24 C
Nicosia
Πέμπτη 3 Οκτώβριος 2024 | 12:08

Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα ο απολογισμός των κυπριακών ομάδων στην Ευρώπη

Μια νίκη, μία ισοπαλία και μια ήττα ήταν ο χθεσινός απολογισμός τω κυπριακών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Για το Europa League, η Ομόνοια κέρδισε στο ΓΣΠ την Ταλίν, ενώ η Ανόρθωση ηττήθηκε στην Βιέννη από την Ραπίντ. Για το Europa Conference League η ΑΕΛ εξήλθε ισόπαλη εντός έδρας με την Καραμπάχ.

Στο ΑΕΚ Αρένα η ΑΕΛ αναδείχτηκε ισόπαλη 1-1 την Καραμπάχ Αζερμπαϊτζάν και άφησε ανοικτούς λογαριασμούς για τον επαναληπτικό. Το σκορ άνοιξε η ΑΕΛ με γκολ του Τσέποβιτς στο 69ο λεπτό με πέναλτι και οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 90+3 με τον Ζουμπίρ. Στις 12 Αυγούστου στο Μπακού θα διεξαχθεί ο επαναληπτικός αγώνας.

Η ΑΕΛ αν αποκλείσει την Καραμπάχ ακολούθως θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα Breidablik (Ισλανδία) – Αμπερντίν (Σκωτία) για τα Play-offs της διοργάνωσης. Στην Κύπρο ο πρώτος αγώνας.

Η Ομόνοια κέρδισε χθες βράδυ με 1-0 τη Φλόρα Ταλίν στο Στάδιο ΓΣΠ, στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης του Europa League και πήρε μικρό προβάδισμα για πρόκριση. Το γκολ που καθόρισε το αποτέλεσμα σημείωσε στο 12ο λεπτό ο Μαρίνος Τζιωνής.

Ο επαναληπτικός αγώνας της Ομόνοιας θα διεξαχθεί στο Ταλίν της Εσθονίας την ερχόμενη Τρίτη 10 Αυγούστου.

Η Ομόνοια αν αποκλείσει την Φλόρα Ταλίν θα αντιμετωπίσει την Άντβερπ Βελγίου στα Play-offs του Europa League, ενώ σε αντίθετη περίπτωση, το νικητή του αγώνα Σιάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία) – Τέουτα (Αλβανία) στα Play-offs του Conference League.

Με εκτός έδρας αποστολή άρχισε χθες τις υποχρεώσεις της στο Europa League η Ανόρθωση καθώς ηττήθηκε στη Βιέννη με 3-0 από την Ραπίντ στο πλαίσιο της τρίτης προκριματικής φάσης της διοργάνωσης και πλέον η υπόθεση πρόκριση έχει απομακρυνθεί πολύ.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 35ο λεπτό με τον Κάρα και στο 65ο λεπτό ο Φούντας πέτυχε το 2-0. Ο Κρουλ στο 83ο λεπτό διαμόρφωσε το 3-0. Στο 62ο λεπτό η Ραπίντ κέρδισε πέναλτι που απέκρουσε ο Λόρια. Ο επαναληπτικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Στάδιο Αντώνης Παπαδόπουλος στις 12 Αυγούστου.

Στην δύσκολη περίπτωση που η Ανόρθωση αποκλείσει την Ραπίντ Βιέννης, τότε θα αντιμετωπίσει την Ουκρανική FC Zorya στα Play-offs του Europa League και ο πρώτος αγώνας θα γίνει στην Κύπρο.

Σε αντίθετη περίπτωση, θα αντιμετωπίσει το νικητή του αγώνα WKS Śląsk Wrocław (Πολωνία) – Hapoel Beer-Sheva FC (Ισραήλ) για τα Play-offs του Conference League.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Ξανά σε ύφεση οι επιχειρήσεις στην ευρωζώνη

Η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη υποχώρησε εκ νέου σε ύφεση τον περασμένο μήνα, αν και η πτώση δεν ήταν τόσο απότομη όσο αρχικά είχε...

Άνοδος-έκπληξη για τον μηνιαίο πληθωρισμό στην Τουρκία

Ο ετήσιος πληθωρισμός της Τουρκίας επιβραδύνθηκε λιγότερο από ό,τι ανέμεναν οι οικονομολόγοι και ο προτιμώμενος δείκτης της κεντρικής τράπεζας αυξήθηκε τον περασμένο μήνα, καθυστερώντας ενδεχομένως τις...

Η Lidl ενισχύει τη δέσμευσή της για το κλίμα: Net-Ζero μέχρι το 2050

Η Lidl, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης τροφίμων στην Ευρώπη, έχει δεσμευτεί να επιτύχει το Net-Zero έως το 2050 σε όλο το...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!