22.9 C
Nicosia
Κυριακή 30 Ιούνιος 2024 | 7:27

Βίντεο ντοκουμέντο από το ναυάγιο στη Λέσβο

Βίντεο ντοκουμέντο με τη στιγμή της βύθισης του φορτηγού πλοίου «Raptor» ανοιχτά της Λέσβου ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Το «Raptor» φαίνεται στο βίντεο, που δημοσίευσε τουρκική ιστοσελίδα, να παλεύει να μείνει στην επιφάνεια, τη στιγμή που η πρύμνη του έχει ήδη βυθιστεί ενώ παράλληλα έχει εκπέμψει «MAYDAY».

 

Νωρίτερα, αναγνωρίστηκε η σορός που εντοπίστηκε εχθές, Κυριακή στη θαλάσσια περιοχή που βυθίστηκε το πλοίο, και όπως έγινε γνωστό ανήκει σε αιγύπτιο ναύτη. Επιπλέον, μέχρι στιγμής έχει διασωθεί μονάχα ένας, από το πλήρωμα των 14 ατόμων (ένας Ινδός, έντεκα Αιγύπτιοι και δύο Σύροι).

Πρόκειται επίσης για Αιγύπτιο ο οποίος σώθηκε χάρη σε ένα βαρέλι από το οποίο κρατιόταν για σχεδόν 4 ώρες.

Ο αιγύπτιος μηχανικός αποκάλυψε ότι το πλοίο έμπαζε νερά από το βράδυ του Σαββάτου, αλλά, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Λιμενικού Σώματος, Νίκος Αλεξίου, δεν δηλώθηκε μηχανική βλάβη.

Παράλληλα, με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των 12 αγνοουμένων ναυτικών.

Από το πρωί της Δευτέρας επιχειρούν στην περιοχή δύο πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα πλοίο ανοικτής θαλάσσης και ένα παράκτιο πλοίο, καθώς και ένα ελικόπτερο του Λιμενικού Σώματος μαζί με 4 παραπλέοντα.

Το χρονικό του ναυαγίου

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, πιθανότατα εξαιτίας της σφοδρής θαλασσοταραχής, προκλήθηκε μετατόπιση φορτίου, μπήκαν νερά στα αμπάρια και η βύθιση του πλοίου, που μετέφερε 6.000 τόνους αλάτι, ήταν θέμα χρόνου.

Στις 3:06 τα ξημερώματα της Κυριακής, 5,5 ναυτικά μίλια νοτιοδυτικά της Σκάλας Ερεσού, το πλοίο σταματά να κινείται πιθανότατα εξαιτίας μηχανικής βλάβης.

Στις 4:47 οι μηχανές του πλοίου ξεκινούν και πάλι. Στις 7:11, 4 μίλια νοτιοδυτικά της Σκάλας Ερεσού σβήνουν και πάλι οι μηχανές του πλοίου. Αυτή είναι και η τελευταία καταγραφή της πορείας του στο σύστημα.

Μία ώρα μετά, στις 8:20 το πλοίο παίρνει κλίση. Ο πλοίαρχος εκπέμπει σήμα κινδύνου «mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάνεται από τα ραντάρ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Έφτασε στην Ακρόπολη ο καπνός από τη μεγάλη φωτιά στην Πάρνηθα (δείτε φωτό)

Στο κέντρο της Αθήνας έφεραν τους καπνούς από τη φωτιά στον δρυμό της Πάρνηθας, στη θέση Κατσιμίδι, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην Αττική. Όπως...

Πάτρα: Πατέρας και θείος έστειλαν στο νοσοκομείο 15χρονο επειδή τους αποκάλυψε πως είναι ομοφυλόφιλος

Απίστευτο περιστατικό βίας και κακοποίησης ανήλικου από τον ίδιο του τον πατέρα έγινε πριν από λίγες μέρες σε πολύ γνωστό οικισμό λίγο έξω από...

ΠΑΣΟΚ: Αύριο η κρίσιμη Κεντρική Επιτροπή σε κλίμα ανοιχτών συγκρούσεων – Πότε θα στηθούν κάλπες

Με το βλέμμα στραμμένο στις κρίσιμες «λεπτομέρειες» και τις συμφωνίες της τελευταίας στιγμής κινείται το ΠΑΣΟΚ εν΄ όψει της αυριανής συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής:...

ΗΠΑ: Τα σενάρια για αποχώρηση Μπάιντεν μετά το δράμα του ντιμπέιτ – Αναστάτωση στους Δημοκρατικούς

Η εικόνα που παρουσίασε ο Τζο Μπάιντεν στο ντιμπέιτ με τον Ντόναλντ Τραμπ την Πέμπτη προκάλεσε προβληματισμό και ανησυχία στους Δημοκρατικούς, ενώ μέχρι και...

Ενθάρρυνση ΗΠΑ για μεγαλύτερη πρόσβαση σε θρησκευτικούς χώρους στην Κύπρο, σημειώνει έκθεση

Την ενθάρρυνση μεγαλύτερης πρόσβασης σε θρησκευτικούς χώρους και στις δύο πλευρές της «Πράσινης Γραμμής» και της μείωσης των διακρίσεων κατά των μειονοτικών θρησκευτικών κοινοτήτων,...

ΠΕΟ: Αναμενόμενο το ΔΝΤ να ζητήσει κατάργηση ΑΤΑ και άλλων ωφελημάτων

Ήταν αναμενόμενο ότι οι προτάσεις που θα κατέθετε το ΔΝΤ θα ήταν στην κατεύθυνση της κατάργησης ωφελημάτων, όπως η ΑΤΑ και γενικότερα της απορρύθμισης...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!