22.9 C
Nicosia
Παρασκευή 4 Οκτώβριος 2024 | 22:20

Ο ΑΠΟΕΛ έφυγε με νίκη (2-0) από το Παπαδόπουλος

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να «αποδράσει» από το «Αντώνης Παπαδόπουλος» με το διπλό επικρατώντας της Ανόρθωσης με 2-0. Ο Μαρκίνιος άνοιξε το σκορ στο 33’ με ένα πανέμορφο γκολ, με τον Μπλουμ να σφραγίζει την νίκη στο 90+6’.

Α’ Ημίχρονο

Η πρώτη ευκαιρία στο παιχνίδι ήταν για την Ανόρθωση στο 2’. Μετά από εκτέλεση κόρνερ του Εμπραλίτζε, ο Αρτυματάς πήρε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε στόχο.

Στα επόμενα λεπτά ο ΑΠΟΕΛ ανέβηκε και πήρε τον έλεγχο της μπάλας. Στο 8’ ο Σατσιάς έκανε τη σέντρα από τα δεξιά με τον Μάγκλιτσα να παίρνει την κεφαλιά αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Παρά το γεγονός ότι ο ρυθμός ήταν καλός, για μερικά λεπτά δεν υπήρξε κάποια καλή τελική προσπάθεια από τις δύο ομάδες.

Η επόμενη φάση ήρθε στο 18’ και ήταν ξανά για τους «γαλαζοκίτρινους». Ο Ντογκαλά με ατομική ενέργεια μπήκε στην περιοχή και από πλάγια δεξιά έκανε το σουτ αλλά ο Λόρια έδειξε ετοιμότητα.

Η «Κυρία» προσπάθησε να απειλήσει με τον Πάντσεον στο 22’ ο οποίος με απευθείας εκτέλεση φάουλ ανάγκασε τον Μπέλετς σε δύσκολη απόκρουση. Δύο λεπτά αργότερα ο Αρτυματάς βρήκε τον χώρο και έκανε το δυνατό σουτ εκτός περιοχής αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με ένα πανέμορφο γκολ από τον Μαρκίνιος. Ο Βραζιλιάνος πήρε την μπάλα από τα αριστερά, σύγκλινε στον άξονα και με έναν κεραυνό δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Λόρια κάνοντας το 0-1 στο 33’.

Η Ανόρθωση προσπάθησε να αντιδράσει αλλά δυσκολευόταν να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Μπέλετς. Στο 44’ η «Κυρία» βρήκε δίκτυα με τον Αντωνίου αλλά το γκολ ακυρώθηκε καθώς ο Αμπαρτζουμιάν στο ξεκίνημα της φάσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το 0-1 ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Β’ Ημίχρονο

Όπως ήταν αναμενόμενο, η Ανόρθωση μπήκε αρκετά επιθετικά στην επανάληψη με στόχο να βρει ένα γρήγορο γκολ που θα την έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς είχε την κατοχή και πίεζε συνεχώς την άμυνα του ΑΠΟΕΛ χωρίς όμως να μπορεί να βρει τους χώρους.

Η πρώτη φάση για την «Κυρία» ήρθε στο 53’ με τον Αντωνίου το σουτ του οποίου κατέληξε απελπιστικά άουτ.

Η επόμενη φορά που απείλησε η Ανόρθωση ήταν στο 64’ με κοντινή κεφαλιά του Γουαρίς με τον Μπέλετς να μαζεύει σταθερά.

Ο ΑΠΟΕΛ κατάφερε να απειλήσει για πρώτη φορά στην επανάληψη στο 73’. Ο Ντογκαλά μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ το οποίο ήταν αρκετά άστοχο.

Η ομάδα του Ντάρκο Μίλανιτς κυκλοφορούσε την μπάλα και είχε την πρωτοβουλία αλλά ο ΑΠΟΕΛ ήταν αρκετά συμπαγής αμυντικά και δυσκόλευε το έργο των γηπεδούχων.

Η «Κυρία» απείλησε στο 86’ με μια κεφαλιά του Μπαϊσίνιο η οποία κατέληξε άουτ.

Η ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή πέτυχε και δεύτερο γκολ στο 90+6’ σε φάση αντεπίθεσης με τον Μπλουμ μετά από ασίστ του Κβιλιτάια.

Το 0-2 ήταν και το τελικό σκορ με τον ΑΠΟΕΛ να παίρνει την πρώτη του νίκη στον φετινό μαραθώνιο. Στον αντίποδα η «Κυρία» δεν κατάφερε να πάρει δεύτερη συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα και καλείται πλέον να βγάλει αντίδραση στους επόμενους αγώνες.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Μίλανιτς): Λόρια, Μπαϊσίνιο, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα (81′ Χαρογιάν), Κορέια, Πάντσεον (78′ Φερέιρα), Αρτυματάς, Νινγκά (78′ Σαμπό), Εμπραλίτζε (62′ Γουαρίς), Ουάρντα, Αντωνίου (62′ Ράντονιτς)

ΑΠΟΕΛ (Αυγουστή): Μπέλετς, Καρώ, Κρέσπο, Τσεμπάκ, Γουίλερ, Ντάλσιο (61′ Νταουσβίλι), Κοσταντίνοφ, Σατσιάς (61′ Μορέιρα), Ντογκαλά (83′ Μούγιανιτς), Μαρκίνιος (83′ Μπλουμ), Μάγκλιτσα (61′ Κβιλιτάια)

Σκόρερ: – / 33′ Μαρκίνιος

Κίτρινες κάρτες: 4′ Πάντσεον, 76′ Ουάρντα, 88′ Ράντονιτς / 10′ Κοσταντίνοφ, 14′ Ντάλσιο, 16′ Μαρκίνιος, 65′ Γουίλερ, 75′ Μορέιρα

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Manganiello Gian Luca

VAR: Luigi Nasca

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Δένδιας: Αλλάζει στους επόμενους 24 μήνες η στρατιωτική θητεία

«Η θητεία, δηλαδή η προσφορά χρόνου από τους νέους ανθρώπους στην πατρίδα τους, πρέπει να εξελιχθεί, ώστε να υπηρετεί τις σύγχρονες ανάγκες ασφάλειας της...

ΣΥΡΙΖΑ: Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πλαίσιο των διαδικασιών για την εκλογή νέου προέδρου. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο ξενοδοχείο Wyndham στις 11:00 π.μ. Τι αποφάσισε...

Συντριβή μαχητικού F-18 στην Ισπανία

Μαχητικό αεροσκάφος F-18 συνετρίβη κοντά στην πόλη Τερουέλ, στο βορειοανατολικό τμήμα της Ισπανίας, ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία της χώρας. Συνεργεία διάσωσης έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή...

Με χτύπημα στις ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου απειλεί το Ιράν εάν δεχθεί επίθεση

Το Ιράν θα στοχεύσει ισραηλινές εγκαταστάσεις ενέργειας και φυσικού αερίου εάν το Ισραήλ αντεπιτεθεί, δήλωσε την Παρασκευή το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων SNN, επικαλούμενο τον αναπληρωτή διοικητή...

To δείπνο της ΝΥ, τα επόμενα βήματα, το κεκτημένο του διαλόγου στο Cyprus Forum

Το δείπνο της 15ης Οκτωβρίου μεταξύ του ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες, του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ,...

Το πρώτο δημόσιο κήρυγμα Χαμενεΐ εδώ και 5 χρόνια: «Αν θέλει ο Θεός, θα καταστρέψουμε το Ισραήλ»

«Τα μουσουλμανικά έθνη έχουν έναν κοινό εχθρό» διεμήνυσε ο αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ στο μεγάλο τέμενος Μοσάλα, στο κέντρο της Τεχεράνης, πραγματοποιώντας μνημόσυνο για τον δολοφονηθέντα ηγέτη...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!