22.8 C
Nicosia
Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2026 | 22:37

Ολονύκτια μάχη με την πυρκαγιά στη Μυτιλήνη

Ηρωική μάχη με τη φωτιά στο Πλωμάρι της Μυτιλήνης, που δυνάμωνε ο ισχυρός άνεμος που έπνεε στην περιοχή, έδωσαν όλη τη νύχτα επίγεια τμήματα, από 52 πυροσβέστες, 34 στελέχη πεζοπόρων τμημάτων και πολλούς εθελοντές.

Ο στόχος που επιτεύχθηκε ήταν να μην επεκταθούν τα μέτωπα της φωτιάς σε εκτάσεις που δεν είχαν καεί και να αντιμετωπιστούν οι συνεχείς αναζωπυρώσεις, ιδιαίτερα αυτές μέσα στα ελαιοκτήματα, όπου η φωτιά στα καιόμενα ελαιόδεντρα είναι δύσκολο να σβήσει.

Από τις 06:30 το πρωί και με το πρώτο φως άρχισαν τις ρίψεις νερού τα ελικόπτερα που με «χειρουργικές» επεμβάσεις αντιμετωπίζουν την πυρκαγιά.

Σκοπός είναι μέχρι το μεσημέρι, όπου αναμένεται να δυναμώσει κι άλλο ο αέρας, να έχει οριοθετηθεί πλήρως η καιόμενη έκταση.

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΕΛΛΑΔΑΔΙΑΦΟΡΑΟλονύκτια μάχη με την πυρκαγιά στη Μυτιλήνη