33.8 C
Nicosia
Τετάρτη 26 Ιούνιος 2024 | 14:12

Η Ομόνοια κατακτά το 15ο Κύπελλο στην ιστορία της/ Κέρδισε 5-4 στα πέναλτι!

Σ΄ ένα ματς-θρίλερ εξελίχθηκε ο 89ος τελικός Κυπέλλου Coca-Cola, η Ομόνοια κατέκτησε το 15ο κύπελλο στην ιστορία της μέσω της διαδικασίας των πέναλτι με 5-4, μετά το 0-0 στην κανονική διάρκεια και στην παράταση!
Ο Χαραλάμπους εκτέλεσε το τελευταίο πέναλτι και έστειλε το “τριφύλλι” στους επτά ουρανούς και στα playoff του Europa League!
Πολύ αξιόλογη και η παρουσία του Εθνικού, αφού είχε δημιουργήσει πολλές κλασικές ευκαιρίες με κορυφαία εκείνη στο 92΄της παράτασης, όταν η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι!
Από την άλλη, η Ομόνοια αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 4ο λεπτό όταν ο Σεχού έκανε μαρκάρισμα σε τετ-α-τετ φάση του  Βοϊτκόφσκι, με τον Ιταλό να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο διαιτητής πήγε στο On Field Review και αποφάσισε φάουλ και μαζί κόκκινη για τον Νιγηριανό.
Ο αγώνας:
Με τις καλύτερες συνθήκες ξεκίνησε το παιχνίδι για τον Εθνικό, αφού στο 4ο λεπτό οι πράσινοι έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές. Ο Σεχού έκανε μαρκάρισμα σε τετ-α-τετ φάση του  Βοϊτκόφσκι, με τον Ιταλό να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί. Ο διαιτητής πήγε στο On Field Review και αποφάσισε φάουλ και μαζί κόκκινη για τον Νιγηριανό.
Γενικά, στο πρώτο ημίχρονο ο Εθνικός δημιούργησε περισσότερες αξιόλογες φάσεις με δύο αξιόλογες ευκαιρίες με Γκόρουπετς στο 25΄με σουτ και με Άμπραχαμ (31΄), ύστερα από γύρισμα του Γκόρουπετς, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα άουτ με δυνατό σουτ.
Η Ομόνοια αντέδρασε στο 39΄με τον Χούμποτσαν, που με κεφαλιά από καλό σημείο έστειλε τη μπάλα έξω, μετά από εκτέλεση κόρνερ.
Μετά την “ανάπαυλα”, ο Εθνικός με αριθμητικό πλεονέκτημα απείλησε πολύ σοβαρά την εστία των πρασίνων στο 47΄ όταν  ο Ιωάννου δεν έκανε καλό τελείωμα με το δεξί, αδύναμο του πόδι- Ο Φαμπιάνο μάζεψε εύκολα την μπάλα, στο 84΄ με δυνατό σουτ εκτός περιοχής ο Γκόρουπετς, σε ετοιμότητα ο Φαμπιάνο
Παράλληλα, είχαμε δύο πτώσεις στην μεγάλη περιοχή στο 69΄ Πέσιμο του Κακουλλή στην περιοχή του Εθνικού, σωστά δεν σφύριξε ο Ιταλός ρεφ και στο 77΄ πέσιμο στην περιοχή της Ομόνοιας, σωστή απόφαση κι αυτή από τον Ιταλό
Το τριφύλλι λίγο πριν την λήξη της κανονικής διάρκειας δημιούργησε δύο κλασσικές ευκαιρίες, με τον Τσέποβιτς στο 87΄με κακό τελείωμα να μαζεύει ο Χριστοδούλου και στο 90+2΄με νέα μεγάλη φάση για την Ομόνοια, όταν ο Κακουλλής απέναντι στον Χριστοδούλου, έσωσε ο κίπερ του Εθνικού το τετ-α-τετ.
Στην παράταση ο Εθνικός δημιούργησε την μεγαλύτερη του στιγμή στο παιχνίδι, όταν στο 92΄ ο  Πηλέας εκτέλεσε απευθείας το φάουλ, η μπάλα πέρασε από όλους και η Ομόνοια είχε σύμμαχο τη δοκό της εστίας του Φαμπιάνο για να παραμείνει έτσι το 0-0.
Και στο ίδιο λεπτό  νέα καλή στιγμή για τον Εθνικό, άστοχος με κεφαλιά ο Ταράσοβς από το ύψος της περιοχής. Ενώ, στο 115΄ ο Εθνικός απείλησε ξανά την εστία του Φαμπιάνο, όταν ο  Πηλέας έκανε το γύρισμα από αριστερά, δεν πρόλαβε όπως θα ήθελε ο Ηλία.
Λίγο πριν την λήξη και την πορεία προς την διαδικασία των πέναλτι ο Λένον δέχθηκε κόκκινη κάρτα στο 120΄. Αρχικά δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρίες, στην συνέχεια χειροκρότησε ειρωνικά και αποβλήθηκε από τον ρεφ!
Και στο 120+2΄η τελευταία φάση ήταν για τους πράσινους, αφού εκτέλεσε κόρνερ ο Λοϊζου, για να έλθει άστοχη κεφαλιά του Κακουλλή.
Οι συνθέσεις:
Ομόνοια: Φαμπιάνο, Κίκο (46΄ Παναγιώτου), Σέχου, Λανγκ, Γιούστε, Μπασιρού, Μιξ (90+1 Χαραλάμπους), Λοβέρα (65΄ Κακουλλής), Λοΐζου, Παπουλής (11΄ Χούμποτσαν), Μάταβζ (65΄ Τσέποβιτς)
Στον πάγκο: Ουζόχο, Κυριακίδης, Ψάλτης, Σάββα, Μποτεάκ, Ζαχαρίου, Ασάντε
Εθνικος: Χριστοδούλου, Ιωάννου (105+2 Περατικός), Γκόρουπετς, Πηλέας, Ταράσοβς, Άδωνη, Κουντόμπιακ, Άμπραχαμ, Μάζουρεκ (91΄ Ντόλεζαλ), Βοϊτκόφσκι (58΄ Ζάκπα), Ντούρις (102΄ Μ.Ηλία)
Στον πάγκο: Μπογκατίνοφ, Καβαλεούσκι, Ηλία Κ., Κυπριανού, Σαββίδης, Αγγελόπουλος, Κουμής, Ελουντού
Κίτρινες: Λοϊζου, Μπασιρού, Γιούστε/ Βοϊτκόφσκι, Άδωνη, Ζάκπα, Γκόρουπετς
Κόκκινη: Σέχου
Στάδιο: ΓΣΠ.
Διαιτητής: Mάρκο Ντι Μπέλο (Ιταλία).
Α’ Βοηθός Διαιτητής: Μιχάλης Σωτηρίου.
Β’ Βοηθός Διαιτητής: Τζιωρτζής Όμηρος.
4ος Διαιτητής: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.
VAR: Πάολο Βάλερι (Ιταλία).
AVAR: Δημήτρης Σολωμού.
Παρατηρητής: Μιχάλης Ιωάννου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Οι άγραφοι και… μυστικοί κανόνες της Ευρώπης – Πώς φτιάχνεται το παζλ των κορυφαίων θέσεων της ΕΕ

Μετά τις ευρωεκλογές είθισται οι ηγέτες των κρατών μελών να επεξεργάζονται σε μία άτυπη σύνοδο την συμφωνία που περιλαμβάνει τα άτομα που θα στελεχώσουν...

Καρκίνος του πνεύμονα: Πειραματικό εμβόλιο της Moderna – Χορηγήθηκε σε ασθενή στην Ελλάδα

Για πρώτη φορά στην Ευρώπη, εξατομικευμένο εμβόλιο mRNA της Moderna για την πρόληψη της επανεμφάνισης του καρκίνου του πνεύμονα χορηγήθηκε σε έλληνα ασθενή στη...

ΑΥΓΗ: Η ιστορία της εφημερίδας της αριστεράς στα πέτρινα χρόνια

Αν ήταν δύσκολο σε έναν απλό πολίτη να κρατήσει την αξιοπρέπειά του και να αντισταθεί στα πέτρινα χρόνια της Δεξιάς με τον «Συναγερμό» του...

Βλαντίμιρ Πούτιν: Πώς επιδιώκει να βάλει τέλος στην παγκόσμια πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ

Το σχέδιο του Βλαντίμιρ Πούτιν για να ανατρέψει την πρωτοκαθεδρία των ΗΠΑ, ναυπονομεύσει τη διεθνή επιρροή της Ουάσινγκτον και να αναδιαμορφώσει την παγκόσμια τάξη...

Αυγή: Πολιτική η απόφαση κλεισίματος της ημερήσιας εφημερίδας, λένε οι εργαζόμενοί της

«Πολιτική» χαρακτηρίζουν την απόφαση να μπει λουκέτο στα γραφεία της «Αυγής» —από την Τρίτη (25/6)— οι εργαζόμενοί της ημερήσιας εφημερίδας. Στην ανακοίνωσή τους, με τίτλο...

Γαλλικές εκλογές: Σε υψηλούς τόνους το πρώτο ντιμπέιτ

Στα ζητήματα της οικονομίας και γενικότερα της εσωτερικής πολιτικής ζωής της Γαλλίας επικεντρώθηκε το χθεσινό τηλεοπτικό ντιμπέιτ των εκπροσώπων των τριών βασικών πολιτικών σχηματισμών...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!