30.7 C
Nicosia
Δευτέρα 15 Ιούλιος 2024 | 15:35

Ιερά Σύνοδος προς τους «300»: Φυσικοί φορείς αναπαραγωγής είναι τα ετερόφυλα ζευγάρια -Η επιστολή

Να μην στείλουν «λάθος μήνυμα» καλεί τους «300» της Βουλής η Ιερά Σύνοδος με επτασέλιδη επιστολή της όπου επιχειρηματολογεί για το «όχι» στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Υπενθυμίζεται ότι το νομοσχέδιο κατατέθηκε χθες το βράδυ.

Σημεία της επιστολής:

«Το ετερόφυλο ζευγάρι είναι φορέας της αναπαραγωγικής ικανότητας και το κατάλληλο γονεϊκό περιβάλλον για την ανατροφή παιδιών. Το ομόφυλο ζευγάρι δεν είναι φορέας αυτών των ιδιοτήτων οπότε η έλλειψη δυνατότητας απόκτησης παιδιών από αυτό αποτελεί μια δικαιολογημένα διαφορετική μεταχείριση ανόμοιων περιπτώσεων», επισημαίνεται επίσης στην επιστολή της Ιεράς Συνόδου.

-«Πολλά ομοφυλόφιλα άτομα, που σκέπτονται υπεύθυνα, καταλαβαίνουν ότι η μη πρόβλεψη γονεϊκής σχέσης μεταξύ παιδιών και ομόφυλων ζευγαριών δεν αποτελεί αποκλεισμό ή ηθική υποτίμηση των ζευγαριών αυτών».

-«Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδόμενες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων».

-«Η μονογονεϊκή οικογένεια είναι διαφορετική περίπτωση (σσ: από τους ομοφυλόφιλους γονείς). Προκαλεί στέρηση του γονέα του ενός φύλου (χωρίς να αποκλείει την είσοδό του στην ζωή του παιδιού αργότερα, στο πλαίσιο μιας ετερόφυλης σχέσης), αλλά δεν προκαλεί σύγχυση των ρόλων των γονέων. Αντίθετα, η ομόφυλη οικογένεια προξενεί και τα δύο. Επιπλέον, τα παιδιά αυτά συχνά δεν θα έχουν δυνατότητα γνωριμίας με τον άλλο βιολογικό γονέα τους. Δεν θα έχουν ούτε την προσωπική εμπειρία της παρουσίας του άλλου φύλου (αντίθετου των ομόφυλων γονέων τους) μέσα σε μια ετερόφυλη σχέση»

-«Υποστηρίζεται ακόμα ότι για τα παιδιά αρκεί η παροχή αγάπης. Δεν αρκεί ωστόσο μόνο η αγάπη, αλλά απαιτούνται, μεταξύ άλλων, και το κατάλληλο περιβάλλον ανατροφής,που θα καλύπτει την ανάγκη του παιδιού για πατρική και μητρική φροντίδα, και η παροχή προτύπων των δύο φίλων. Η αντικειμενική συνθήκη της απουσίας πατέρα ή μητέρας και σύγχυσης ρόλων στα ομόφυλα ζευγάρια δεν ξεπερνιέται, ακόμα και εάν αυτά διαθέτουν συναισθηματικά, μορφωτικά ή υλικά εφόδια.

-«Δεν μπορεί η απόκτηση παιδιών να γίνει εργαλείο αντιρατσιστικής ή εξισωτικής πολιτικής υπέρ των ομοφυλόφιλων ατόμων. Υπάρχουν άλλες λύσεις, και κυρίως η καλλιέργεια παιδείας»

-«Ο γάμος είναι αναπαραγωγικός και παιδοκεντρικός θεσμός που εξυπηρετεί την προοπτική της κοινωνίας και του Έθνους και το συμφέρον των παιδιών και προβλέπεται για τα ετερόφυλα ζευγάρια, επειδή είναι φυσικοί φορείς της αναπαραγωγής και συνιστούν το πλέον κατάλληλο ανθρώπινο περιβάλλον ανατροφής των παιδιών, τα οποία έχουν ανάγκη πατρικής και μητρικής παρουσίας. Οι αποτιμήσεις αυτές καθορίζονται από τος φυσικές ανάγκες των παιδιών, και όχι από την συντηρητική ηθική, ώστε να επιδέχονται εκσυγχρονισμού».

-«Τόσο το Σπύνταγμα (άρθρο 21) όπως ερμηνέυτηκε, όσο και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ, άρθρο 9) εγγυώνται τον γάμο μεταξύ άνδρα και γυναίκας. Είναι αναληθές ότι στην Ελλάδα υπάρχει ανισότητα σε βάρος των ομόφυλων ζευγαριών ως προς το δικαίωμα γάμου», υποστηρίζει η Ιερά Σύνοδος στην επιστολή της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Σε αναζήτηση Πρωθυπουργού εξακολουθεί να βρίσκεται η Γαλλία

Ο Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν συγκαλεί σήμερα, για τελευταία ενδεχομένως φορά υπό την παρούσα μορφή του, το γαλλικό υπουργικό συμβούλιο, το οποίο ως γνωστόν τελεί...

Επιστροφή Τραμπ: Τι είναι το μανιφέστο Project 2025

Μόλις τέσσερις μήνες απέχουν πλέον οι αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Και κατά πάσα πιθανότητα το δίλημμα των ψηφοφόρων θα είναι το ίδιο με την τελευταία φορά: Τζο Μπάιντεν ή Ντόναλντ...

Αναχώρησε για το εξειδικευμένο Κέντρο στο Παρίσι ο 17χρονος οπλίτης

Αναχώρησε για τη Γαλλία, με σκοπό να διακομιστεί σε εξειδικευμένο μεταμοσχευτικό Κέντρο, o 17χρονος νεοσύλλεκτος οπλίτης, που νοσηλεύεται από τις 12 Ιουλίου του 2024, στη...

Πρόεδρος ΕΔΕΚ: Να αξιοποιήσουμε τα διαπραγματευτικά όπλα που διαθέτει η ΚΔ

Ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος κάλεσε σε αξιοποίηση των διαπραγματευτικών όπλων που διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία γιατί «το Κυπριακό δεν επιλύεται με ψευδαισθήσεις, λανθασμένη...

Στάση αναμονής για τα επιτόκια την Πέμπτη, τον Σεπτέμβριο η επόμενη μείωση

Συνέρχεται την ερχόμενη Πέμπτη το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας σε μια συνεδρία νομισματικής πολιτικής κατά την οποία, με βάση όλες τις εκτιμήσεις...

Λήστεψαν υπό την απειλή όπλου επιχειρηματία στη Λάρνακα

Ένοπλη ληστεία σημειώθηκε ξημερώματα της Δευτέρας, 15 Ιουλίου στην Επαρχία Λάρνακας. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, γύρω στις 01:30, 31χρονος επιχειρηματίας, έγινε στόχος ληστή,...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!