28.8 C
Nicosia
Παρασκευή 1 Αυγούστου 2025 | 11:38

Υπ.Υγείας-ΚΟΠ ενώνουν δυνάμεις για ενίσχυση ασφάλειας παιδιών στα ποδοσφαιρικά γήπεδα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ), Χάρη Λοϊζίδη, με την ευκαιρία της υλοποίησης του προγράμματος εκπαίδευσης όλων των υφιστάμενων προπονητών Grassroots, καθώς και νέων προπονητών, σε θέματα Πρώτων Βοηθειών, είχε την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας, Μιχάλης Δαμιανός.

Σε δηλώσεις του, μετά το πέρας της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι οι υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας θα συμβάλουν στην εκπαίδευση 650-700 προπονητών ποδοσφαίρου στις Πρώτες Βοήθειες.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι να είναι σε θέση να παρέχουν Πρώτες Βοήθειες όταν και εφόσον χρειαστεί, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει την ασφάλεια δώδεκα χιλιάδων περίπου παιδιών, τα οποία δραστηριοποιούνται στα αναπτυξιακά προγράμματα ποδοσφαίρου.

Από πλευράς του, ο Πρόεδρος της ΚΟΠ ευχαρίστησε τον Υπουργό Υγείας και τους συνεργάτες του, για την πολύ σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν, η οποία εντάσσεται, όπως τόνισε, στο πλαίσιο της στρατηγικής για την παροχή συνθηκών ασφάλειας και υγείας στους ποδοσφαιριστές, ανεξαρτήτως ηλικίας.

Σημειώνεται πως το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η πρώτη φάση του οποίου ξεκίνησε στις 28 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τον Νοέμβριο, περιλαμβάνει θεωρητικό και πρακτικό μέρος διάρκειας 6,5 ωρών.

Στοχεύοντας στη διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης, οι συμμετέχοντες θα υποβληθούν σε διαδικασία τελικής αξιολόγησης με τη χρήση ειδικών εργαλείων και προτυποποιημένων εντύπων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!

ΑρχικήΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΥπ.Υγείας-ΚΟΠ ενώνουν δυνάμεις για ενίσχυση ασφάλειας παιδιών στα ποδοσφαιρικά γήπεδα