Μεγάλη φωτιά ξέσπασε και βρίσκεται σε εξέλιξη στην Πάρνηθα. Η πυρκαγιά προκλήθηκε υπό αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες στην περιοχή Κατσιμίδι και κατακαίει δασική έκταση. Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί βόρειοι άνεμοι, 8-9 μποφόρ.

Ήχησε το 112

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε για τη φωτιά περί τις 14:50. Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ενεργούν 80 πυροσβέστες με τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, 20 οχήματα της πυροσβεστικής υπηρεσίας, έξι ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη. Στις 15:50 ήχησε το 112 καλώντας τους πολίτες να παραμείνουν σε ετοιμότητα.

 

 

Παράλληλα στη μάχη έχουν ριχτεί μηχανήματα έργου ΟΤΑ, υδροφόρες και εθελοντές. Επίσης λόγω της εκδήλωσης της φωτιάς στο Κατσιμίδι Πάρνηθας διενεργούνται εκτροπές στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Μερκουρίου, στην Ιπποκράτους και Λ. Τυρταίου, στην Τατοΐου και Χλόης και στη γέφυρα Βαρυμπόμπης.

Περί τις 15:55 από την τροχαία ανακοινώθηκε ότι διενεργούνται επίσης εκτροπές στον κόμβο Μαλακάσας στο ύψος Σφενδαλη και στην επαρχιακή οδό Μαλακάσας και Ανεξαρτησίας, ενώ άρθηκε η εκτροπή στη γέφυρα Βαρυμπόμπης.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι η Αττική σήμερα Σάββατο βρίσκεται σε πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς (κατηγορία κίνδυνου 4), σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την πυρκαγιά: