28.9 C
Nicosia
Κυριακή 30 Ιούνιος 2024 | 23:05

Φωτιά στην Πεντέλη: Διάσπαρτες εστίες σε Διώνη, Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα

Διάσπαρτες εστίες και ενεργά μέτωπα σε Διώνη, Γέρακα, Παλλήνη και Ανθούσα έχουν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που συνεχίζουν να μάχονται με το πύρινο μέτωπο στην Πεντέλη.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι δίνεται έμφαση στα μέτωπα που είναι στην νοτιοδυτική πλευρά της πυρκαγιάς, στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων του ΟΑΣΑ και νοτιανατολικά, επίσης στα όρια με την Αττική οδό, πλησίον των εγκαταστάσεων της ΒΙΑΝΕΞ.

«Ταυτόχρονα καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες για την προστασία όλου του αστικού ιστού που βρίσκεται εντός της περιμέτρου της πυρκαγιάς» πρόσθεσε ο κ. Αρτοποιός.

Επιχειρούν όλες οι δυνάμεις

Συνολικά επιχειρούν 485 πυροσβέστες, με 28 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 120 οχήματα, ενώ στο πεδίο παραμένουν και οι Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Παράλληλα, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» έχει διατεθεί για τον συντονισμό των δυνάμεων, ενώ η εικόνα της πυρκαγιάς διατίθεται διαρκώς από drones που έχει αναπτύξει το Πυροσβεστικό Σώμα.

Για την αεροπυρόσβεση ήδη επιχειρούν 5 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα για εναέριο συντονισμό, ενώ έχουν κινητοποιηθεί άλλα 4 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.

Επίσης, συνεχίζεται η συνδρομή από πολυάριθμα στελέχη του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, της Δασικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ, των τοπικών φορέων και της ΕΛΑΣ που διαθέτει 626 αστυνομικούς με 232 οχήματα κυρίως για την διευκόλυνση της ασφαλούς μετακίνησης των πολιτών, την απομάκρυνσή τους προς ασφαλές σημείο και την διαφύλαξη της περιουσίας τους.

Στο κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων ο πρωθυπουργός

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων βρίσκονται συνεχώς ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης και όλη η ηγεσία του υπουργείου, σε διαρκή επικοινωνία με τα Υπουργεία Υγείας, Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη.

Νωρίς το πρωί στο σημείο βρέθηκε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη με τα αρμόδια στελέχη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ: Αντιμέτωπος με καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση ο Κλάους Σβαμπ

Η μία μετά την άλλη έρχονται οι καταγγελίες για τις αποφάσεις που λάμβανε ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικό Φόρουμ, Κλάους Σβαμπ. Αποκλειστικό δημοσίευμα της...

Ο Δούκας υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές για πρόεδρος ΠΑΣΟΚ

Ζητώ τη στήριξή σας για να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ κυβερνητική δύναμη, τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής που...

Εκλογές στη Γαλλία: Εξαιρετικά μεγάλη η προσέλευση στις κάλπες – Η υψηλότερη συμμετοχή εδώ και 40 χρόνια

Εξαιρετικά μεγάλη είναι η προσέλευση των Γάλλων στις κάλπες για τον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών. Με βάση τα στοιχεία του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, μέχρι...

Νέα φωτιά στη Σταμάτα: Εκκενώνονται οικισμοί, μηνύματα του «112» (φωτό, βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε λίγο μετά τις 16:00 το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική περιοχή στη Σταμάτα Αττικής. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η φωτιά έγινε αντιληπτή από...

Η Βουλή θα συζητήσει την πρόταση για Ταμείο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δανειοληπτών

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών θα συζητήσει τη Δευτέρα την πρόταση νόμου που κατέθεσε ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για δημιουργία Ταμείου Αλληλεγγύης...

Συνάντηση ΠτΔ-Στιούαρτ τη Δευτέρα ενόψει ενημέρωσης ΣΑ

Συνάντηση με τον Ειδικό Αντιπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ στην Κύπρο, Κόλιν Στιούαρτ, θα έχει το απόγευμα της Δευτέρας στο Προεδρικό Μέγαρο ο...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!