπάλους μας φυλακή, να ποινικοποιήσουμε πλήρως την πολιτική ζωή του τόπου. Όχι, δεν νομίζω ότι περιμένουν οι πολίτες από εμάς αυτό.
Για το ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο γνωρίζετε πολύ καλά ότι είναι μία ανοιχτή διαχρονική πληγή, εμείς πρώτοι είπαμε, ελάτε να κάνουμε μια Εξεταστική να δούμε όλες τις πτυχές του ζητήματος. Όχι μόνο για να αποδώσουμε ευθύνες, αλλά κυρίως για το πώς θα διορθωθούμε, για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι και πώς θα αξιοποιήσουμε τις ευρωπαϊκές επιδοτήσεις πραγματικά προς όφελος των πραγματικών αγροτών και των κτηνοτρόφων και όχι των απατεώνων οι οποίοι παρεισέφρησαν σε αυτό το σύστημα.
Πιστεύω ότι αυτό τελικά ενδιαφέρει πρώτα και πάνω απ’ όλα τους πολίτες. Πώς θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες -και θα τα πάρουμε τα λεφτά πίσω από τους κλέφτες, να μην έχετε καμία αμφιβολία- και πώς θα διορθώσουμε το σύστημα των επιδοτήσεων, έτσι ώστε να μπορούμε να στηρίξουμε πραγματικά τον πρωτογενή τομέα. Αυτό νομίζω ότι είναι το αίτημα σήμερα των καιρών και όχι να «σκοτωνόμαστε» στη Βουλή, σε ένα κλίμα ακραίας τοξικότητας και πόλωσης και μέσα σε μία διαδικασία πλήρους ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής.
Αυτή η κυβέρνηση εκλέχθηκε πριν από δύο χρόνια με μια πολύ συγκεκριμένη και ισχυρή λαϊκή εντολή. Εσείς, οι Έλληνες πολίτες, δύο φορές μας δώσατε ποσοστά άνω του 40%. Είναι μια βαριά ευθύνη. Είναι μια βαριά ευθύνη για μένα, για όλα τα στελέχη της κυβέρνησης, να ανταποκριθούμε άξιοι αυτής της εμπιστοσύνης σας.
Είμαστε στο μέσο της κυβερνητικής μας θητείας. Έχουμε δύο χρόνια ακόμα. Το κυβερνητικό έργο τρέχει με μεγάλη ταχύτητα. Βλέπετε τα αποτυπώματά του παντού και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, έτσι ώστε να μπορέσουμε το 2027 να σας κοιτάξουμε στα μάτια, τους Έλληνες πολίτες, και να σας πούμε: τα είπαμε και τα κάναμε αυτά για τα οποία δεσμευτήκατε το 2023.
Και όπου δεν τα καταφέραμε, διότι κανείς δεν είναι τέλειος και προφανώς όλοι κάνουμε λάθη, με θάρρος θα σας κοιτάξουμε πάλι στα μάτια, θα σας πούμε: εδώ δεν τα καταφέραμε και πρέπει να γίνουμε καλύτεροι.
Έτσι πιστεύω ότι χτίζουμε πραγματικές σχέσεις εμπιστοσύνης με τους Έλληνες πολίτες και σας διαβεβαιώνω ότι κάθε μέρα αυτή είναι η αποστολή στην οποία είμαι προσηλωμένος και γι’ αυτό θα εξακολουθώ να εργάζομαι.
Για το πώς θα κρατήσουμε τη χώρα σταθερή και ασφαλή σε αυτό το περιβάλλον παγκόσμιας αβεβαιότητας, για το πώς θα στηρίξουμε τα εισοδήματα των πολιτών σε μία εποχή όπου -το γνωρίζω πολύ καλά- οι τιμές έχουν αυξηθεί και το διαθέσιμο εισόδημα πιέζεται. Θα κάνετε λίγη υπομονή μέχρι τον Σεπτέμβριο, πιστεύω ότι θα έχουμε καλές ειδήσεις στη Θεσσαλονίκη για τη στήριξη του διαθέσιμου εισοδήματος, των μισθωτών, των συνταξιούχων. Δεν θέλω να πω περισσότερα.
Για το πώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας θα μεταμορφωθεί σε ένα σύστημα υγείας σύγχρονο, το οποίο δεν θα θεραπεύει απλά την ασθένεια, αλλά θα την προλαμβάνει κιόλας. Είμαι σίγουρος ότι πολλοί από εσάς έχετε λάβει μηνύματα από το Υπουργείο Υγείας για προληπτικές εξετάσεις, τις οποίες σας ενθαρρύνω να κάνετε.
Και πολύ σύντομα -από χθες ξεκίνησε αυτό, θέλω να κάνω μία ειδική αναφορά- όσοι πηγαίνουν σε οποιοδήποτε ελληνικό νοσοκομείο και περνάνε έστω και μία νύχτα, όταν θα βγαίνουν από το νοσοκομείο θα λαμβάνουν ένα μήνυμα, με το οποίο θα ζητάμε τρία λεπτά από τον χρόνο σας να μας πείτε εσείς την άποψή σας για το πώς λειτουργεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, για το πώς θα βελτιωθούμε, για το πώς θα γίνουμε καλύτεροι, για το πώς θα μειώσουμε τον χρόνο στις εφημερίες, για το πώς θα βελτιώσουμε τις υποδομές μας.
Γίνονται, λοιπόν, πολλά πράγματα σε πολλά διαφορετικά πεδία. Αυτό το οποίο θέλω να κρατήσετε, τελειώνοντας αυτή τη σύντομη παρέμβασή μου, είναι την δέσμευσή μου ότι κάθε μέρα αγωνίζομαι για να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας, για να βελτιώσουμε την εικόνα της Ελλάδας στο διεθνές στερέωμα, για να βελτιώσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών, για να καλύψουμε τη μεγάλη απόσταση την οποία, δυστυχώς, χάσαμε και η οποία διευρύνθηκε στα χρόνια της κρίσης.
Και θα το κάνουμε πάντα μέσα από μία οπτική ότι είμαστε εδώ για όλες τις Ελληνίδες και για όλους τους Έλληνες, όχι μόνο γι’ αυτούς που μας ψήφισαν, και γι’ αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τους Έλληνες, όχι για να τους διχάσουμε. Είμαστε εδώ για να προχωρήσουμε σταθερά, τολμηρά, μπροστά, να κάνουμε την Ελλάδα αυτό το οποίο πραγματικά ονειρευόμαστε.
Να είστε καλά, σας ευχαριστώ πάρα πολύ, καλημέρα και καλή δύναμη σε όλους μας.

Σήμερα η πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική

Υπενθυμίζεται ότι εντός της ημέρας αναμένεται να καταθέσει επισήμως η Νέα Δημοκρατία την πρόταση για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή που θα ερευνήσει τις παθογένειες του ΟΠΕΚΕΠΕ και των αγροτικών επιδοτήσεων σε βάθος χρόνου ξεκινώντας από το 1998.

Με τον τρόπο αυτό η κυβέρνηση συμπληρώνει τη δέσμη ενεργειών που κινούνται σε τρία παράλληλα επίπεδα και στοχεύουν στη συνολική αντιμετώπιση της προβληματικής υπόθεσης.

  • Οι πρωτοβουλίες προβλέπουν:
  • – Την ενσωμάτωση του ΟΠΕΚΕΠΕ στην ΑΑΔΕ ώστε να θωρακιστεί το σύστημα πληρωμών και ελέγχων
  • – Σαρωτικούς ελέγχους από την Ειδική Ομάδα Ελέγχου (task force) για την αναζήτησή και την ανάκτηση παράνομων επιδοτήσεων
  • – Εις βάθος έρευνα στην Βουλή για τον εντοπισμό και την διόρθωση των χρόνιων παθογενειών

Σύμφωνα με το Μέγαρο Μαξίμου η πρωτοβουλία της πλειοψηφίας για διενέργεια εξεταστικής έρευνας κινείται αυστηρά σε θεσμική κατεύθυνση και αποτελεί την βέλτιστη οδό όχι μόνο για τον εντοπισμό των πολιτικών ευθυνών, των δομικών λαθών και παραλείψεων όπου υπάρχουν αλλά και για την ουσιαστική αντιμετώπιση τους. Κεντρικός στόχος της κυβέρνησης αποτελεί άλλωστε ο εξορθολογισμός του συστήματος των αγροτικών ενισχύσεων και η αποκατάσταση της δικαιοσύνης στον πρωτογενή τομέα ώστε οι επιδοτήσεις να κατευθύνονται αναλογικά στους πραγματικούς παραγωγούς.

Κυβερνητικά στελέχη σημειώνουν χαρακτηριστικά πως «η πρόταση για Εξεταστική είναι μία απολύτως λογική απόφαση, για μία “πληγή” την οποία η χώρα μας τα τελευταία 30 χρόνια έχει πληρώσει πάνω από 2,7 δισεκατομμύρια ευρώ» ενώ προαναγγέλουν την κλήτευση για κατάθεση «δεκάδων μαρτύρων».

Αναφορικά με τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης περί συγκάλυψης αναφέρουν πως «είναι το ακριβώς αντίθετο, γιατί δεν εξαιρεί καμία περίοδο διακυβέρνησης, ούτε και τη δική μας. Αν δεν φωτιστούν όλες οι πτυχές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ, απάντηση δεν θα πάρουμε ποτέ για θέματα, όπως είναι η τεχνική λύση, οι διασταυρωτικοί έλεγχοι, αν έγιναν και από ποιους, ποιοι υπουργοί έστειλαν πόσους στη Δικαιοσύνη τα προηγούμενα χρόνια, τι έγινε με τα τεχνικά σχέδια βόσκησης, ποιος ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και όλα όσα διημείφθησαν τα τελευταία χρόνια, και επί των δικών μας ημερών».

Υποστηρίζουν παράλληλα πως το περιεχόμενο της δικογραφίας που έχει διαβιβαστεί στην Βουλή έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της εξεταστικής καθώς όπως αναφέρουν τα στοιχεία του φακέλου δεν περιγράφουν αξιόποινες πράξεις και δεν περιγράφουν ποινικά αδικήματα.

Πηγή: Πρώτο Θέμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης από Καρπενήσι για τον ΟΠΕΚΕΠΕ: Θα πάρουμε τα λεφτά πίσω από...