21.2 C
Nicosia
Τετάρτη 18 Σεπτέμβριος 2024 | 4:24

Ζητήματα κακοδιαχείρισης έθεσαν σε ΚΟΑ αθλητές Ολυμπιακών Αγωνισμάτων Σκοποβολής

Ζητήματα εσωτερικής δυσλειτουργίας και κακοδιαχείρισης έθεσαν προς την ηγεσία του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού την Πέμπτη το πρωί μέλη της Κίνησης Αθλητών Ολυμπιακών Αγωνισμάτων Σκοποβολής, τα οποία παρέδωσαν συμβολικά τον αγωνιστικό τους εξοπλισμό στον Πρόεδρο του ΚΟΑ, διαμαρτυρόμενα για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο της σκοποβολής.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η διάρκεια της οποίας ξεπέρασε τη μία ώρα, αθλητές, προπονητές και γονείς αθλητών των Ολυμπιακών αγωνισμάτων σκοποβολής έθεσαν για ακόμη μία φορά, όπως ανέφεραν, τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον χώρο, με κυριότερα αυτά της εσωτερικής δυσλειτουργίας και κακοδιαχείρισης της σκοπευτικής ομοσπονδίας, η οποία, σύμφωνα με τους παρευρισκόμενους, έχει οδηγήσει πολλούς αθλητές, και δη νέους, να εγκαταλείψουν την αγωνιστική τους δραστηριότητα, στερώντας από την κυπριακή σκοποβολή πολύτιμο ταλέντο και μελλοντικές διακρίσεις.

Από την πλευρά τους, Πρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Γιάννης Ιωάννου, η Αντιπρόεδρος Κάλλη Χατζηιωσήφ και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Σταύρος Μιχαηλίδης άκουσαν τους προβληματισμούς που έθεσαν οι αθλητές και οι γονείς τους και ανέλυσαν τις θέσεις του Οργανισμού στα ζητήματα που τέθηκαν, τονίζοντας τη βούληση που υπάρχει για επίλυση όλων των θεμάτων προς όφελος των αθλητών και αθλητριών.

Παρών στη συνάντηση ήταν επίσης ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού Ευθύμιος Ευθυμίου, ο οποίος τόνισε ότι βρίσκεται στην τελική ευθεία η αξιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής για την Σκοπευτική Ομοσπονδία Κύπρου.

Κατά τη ολοκλήρωση της συζήτησης, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι η στόχευση του Οργανισμού είναι αθλητοκεντρική και οι αποφάσεις που θα ληφθούν θα είναι προς όφελος των αθλητών και αθλητριών.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ μετά το τέλος της συζήτησης, ο εκπρόσωπος της Κίνησης Μάριος Αριστοδήμου είπε ότι βασικό της αίτημα αποτελεί ο οικονομικός, διοικητικός και λειτουργικός διαχωρισμός της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας Κύπρου μεταξύ των ολυμπιακών αγωνισμάτων σκοποβολής και των μη ολυμπιακών.

Σημείωσε ότι όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα η κατάσταση, τις αποφάσεις για τους αθλητές των ολυμπιακών αγωνισμάτων λαμβάνουν οι αθλητές της κυνηγετικής τάσης της ομοσπονδίας, οι οποίοι, όπως είπε, μη διαθέτοντας «ούτε τη γνώση, ούτε την αθλητική παιδεία για κάτι τέτοιο», υποπίπτουν σε λάθη και δημιουργούν αντιπαλότητες μεταξύ των αθλητών.

«Θέλουμε η κυπριακή σκοποβολή να επιστρέψει εκεί που της αξίζει. Για να γίνει αυτό πρέπει ο ΚΟΑ να δείξει αποφασιστικότητα», σημείωσε σχετικά.

Ερωτηθείς για την υπό εξέλιξη έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού, είπε ότι οι σχετικές έρευνες άρχισαν πριν από τρία χρόνια, έχοντας καταλήξει σε ένα πόρισμα 5.500 σελίδων, το οποίο έχει διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα και από εκεί στην Αστυνομία.

Προσέθεσε ότι στο πόρισμα φαίνεται να υπάρχουν 35 άτομα με πιθανά ποινικά αδικήματα και ότι η υπόθεση αναμένεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης.

«Εμείς θέλουμε να διοικούν το άθλημα άτομα που προέρχονται από το άθλημά μας», κατέληξε.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΚΟΑ είπε ότι ζητήθηκε από τον οργανισμό η σύσταση μιας Συντονιστικής Επιτροπής των αθλητών των Ολυμπιακών αθλημάτων σκοποβολής για την πιο εύρυθμη και άμεση επικοινωνία των δύο πλευρών, προσθέτοντας ότι ο οργανισμός θα ζητήσει συνάντηση με το ΔΣ της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας για να τεθούν τα όσα συζητήθηκαν σήμερα και να καταλήξουν όλοι μαζί σε λύσεις.

«Επίκεντρο της πολιτικής μας και της σκοπευτικής ομοσπονδίας πρέπει να είναι ο αθλητής», τόνισε ο κ. Ιωάννου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Press Room

Για επιτόκια και κυπριακή οικονομία συζήτησαν ΠτΔ-Διοικητής ΚΤΚ

Θέματα που άπτονται του χρηματοοικονομικού τομέα, μεταξύ αυτών η πορεία των επιτοκίων, αλλά και η κυπριακή οικονομία συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο Πρόεδρος...

Αυτά αποφάσισε το Υπουργικό για ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου – Ελλάδας

Ο Υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Παπαναστασίου με δηλώσεις του από το Προεδρικό Μέγαρο ανέφερε πως το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου....

Ελλάδα: Φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους (βίντεο)

Φωτιά ξέσπασε στις εγκαταστάσεις της Motor Oil στους Αγίους Θεοδώρους. Παντού υπάρχει μαύρος καπνός, ενώ έχουν ακουστεί και εκρήξεις. Για την κατάσβεση έχουν κινητοποιηθεί 35 πυροσβέστες...

Γαλλία: «Πράσινο φως» από την Εθνοσυνέλευση για να συζητηθεί η πρόταση μομφής κατά Μακρόν

Το προεδρείο της γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, με ψήφους 12 υπέρ και 10 κατά, θεώρησε αποδεκτό σήμερα το αίτημα που υπέβαλαν βουλευτές της Αριστεράς, κυρίως από...

EUROBANK – Ινδικό Επιμελητήριο: Υπέγραψαν Μνημόνιο Κατανόησης για την ίδρυση του νέου Επιχειρηματικού Συμβουλίου Ινδίας – Ελλάδας – Κύπρου

Η Eurobank και το Ινδικό Εμπορικό Επιμελητήριο (ICC) υπέγραψαν χθες, 16 Σεπτεμβρίου 2024, ένα Μνημόνιο Κατανόησης (MoU), προκειμένου να εργαστούν με στόχο την ίδρυση...

Λίβανος: Μαζικές εκρήξεις σε… γουόκι τόκι της Χεζμπολάχ – Εκατοντάδες τραυματίες (βίντεο)

«Εκατοντάδες άνθρωποι τραυματίστηκαν σε διάφορες περιοχές του Λιβάνου» από έκρηξη βομβητών σήμερα, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Φιράς Αμπιάντ στο AFP. Πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ δήλωσε στο AFP πως...

Μείνετε ενημερωμένοι με τo newsletter μας!