20.9 C
Nicosia
Πέμπτη 3 Οκτώβριος 2024 | 6:25

Στο 2ο γύρο του US Open ο Τσιτσιπάς – Απέκλεισε το Μάρεϊ

Έπειτα από σχεδόν 5 ώρες αγώνα ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 3-2 σετ του Άντι Μάρεϊ (2-6, 7-6(7), 3-6, 6-3, 6-4) και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο του US Open, στον οποίο θα αντιμετωπίσει τον Αντριάν Μαναρινό.

Δεν ξεκίνησε καλά

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν ξεκίνησε καθόλου καλά το παιχνίδι, με τον Άντι Μάρεϊ να μπαίνει καλύτερα και να κάνει μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ (2-1).

Ο Βρετανός, εκμεταλλευόμενος το νωθρό ξεκίνημα του έλληνα τενίστα και τα πολλά αβίαστα λάθη του, πέτυχε δεύτερο μπρέικ στο 5ο γκέιμ και βρέθηκε στο 4-1.

Στη συνέχεια σέρβιρε σωστά και έφθασε στο 5-1, κάνοντας πολύ σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του πρώτου σετ.

Ο Τσιτσιπάς μείωσε σε 5-2, αλλά ο Μάρεϊ παρέμεινε ψύχραιμος και με 6-2 έκανε το 1-0 στα σετ.

Στο δεύτερο σετ ο Στέφανος ανέβασε την απόδοσή του, βελτιώθηκε πολύ, ειδικά στο σερβίς, και άρχισε να πιέζει τον Μάρεϊ.

Κατάφερε να τα… σβήσει

Ο έλληνας τενίστας πήρε τα δύο πρώτα σέρβις γκέιμ χωρίς να χάσει πόντο και στο 4ο γκέιμ είχε δύο ευκαιρίες για να σπάσει το σερβίς του Βρετανού.

Ο Μάρεϊ, όμως, με την πείρα του κατάφερε να τα… σβήσει και να ισοφαρίσει σε 2-2.

Μέχρι το 9ο γκέιμ οι δύο τενίστες κρατούσαν με ευκολία τα σερβίς τους.

Σε εκείνο το σημείο ο Βρετανός είχε δύο μπρέικ πόιντς, αλλά ο Στέφανος κατάφερε να γυρίσει το γκέιμ και να προηγηθεί με 5-4.

Το σετ οδηγήθηκε στο τάι μπρέικ, όπου ο Μάρεϊ μάλιστα προηγήθηκε με 5-3 και στη συνέχεια με 6-4. Είχε δύο ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, αλλά ο έλληνας τενίστας δεν πτοήθηκε. Με πάθος, πείσμα, καλό σερβίς και δυνατά χτυπήματα έφερε τούμπα το τάι μπρέικ και με 9-7 πήρε το σετ και ισοφάρισε σε 1-1 το παιχνίδι.

Στο τρίτο σετ ο Μάρεϊ, παρά την απογοήτευση και το γεγονός ότι είδε τον αντίπαλό του να ισοφαρίζει σε 1-1 το παιχνίδι, μπήκε στο κορτ αποφασισμένος να παλέψει.

Άντεξε και τελείωσε το παιχνίδι

Ο Βρετανός με καλά σερβίς έκανε το 1-0 και στο επόμενο γκέιμ πέτυχε μπρέικ για το 2-0. Ο Μάρεϊ έφθασε στο 3-0, με τον Στέφανο να κρατάει πολύ εύκολα το σερβίς του και να μειώνει σε 3-1. Στο 5ο γκέιμ μάλιστα είχε τέσσερα μπρέικ πόιντς για να μειώσει σε 3-2.

Όμως, ο Βρετανός τα… ακύρωσε όλα και έκανε το 4-1. Λίγο αργότερα βρέθηκε στο 5-2, με τον Στέφανο να μειώνει σε 5-3, αλλά τον Μάρεϊ να παίρνει το δικό του σέρβις γκέιμ και με 6-3 να κάνει το 2-1.

Ο Στέφανος έκανε εξαιρετική εμφάνιση στο 4ο σετ, έφθασε σε δύο μπρέικ, φθάνοντας στο 0-5. Ο Βρετανός αντέδρασε και μείωσε σε 3-5, αλλά ο έλληνας τενίστας κατάφερε να κλείσει το σετ (2-2), φθάνοντας στο 3-6.

Το ξεκίνημα του Τσιτσιπά στο 5ο σετ ήταν εντυπωσιακό, καθώς έκανε το μπρέικ (0-1) και διατήρησε το σερβίς του στη συνέχεια για το 0-2. Ο Μάρεϊ έφθασε κοντά (4-5), αλλά ο Στέφανος άντεξε και τελείωσε το παιχνίδι με 4-6.

 

ΠΗΓΗ: in.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Στις 15 Οκτωβρίου η άτυπη τριμερής συνάντηση στη Νέα Υόρκη – Ο Πρόεδρος πάει πρώτα Λονδίνο για να δει Στάρμερ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας θα μεταβεί στο Λονδίνο στις 14 Οκτωβρίου όπου θα έχει συνάντηση με τον Πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου κύριο Κιρ...

«Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο»: Η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με παρατεταμένη σύγκρουση

Mε παρατεταμένη σύγκρουση απειλεί το Ισραήλ η Χεζμπολάχ μετά τις συγκρούσεις που είχε με τις ισραηλινές δυνάμεις. «Είμαστε μόνο στον πρώτο γύρο» διαμηνύει η σιιτική οργάνωση μέσω...

Συνοδικό: Καθέραισε τους Αρχιμανδρίτες Νεκτάριο και Πορφύριο – Αποσχηματισμός για τον Αββακούμ

Την καθαίρεση των δυο Αρχιμανδριτών Νεκτάριου και Πορφύριου αποφάσισε πριν από λίγο το Συνοδικό Δικαστήριο, ενώ για τον ιερομόναχο Αββακούμ αποφασίστηκε ο αποσχηματισμός. Της απόφασης του Συνοδικού...

Δεν θα έχουν αποτέλεσμα οι αγωγές για σφετερισμό, εκτιμά ο Ντενίζ

Δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν κανένα αποτέλεσμα οι αγωγές για σφετερισμό ε/κ περιουσίων στα κατεχόμενα ενόσω υπάρχει η «επιτροπή ακίνητης περιουσίας», ανέφερε σε διαδικτυακή...

H KOK βράβευσε τους καλύτερους του κυπριακού μπάσκετ για τη σεζόν 2023-2024

Τους καλύτερους του κυπριακού μπάσκετ για τη σεζόν 2023-2024, βράβευσε η ΚΟΚ κατά την ετήσια τελετή βραβεύσεων πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, στο Royal...

Κατοχύρωση των Συμβασιούχων Ειδικών Αστυνομικών ζητούν οι Βουλευτές

Το θέμα των διακοσίων συμβασιούχων ειδικών αστυνομικών, οι οποίοι προσλήφθηκαν ως οριοφύλακες της Πράσινης Γραμμής, εξέτασε την Τετάρτη η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών, με σκοπό...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!