27.8 C
Nicosia
Σάββατο 27 Ιούλιος 2024 | 2:53

Ζερμάτ: Ταξίδι στον απόλυτο παραμυθένιο προορισμό του χειμώνα

Πάμε στα νότια της Ελβετίας για να παίξουμε με το χιόνι και να μπερδευτούμε σε παραμυθένιο σκηνικό που ταιριάζει στην εποχή και στο πνεύμα των Χριστουγέννων που πλησιάζουν.

Η Ελβετία φημίζεται για τα γραφικά χωριά της και τις αλπικές της εικόνες και το Ζερμάτ σίγουρα δεν λείπει από τα must-see της χώρας.

Στη σκιά του Μάτερχορν, σε υψόμετρο 1608 μέτρων, το Ζερμάτ είναι ένα από τα αγαπημένα μέρη των σκιέρ ανά τον κόσμο, αλλά και όσων αγαπούν την ορειβασία, την πεζοπορία ή απλώς θέλουν να μεταφερθούν σε ένα παραμυθένιο μέρος στις διακοπές τους.

Πρόκειται για ένα από τα πιο γραφικά μέρη της χώρας, όπου δεν κυκλοφορούν αυτοκίνητα αλλά άμαξες, ηλεκτρικά βαν και ποδήλατα, προσδίδοντας οικολογικό χαρακτήρα στο μέρος. Χαρακτηριστικό του είναι τα παλιά ξύλινα σπίτια, αλλά και τα πολυτελή ξενοδοχεία με όλες τις ανέσεις και υπέροχη θέα. Οι λάτρεις της πεζοπορίας θα απολαύσουν και πλήθος πεζοπορικών διαδρομών, ενώ δεν λείπουν φυσικά οι σπα εμπειρίες και η γαστρονομία, με πολλά εστιατόρια και μπαρ για φαγητό και ποτό.

Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το Μουσείο Μάτερχορν, ειδικά αν σας αρέσει η ορειβασία, όπου θα συγκλονιστείτε με τις πληροφορίες του για τους πρώτους ορειβάτες στο βουνού. Όπως επίσης μην παραλείψετε και μια βόλτα στο ποταμό Vispa σε μια πανέμορφη και παραμυθένια διαδρομή.

Και για να μπούμε στο… ψητό, το χιονοδρομικό του έχει τις μεγαλύτερες διαδρομές, το ψηλότερο lift του κόσμου στα 3883 μέτρα, αλλά και τη μεγαλύτερη διαφορά ύψους η οποία κυμαίνεται από 1620 μέτρα μέχρι 3820 και είναι μια ιδανική περίοδος μέχρι τον Μάρτιο να το επισκεφτείτε, αν θέλετε να παίξετε με το χιόνι όπως ποτέ άλλοτε. Η κορυφή του Μάτερχορν φτάνει τα 4.478 μέτρα, ωστόσο υπάρχουν 38 κορυφές στο θέρετρο, οι οποίες ξεπερνούν τα 4 χιλιάδες μέτρα.

Εκτός από σκι, στην περιοχή μπορείτε να κάνετε και πτήση με ελικόπτερο γύρω από το Μάτερχορν, αναρρίχηση σε πάγο, paragliding, πατινάζ και ό,τι άλλο έχει σχέση με πάγο. To Glacier Palace σε υψόμετρο 3883, θα ανακαλύψετε έναν κόσμο από πάγο, που αξίζει να επισκεφτείτε.

Οι φίλοι του τρένου έχουν επίσης τη μοναδική ευκαιρία να ζήσουν τη διαδρομή του Glacier Express μεταξύ Ζερμάτ και St Moritz, μια διαδρομή περίπου 300 χλμ., μεταξύ των ανατολικών και δυτικών Ελβετικών Άλπεων, σε παρθένα τοπία και με στάσεις σε δύο από τα πιο φημισμένα χιονοδρομικά κέντρα της Ελβετίας.

Η διαμονή στο Ζερμάτ είναι μεν ονειρεμένη, αλλά θα σας κοστίσει κάτι παραπάνω. Η καλύτερη λύση είναι να ψάξετε εδώ για καταλύματα που να ταιριάζουν στην τσέπη και τον προϋπολογισμό σας.

Για να φτάσετε στο Ζερμάτ, θα χρειαστεί να πάτε αεροπορικώς μέχρι Ζυρίχη ή Γενεύη κι έπειτα να πάρετε το τρένο, το οποίο από Ζυρίχη διαρκεί περίπου 3 ώρες και από Γενεύη περίπου 4 ώρες.

Πηγή: clickatlife.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς

Η 30η Συνεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπρίων – Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ και ΠΣΕΚΑ) και το 12ο Παγκόσμιο...

Μικρές απώλειες την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Μικρές απώλειες παρουσίασε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), διατηρώντας, ωστόσο, αμελητέα εβδομαδιαία κέρδη της τάξης του 0,04%. Ο Γενικός Δείκτης σημείωσε την...

Αποχώρησαν θεατές από την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων λόγω έντονης βροχής

H έντονη βροχόπτωση έχει επηρεάσει την Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, καθώς ο κόσμος που είχε εφοδιαστεί με αδιάβροχα έχει αρχίσει να...

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Άναψε η Φλόγα – Όλα όσα έγιναν στην εντυπωσιακή τελετή έναρξης

Σε ρυθμούς Ολυμπιακών Αγώνων 2024 βρίσκεται η Γαλλία, με την ολοκλήρωση της εντυπωσιακής τελετή έναρξης στο Παρίσι, που διήρκησε 4 ώρες και είχε αρκετές...

Περήφανος ο Νίκος Χριστοδουλίδης για την κυπριακή ομάδα στους Ολυμπιακούς

Την περηφάνια του για την ολυμπιακή κυπριακή ομάδα, εξέφρασε με ανάρτησή του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χρστοδουλίδης. Στο σύντομο σχόλιο του, το οποίο συνοδεύεται...

Ολυμπιακοί Αγώνες: Ενθουσιασμός στη βάρκα της ελληνικής ομάδας και αστεία από Αντετοκούνμπο

Κλίμα ενθουσιασμού επικρατεί στην βάρκα της ελληνικής ολυμπιακής ομάδας, με τα όσα διαδραματίζονται αλλά και τους διαλόγους μεταξύ των αθλητών να γίνονται γνωστά μέσω...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!