12.8 C
Nicosia
Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2025 | 23:07

‘Ελληνας «βαρώνος» της κοκαΐνης πίσω από φορτίο – μαμούθ των 7 τόνων

«Γνώριμος» στις ελληνικές αρχές και τη Δικαιοσύνη φέρεται να είναι ο αρχηγός εγκληματικής οργάνωσης που ξεκίνησε να εξαρθρώνεται μετά την κατάσχεση -εν πλω- αλιευτικού σκάφους με 7 τόνους κοκαΐνης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, το σκάφος ξεκίνησε από τη Νέα Μηχανιώνα με προορισμό τη Λατινική Αμερική, όπου και πιθανότατα φόρτωσε την κοκαΐνη, ανοιχτά της Βενεζουέλας.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκε προς την Ευρώπη, χωρίς να είναι προκαθορισμένο ποιο θα είναι το λιμάνι εκφόρτωσης στην Ευρώπη.

Το αλιευτικό είχε όμως ήδη τεθεί στο «μικροσκόπιο» κοινής έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., της Δίωξης Ναρκωτικών, του ΣΔΟΕ και του Λιμενικού σε συνεργασία και με την αμερικανική υπηρεσία δίωξης Ναρκωτικών, την DEA.

Το σκάφος παραμένει ρυμουλκούμενο στον Ατλαντικό Ωκεανό, με τη συνδρομή του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας, το οποίο συμμετείχε στις επιχειρήσεις εδώ και δύο ημέρες.

Αναμένεται να αγκυροβολήσει σε λιμάνι, προκειμένου να ολοκληρωθεί η επίσημη καταμέτρηση του φορτίου των ναρκωτικών και να δρομολογηθεί η μεταφορά των συλληφθέντων μελών του πληρώματος στην Ελλάδα.

Κατά πληροφορίες, από τους πέντε συλληφθέντες του πληρώματος, οι 4 είναι Έλληνες ενώ υπάρχει και ένας Βούλγαρος με ουκρανικό διαβατήριο.

Ένα από τα συλληφθέντα μέλη του πληρώματος είχε συλληφθεί στο παρελθόν και για την υπόθεση (2004) του ναρκοπλοίου «Αfrica 1» , όπου και πάλι ο Έλληνας «Εσκομπάρ» είχε θεωρηθεί ο ιθύνων νους.

Συλλήψεις και στην Ελλάδα

Μετά τη γνωστοποίηση της κατάσχεσης του σκάφους και αφού είχε αρχίσει να ξετυλίγεται το κουβάρι των συμφερόντων, στα χέρια των αρχών βρέθηκε και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος, ο οποίος βρισκόταν καθ’ οδόν από τη Νέα Μηχανιώνα προς την Κατερίνη.

Ο «Ελληνας Εσκομπάρ» είχε συλληφθεί το 2004 ως οργανωτής της μεταφοράς 5,5 τόνων κοκαΐνης με πλοίο ιδιοκτησίας του, υπόθεση για την οποία είχε καταδικαστεί σε ποινή 22 ετών.

Είχε αποφυλακιστεί μετά από 11 χρόνια από την καταδίκη του, αλλά επέστρεψε στις φυλακές το καλοκαίρι του 2015 όταν ο Αρείος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση αναίρεσης που άσκησε εισαγγελέας κατά της απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά.

Συνολικά, στην Ελλάδα (Κατερίνη, Αθήνα, Θήβα) συνελήφθησαν πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων και στενός συνεργάτης του αρχηγού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔΙΑΦΟΡΑ'Ελληνας «βαρώνος» της κοκαΐνης πίσω από φορτίο – μαμούθ των 7 τόνων