Παρά την απόφαση του Προέδρου της FIFA, Τζάνι Ινφαντίνο, να εγκαταλείψει οριστικά το σχέδιο πώλησης ποσοστού του Παγκοσμίου Κυπέλλου σε ιδιώτες επενδυτές, αρκετές ποδοσφαιρικές ομοσπονδίες που είχαν αντιταχθεί στην πρόταση αποσύρουν πλέον την υποστήριξή τους προς το πρόσωπό του. Οι ομοσπονδίες αυτές δεν προτίθενται να στηρίξουν την υποψηφιότητα του 56χρονου Ελβετού για νέα θητεία στην προεδρία της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου την περίοδο 2027-2031.
Υπενθυμίζεται ότι την αρχή έκανε η ομοσπονδία της Ουαλίας, ενώ ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, αυτές από την Αγγλία και τη Σουηδία.
Στο πλαίσιο αυτό, και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία αποφάσισε να αποσύρει την υποστήριξή της στον Ινφαντίνο για την επανεκλογή του για μια τέταρτη θητεία στο ύπατο ποδοσφαιρικό αξίωμα.
Μάλιστα, η ΕΠΟ απέστειλε σήμερα (4/8) επιστολή στη FIFA, με την οποία γνωστοποιεί ότι δεν θα στηρίξει τον Ινφαντίνο στην προσπάθειά του να εκλεγεί ξανά στην προεδρία της παγκόσμιας ομοσπονδίας.



