Ένταξη επικράτησε έξω από το υπουργείο Μεταφορών στην Ελλάδα, μεταξύ οδηγών ταξί και δυνάμεων της αστυνομίας, το μεσημέρι της Τετάρτης.
Η ένταση ξεκίνησε σύμφωνα με την ΕΡΤ ότι όταν συγκεντρωμένοι οδηγοί ταξί επιχείρησαν να εισέλθουν στον χώρο του υπουργείου, ζητώντας να συναντηθούν με την πολιτική ηγεσία.
Αστυνομικοί τους απώθησαν κάνοντας χρήση χημικών, κατά τη δημόσια τηλεόραση.
Απεργούν οι οδηγοί ταξί
Υπενθυμίζεται ότι οι οδηγοί ταξί πανελλαδικά πραγματοποιούν από την Τρίτη 48ωρη απεργία, μέχρι τις 6 π.μ. το πρωί της Πέμπτης.
Νωρίτερα, πραγματοποιήθηκαν οχηματοπομπές οδηγών ταξί προς το υπουργείο Υποδομών στη Λ. Μεσογείων.
Οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν λύσεις για τα οικονομικά και θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ενώ κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν και σε άλλες μεγάλες πόλεις.
Ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ, Θύμιος Λυμπερόπουλος, την Τρίτη έκανε λόγο για πιθανή απεργία διαρκείας, εφόσον δεν υπάρξει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο Κυρανάκη.



