4.7 C
Nicosia
Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022 | 4:46

Οι τεχνολογικοί κολοσσοί προσφέρουν μισθούς χρυσάφι στα ικανά στελέχη

Υψηλές αποδοχές εξακολουθούν να απολαμβάνουν εργαζόμενοι σε μεγάλες τεχνολογικές εταιρείες, οι οποίες βέβαια βρίσκονται παραδοσιακά στην αιχμή του δόρατος των εξελίξεων πληρώνοντας «χρυσά» τα καλύτερα στελέχη, αλλά έχουν ευνοηθεί τα τελευταία δύο χρόνια και από την πανδημία.

Οπως δείχνουν στοιχεία που επεξεργάστηκε το «Business Insider», οι αμοιβές για τέτοια στελέχη μπορεί να ανέρχονται κάθε χρόνο σε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες δολάρια. Τα στοιχεία αυτά είναι αποκαλυπτικά και αφορούν σε μεγάλο βαθμό εργαζομένους – μυαλά που πάνε να δουλέψουν στους αμερικανικούς κολοσσούς από το εξωτερικό, με τις εν λόγω εταιρείες να μεσολαβούν για να βγάλουν ευκολότερα βίζα εργασίας, αναφέρει το «Business Insider». Τα στοιχεία δείχνουν μεταξύ άλλων τα εξής για τους γίγαντες της τεχνολογίας:

Στην Google οι μηχανικοί λογισμικού μπορούν να κερδίσουν περισσότερα από 300.000 δολάρια. Η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet, προσέλαβε περισσότερους από 4.000 υπαλλήλους μόνο το δεύτερο τρίμηνο του 2021. Ειδικότερα τα στοιχεία δείχνουν ότι σε μηχανικό λογισμικού προσφέρθηκαν πρόσφατα 353.000 δολάρια, ενώ ένας μηχανικός με θέση αντιπροέδρου μπορεί να λαμβάνει 475.000 δολάρια και ένας ανώτερος αντιπρόεδρος έχει ετήσιο μισθό 650.000 δολάρια.

Οι ειδικοί ανάπτυξης λύσεων στο «σύννεφο» (cloud) της Amazon αμείβονται από 90.800 έως 185.000 δολάρια, ανάλογα με την τοποθεσία και τις δεξιότητες, αναφέρει το «Business Insider». Η μονάδα cloud της Amazon, που τώρα διευθύνεται από τον Adam Selipsky, συνέχισε να προσλαμβάνει νέα ταλέντα τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από το εξωτερικό. Το «Insider» αναφέρει ότι εξέτασε περισσότερες από 200 βίζες εργασίας για τη μονάδα cloud της Amazon από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο για να δει πόσο πλήρωσε η εταιρεία προγραμματιστές λογισμικού, επιστήμονες δεδομένων, εμπόρους, πωλητές, επιχειρηματικούς αναλυτές και άλλες ειδικότητες. Οι πιο ακριβοπληρωμένοι υπάλληλοι, σύμφωνα με αυτά τα δεδομένα, μπορούν να έχουν έως και 185.000 δολάρια βασικό ετήσιο μισθό.

Στελέχη με υψηλόβαθμες θέσεις στο διαφημιστικό τμήμα της Apple μπορούν να πληρώνονται έως και 325.000 δολάρια, αναφέρεται επίσης. Η Apple είχε άλλη μία επιτυχημένη οικονομικά χρονιά το 2021, αυξάνοντας τα έσοδα κατά 33% και δημιουργώντας κέρδη 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις πωλήσεις iPhones, iPads, Mac και άλλων συσκευών και υπηρεσιών. Η εταιρεία ζητά τη χορήγηση βίζας εργασίας για σειρά από καλά αμειβόμενες θέσεις στο μάρκετινγκ.

Μηχανικός ανάπτυξης λογισμικού με διευθυντική θέση στη Facebook μπορεί να βγάλει περίπου 360.000 δολάρια τον χρόνο, αναφέρεται επίσης από το περιοδικό. Διευθυντής διαφήμισης που προσλήφθηκε το περασμένο έτος κερδίζει μισθό 330.000 δολαρίων. Η αμοιβή εξαρτάται επίσης από το πού εδρεύει ο εργαζόμενος. Ενας αναλυτής δεδομένων στην Καλιφόρνια, για παράδειγμα, βγάζει 130.000 έως 150.000 δολάρια τον χρόνο. Ενας αναλυτής δεδομένων στο Τέξας βγάζει 128.000 δολάρια και ένας άλλος 111.000 δολάρια. Ενας μηχανικός λογισμικού στη Νέα Υόρκη βγάζει 160.000 δολάρια. Ενας στο Ρόουντ Αϊλαντ και ένας άλλος στο Τέξας βγάζουν 118.000 δολάρια τον χρόνο.

Οι πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας της Microsoft περιλαμβάνουν μηχανικούς λογισμικού, διευθυντές πωλήσεων και ερευνητές. Από ανάλυση σε περισσότερες από 1.400 ενεργές βίζες αλλοδαπών εργαζομένων της Microsoft το 2020 προέκυψαν πολλοί που λαμβάνουν 175.000 δολάρια ή περισσότερα τον χρόνο. Ο υψηλότερος μισθός για τέτοια στελέχη αφορά διευθυντή πωλήσεων με ετήσια αμοιβή 250.000 δολάρια.

Οι μηχανικοί σε υψηλόβαθμες θέσεις της Intel μπορούν να κερδίζουν περισσότερα από 300.000 δολάρια τον χρόνο. Η εταιρεία με τεχνολογίες αιχμής βασίζεται για την ανάπτυξή της σε επιστήμονες, ερευνητές, διαχειριστές, στελέχη μάρκετινγκ και πολλούς διαφορετικούς τύπους μηχανικών λογισμικού και υλικού.

Τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της IBM μπορούν να κερδίσουν έως και 335.000 δολάρια βασικό μισθό. Η αγορά από την IBM το 2019 της εταιρείας λογισμικού ανοιχτού κώδικα Red Hat για 34 δισεκατομμύρια δολάρια ήταν μια καθοριστική στιγμή, καθώς η εταιρεία πόνταρε πολύ στο υβριδικό cloud και στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως αναφέρεται. Μέρος της αναδιάρθρωσης της IBM περιλαμβάνει την ανάπτυξη της βάσης 350.000 εργαζομένων της για να προστεθούν νέα ταλέντα στο cloud, στο υβριδικό cloud και στην τεχνητή νοημοσύνη, καθώς και σε τομείς όπως η στρατηγική, η συμβουλευτική και η επιχειρηματική ανάλυση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Η Αττική στο έλεος της “Ελπίδας” – Με δυσκολία η κίνηση των οχημάτων

Με δυσκολία διεξάγεται η κίνηση στο κέντρο της Αθήνας λόγω της έντονης χιονόπτωσης. Με χαμηλές ταχύτητες κινούνται οι ελάχιστοι οδηγοί στο Σύνταγμα και τις...

Ελλάδα: Γενική αργία την Τρίτη σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα

Γενική αργία κηρύσσει η κυβέρνηση σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίδα», που πλήττει από το πρωί της Δευτέρας ολόκληρη τη χώρα. Το...

Τατάρ: Το αποτέλεσμα επιβεβαίωσε τη στήριξη στην πολιτική για «λύση δύο κρατών»

Το αποτέλεσμα των πρόωρων «βουλευτικών εκλογών» στα κατεχόμενα στέλνει στον κόσμο το μήνυμα ότι η πολιτική για «λύση δύο κρατών» έγινε αποδεκτή από τον...

Αντισυνταγματικός ο Νόμος περί Δημόσιας Υπηρεσίας λέει το Ανώτατο

Η Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου ομόφωνα γνωμοδότησε σήμερα, κατόπιν Αναφοράς του Προέδρου της Δημοκρατίας, ότι ο Νόμος που ψηφίστηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων,...

CYTA: Προβλέπει κέρδη 75 εκατ. ευρώ για το 2021 – Τα τελευταία 20 χρόνια έδωσε στο κράτος 1.1 δισ. ευρώ

Την τελευταία 20ετία η Cyta έχει καταβάλει στο κυπριακό κράτος 1,16 δισεκατομμύρια ευρώ, από τα οποία τα 851,7 εκατομμύρια ευρώ αφορούν μέρισμα και τα...

Ο Κασουλίδης σε σύσκεψη των Υπουργών Εξωτερικών ΕΕ με ΥΠΕΞ ΗΠΑ

Σε ανταλλαγή απόψεων με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία και τις απειλές της Ρωσίας κατά της ασφάλειας...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!